Regn i bøtter og spann

Det var i dag meldt regn i bøtter og spann og en høststorm utpå kvelden. Det har mildt sagt regnet i bøtter og spann i dag, men på formiddagen i dag lysnet det opp og det var faktisk behov for å bruke solbriller en liten stund. Men så åpnet himmelen seg igjen og det regnet noe helt forferdelig. På vei rundt Torsnes på 13:30-turen møtte jeg 5-6 passasjerer ved Kloppa som stod og ventet og var spente på om bussen eller regnet kom først. Det var ikke mange minuttene etter at de kom inn i bussen før himmelen åpnet seg og det kom mer regn på en gang enn jeg har sett på fryktelig lenge. Det er godt at de har utbedret St.Croix-undergangen sier nå jeg! Ellers hadde den vært full av vann på null komma niks i dag!

Når jeg kom til Byens marker på vei fra Torsnes var det derimot et par som ikke var like heldige som de ute på Kloppa. Regnet hadde stått på en stund allerede og de var gjennomvåte. Ikke særlig fornøyd med været tipper jeg. Men hva kan man egentlig gjøre med været? Absolutt ingenting. Det eneste man kan gjøre er å kle seg riktig. Og for ikke å snakke om å sko seg riktig! Greit å ikke bruke de skoa man blir våt i beina med en gang når det begynner å regne på en slik dag som i dag. Nå er det jo litt begrenset hvor mye spillerom jeg har på jobb når det kommer til sko. Det heter seg at skoene skal være sorte eller brune til uniformen, og det følger jeg i hovedsak. Men det hender at jeg bruker sko i andre farger en gang i blant, men sørger for at de ser «pene» ut og tar ikke frem mine mest slitte sko på jobb.

Men det er enkelte dager det kunne vært behov for å brukt gummistøvler på jobb også. Man sitter jo primært inni bussen og kjører, og der er det som regel tørt, men jeg er jo stadig ute av bussen. Men da måtte jeg nok hatt noen svarte gummistøvler! Men det går som regel i «vanlige» sko eller jeg har også brukt forsvarets M77 feltstøvler en periode. De er jo svarte, så det burde vel gå greit? Såvidt meg bekjent er det bare tresko og høyhelte sko vi ikke får lov til å bruke. Nå er jo ikke akkurat høyhelte sko ett stort tema for meg da. Skulle vel likt å sett (store) meg i ett par høyhelte sko, tenker jeg? Hadde jeg ikke ramlet og knekt et eller annet før, så hadde jeg garantert gjor det da!

Men etter at jeg begynte å gå litt turer i skogen, er det ikke uvanlig at jeg bruker gummistøvlene. Da bør jeg ikke være så nøye og tenke på at man kan bli våt i beina eller at skoa blir unødvendig møkkete for den saks skyld. Tidligere var det ikke særlig aktuelt for meg å bruke gummistøvler, uansett anledning egentlig. Men nå kler jeg meg heller etter været og føret enn å tenke på om det tar seg ut å gå med gummistøvler eller ikke. Nå er det riktignok en mote blant damer å gå med gummistøvler så fort det er litt vått ute for tiden. For det er høyst uvanlig å se menn med gummistøvler. Hva synes du? Er det praktisk med gummistøvler eller hører det ikke noe sted hjemme å bruke ute blant folk, og ihvertfall ikke i byen eller butikken.

Ellers kan jeg ikke akkurat si at regnet plager meg nevneverdig om dagen. Etter de to ukene med «tropevarme«, må jeg innrømme at det har vært en fryd å ha regn og kjøligere vær. Jeg trives og fungerer rett og slett mye bedre i slikt vær. Når det var så ekstremt under «tropevarmen» hadde jeg store problemer med å komme meg igjennom dagene, for ikke å snakke om å sove om nettene. Heldigvis har vi ikke slik «tropevarme» ofte her i landet! Da måtte jeg nok ha emigrert nordover ett sted.

Etter 13:30-turen til Torsnes hadde jeg en halvtimes pause i Brochsgate, siden sjåførrommet på bussterminalen er stengt i 2 uker for oppussing, er det ikke så veldig mange steder å oppholde seg når man har pause. Da har det som regel blitt til at jeg blir i bussen mens jeg står parkert i Brochsgate. Og som dere ser av bildene ovenfor, det regnet i bøtter  og spann, mildt sagt! I tillegg til det ekstreme regnværet var det også rimelig mye trafikk og den stod tilnærmet stille en periode. Det gjør jo ikke saken noe bedre at en semitrailer kjører frem i rundkjøringen du ser i bakgrunnen og blir stående der og sperrer trafikken i alle retninger. I tillegg til at det blir vått i bussen av at passasjerene går inn og ut, har de eldre bussene jeg som regel kjører også en tendens til å lekke litt vann inn både her og der. Som regel er det i sammenheng med taklukene eller dørene, men her om dagen satt jeg også og ble våt på førerplass. Ingen store mengder med vann heldgivis, men det dryppet ned på meg nå og da. Det er faktisk første gang jeg opplever at det drypper vann ned på meg. Bare det ikke blir så ille at jeg må ikle meg regntøy når jeg skal på jobb så.

Men regner med at jeg hadde vært litt mer misfornøyd med været hvis jeg hadde hatt ferie. Er flere kollegaer av meg som har kommet tilbake fra både 3 og 4 ukers ferie og er rimelig misfornøyde. En hadde sendt en sms til trafikkontoret for å reklamere på ferien. Han var ikke fornøyd og ville ha den tilbake! Men det er jo dessverre veldig lite man kan gjøre med været. Man har ikke annet valg enn å ta imot det været man får. Jeg for min del har ikke hatt noe sommerferie i år, hadde et par uker ferie i mai, men ikke noe nå i skolens sommerferie. Men jeg har planer om å ta ut noen uker igjen i september/oktober. Vet bare ikke helt nøyaktig når enda. Men det finner jeg garantert ut av!

I mellomtiden skal jeg NYTE å ha langfri denne helga, har nemlig fri fredag, lørdag og søndag! Det skal bli utrolig deilig! Jeg har ikke lagt noen planer, foruten at jeg skal slappe av og sove lenge om morra’n!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/07/30/regn-i-botter-og-spann/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban30 juli, 2009 kl 23:00

  Jeg har sittet på kontoret i hele dag og forestilt meg at solen skinte ute og at temperaturen lå rundt 20, sannheten har jo vært en helt annen, men når man ikke har vindu på kontoret kan man forestille seg det meste 🙂

  • kak30 juli, 2009 kl 23:13
   Forfatter

  Det er fred og fordragelighet og sola skinner alltid i ens egen «boble» ja! 😀

  Jeg har vært «ute» i ganske mange timer i dag. Jobba fra 7:00 til 17:10 i dag og fikk med meg ganske mye av regnværet. I tillegg var jeg på en butikkrunde istad og handlet litt. Det var etter den turen jeg tok de to bildene av gummistøvlene. Har med andre ord ikke kjørt buss i gummistøvler i dag. Men hva hadde du sagt hvis bussjåføren møtte opp i gummistøvler? Helsikke, hva er det for en snåling? Eller, jaggu en som kler seg etter forholdene? 🙂

  I tillegg til noen nødvendigheter som Bonaqua naturell og brød kjøpte jeg meg også 3 nye Blu-ray filmer på Obs i kveld. To av dem er ikke noe jeg var på utkikk etter, men «Starsky & Hutch» og «Flightplan» til 99 kroner stykket går ann. I tillegg tok jeg med meg «Den rosa panteren 2». DET er en film jeg hadde planer om å kjøpe! 🙂

  • Robban30 juli, 2009 kl 23:19

  Hadde jeg møtt en sjåfør med støvler hadde jeg nok tenkt det siste ja. En mann som kler seg etter forholdene. Altså, du som kjører ute på disse småplassene på Hvaler burde virkelig ha støvler. Hvis bussen skulle få tekniske problemer lissom.

  RP2 er egentlig en møkka film, men på en annen side utrolig morsom. Starsky & Hutch og Flightplan er også to bra filmer.

  • kak30 juli, 2009 kl 23:26
   Forfatter

  Nå er det jo ikke så veldig ofte vi har tekniske problemer med bussene våre, ihvertfall ikke så alvorlig at vi ikke klarer å komme oss tilbake til garasjen på egenhånd. Men det hender jo en gang i blant. Men skulle jeg brukt gummistøvler på de mest «grisete» dagene burde jeg nok ha skaffet meg ett par svarte støvler ja. Det hadde nok sett penest ut. Tenker jo litt på det også! 🙂

  Jeg har ikke sett RP2 enda, så jeg aner ikke hvordan den er, men jeg har jo fått med meg at den har fått forholdsvis dårlig kritikk. Men det bryr jeg meg sjeldent om. Ser filmen selv og gjør opp min egen mening. Jeg likte den første filmen såpass godt, så jeg regner med at denne også er brukbar. Gleder meg til å se den! Litt kult at det er Harald Zwart som har regissert den da! 🙂

  Starsky & Hutch og Flightplan vet jeg egentlig ikke så fryktelig mye om. Men det gjør jeg vel når jeg har fått sett dem! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.