Gjemnessundbrua og Kvernes stavkirke

På vei rundt Averøy valgte vi å kjøre den «indre veien» mot fjorden og snublet dermed over Kvernes stavkirke og Kvernes kirke. Langs veien så jeg bare et skilt med «Stavkirke» og valgte å kjøre av. Jeg er generelt sett glad i arkitektur og synes at kirker, spesielt gamle kirker er fascinerende å ta bilder av. Og stavkirkene er jo uten tvil gamle. Kvernes stavkirke er visst en av de yngre stavkirkene våre og er bygget på siste halvdel av 1300-tallet. Jeg ble dog litt overrasket når jeg kom kjørende og så det som viste seg å være Kvernes kirke, det lignet jo ikke på noen stavkirke, ihvertfall ikke slik jeg den senere tid har lært meg å kjenne dem. Men når man kom forbi kirken, så dukket stavkirken opp. Uten at jeg er noen ekspert på området, men det er sjeldent at de bygger den nye kirken så tett innpå den gamle?

Men her fikk jeg ihvertfall slått to fluer i en smekk, i tillegg fikk jeg tatt et bilde av Gjemnessundbrua på avstand. Den skulle vi kjøre over på vei tilbake nemlig. Etter å ha kjørt over Gjemnessundbrua svingte vi av og inn på det gamle fergeleiet for å ta bilder av brua. Da fikk jeg også med litt båter og maritimt miljø samtidig. Det blir jo aldri feil! Og istedenfor å kjøre den korte veien via E39 tilbake, valgte vi å kjøre fylkesvei 666 for å komme opp på høyde med Gjemnessundbrua for å ta bilder av brua i profil også. Vi stoppet ved Øre kirke og gikk litt tilbake på veien for å få den «perfekte» vinkelen. Det optimale hadde vært å gått igjennom åkeren ned til Batnfjorden og sluppet unna skogholtet, men det var det med tiden igjen da. Men jeg synes jeg fikk noen fine bilder allikevel! Vi kunne selvfølgelig bare ha snudd og kjørt E39 tilbake, men vi fortsatte på fylkesvei 666 langs Tingvollfjorden.

Man kan trygt si at vi sprakk på tiden på denne turen, vi var tilbake på hytta ca 0.30 på natta. Men vi rakk jaggu å få med oss mye i løpet av en dag også!

Kvernes stavkirke

          

Kvernes kirke

       

Gjemnessundbrua

                  

Øre kirke

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/12/gjemnessundbrua-og-kvernes-stavkirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.