En natt ved Torvmyra på Andøya

Når jeg dro fra Laupsvika, Bleik på Andøya var det fordi det var behov for å tømme spillvannstanken og toalettanken og for å fylle opp ferskvannstanken igjen, ikke nødvendigvis fordi jeg hadde lyst til å forlate Laupsvika. Jeg hadde heller ikke brukt noe annet enn eget toalett i løpet av disse fire nettene, så det var høyst på tide med en tømming. Jeg hadde på forhånd sjekket ut at det var flere muligheter på Andøya, deriblant på Andenes camping. Når jeg passerte Midnattssol camping som ligger i Bleik, så jeg at det også var muligheter for tømming der. Men jeg regnet med at tjenesten kun var gratis for gjester. Turen gikk derfor videre til Andenes camping som ligger helt nord på Andøya.

Det er uansett ikke de helt store avstandene vi nå snakker om. Dette var forøvrig en ganske grå dag på Andøya, men det var meldt fantastisk vær dagen etter, på torsdag. Da tenkte jeg å ta en runde rundt på Andøya og ta litt bilder av de stedene jeg ikke hadde fått tatt noen bilder av enda. Jeg passerte jo en del av disse stedene når jeg kjørte opp til Andøya på lørdag, men på grunn av tåke var det ikke så mye man faktisk så eller var mulig å ta bilder av. Så da passet det utmerket med en siste dag med flott vær på Andøya hvor jeg kunne ta litt bilder! Det er bare den nasjonale turistveien som ligger langs vestkysten av Andøya som jeg har kjørt. Jeg har ingen formening om det er noe interessant langs veien som ligger lengre til øst.

Ved Andenes camping var det en tømmestasjon lik den ved Leinesfjord i Steigen, den lå rett ved innkjøringen og var åpenbart gratis å benytte seg av. Det stod en og tømte toalettet sitt når jeg kom, så jeg kjørte bare inn på siden og ventet. Men det tok ikke så lang tid før det var min tur. Jeg rygget inn mot tømmestasjonen og fjernet alle tre lokkene før jeg rygget bobilen over slik at jeg fikk tømt spillvannstanken. Fire netter med dusjing, oppvask og matlaging forsvant ut i rekordfart. Innholdet av min spillvannstank er aldri noe mer enn fire døgn gammelt, og er da smekk full av såpevann. Så det lukter ene og alene såpe. Innen jeg var ferdig kom det en ny bobil som også skulle benytte seg av tømmestasjonen. Han sa at han kunne legge på lokkene. Jeg kjørte bobilen bort til siden for å gjøre tømmestasjonen tilgjengelig også for andre som skulle benytte den. Jeg hadde jo ikke noe behov for å ha bobilen stående ved tømmingen for spillvann når jeg bare hadde toalettanken igjen å tømme.

Etter de tilbakemeldingene jeg hadde fått etter å ha benyttet tømmestasjonen i Leinesfjord, hadde jeg bestemt meg for å tømme toalettanken på samme sted som spillvannet. Eller gråvannet om du vil. Jeg bruker nok de to begrepene litt om hverandre. Faren for tilbakeslag når man bruker “røret” er veldig stort, og det blir rett og slett et forferdelig klin ut av det. Da er det mye bedre å få alt ned i det samme hullet og skylle godt etter seg. Da har ingenting havnet på utsiden. Og jeg har blitt fortalt at det allikevel havner i den samme tanken, så da spiller det jo ingen rolle. Det er ihvertfall det jeg har blitt fortalt. Men oppdater meg gjerne hvis det ikke er riktig.

Nestemann som kom skulle også tømme toalettanken og brukte også “hullet i bakken” eller kummen om du vil. Jeg lot han gjøre seg ferdig før jeg skulle tømme min egen toalettank. Det var ingen slanger eller noe slikt her, men man fikk skylt godt unna med vannet fra toalettanken etter at jeg hadde skylt den to ganger. Så det var i grunn ikke noe stort behov for det. Men jeg lurte dermed litt på hvor jeg skulle få fylt opp ferskvannstanken på bobilen. Jeg regnet jo med at de hadde påfylling av ferskvann/drikkevann også. Etter å ha lagt på lokkene på tømmestasjonen kjørte jeg bort til resepsjonsbygget. På siden av dette bygget var det fylling av drikkevann. Jeg gikk inn i resepsjonsbygget for å sjekke om det bare vare å benytte seg av påfylling av drikkevannet, men det var ingen tilstede, og det var heller ingen informasjon om det. Så da antok jeg at det bare var å forsyne seg. Så da var det bare å kjøre bobilen inn på siden der og koble til vannslangen og få fylt opp ferskvannstanken igjen og jeg ville dermed være klar for de fire siste nettene på denne turen!

Siden det var gråvær denne onsdagen, hadde jeg ingen store planer med denne dagen. Foruten å finne meg et sted jeg kunne parkere for kvelden og få en siste overnatting på Andøya. Jeg kunne selvfølgelig kjørt tilbake til Laupsvika og fått en utrolig fin kveld der, men jeg tenkte at det ville være lite oppfinnsomt, det finnes sikkert andre fine steder jeg kunne overnatte. Jeg valgte derfor å bare kjøre sydover på den vestre veien på Andøya, så dukker det nok opp et sted etterhvert. Og det gjorde det, jeg kom meg nesten halvveis mellom Stave og Nordmela på Andøya når jeg fant en liten plass langs veien som ville fungere bra! Jeg prøvde å parkere et par steder på plassen før jeg fant stedet som jeg stod i vater uten å benytte nivåklossene mine! Da var det bare å få i gang kjøleskapet på gass, på med 12volt-anlegget i bobilen og slå på NX-5 alarmen så var jeg ferdig rigget på plass. Stedet heter Torvmyra ifølge Google maps. Det tok faktisk ikke så veldig lang tid før det dukket opp en tyskregistrert bybobil som også syntes at dette var en fin liten plass å stå på. Han parkerte bak meg med “ryggen” til, så vi hadde utsikt i hver vår retning.

Jeg hadde en stille og rolig ettermiddag og kveld ved Torvmyra på Andøya, jeg redigerte litt bilder og hadde litt “kontorarbeid” i bobilen. Det er jo plutselig behov for litt “kontorarbeid” når man skal redigere bilder og skrive artiklene om turen fortløpende. Torsdag skal jeg ta turen rundt Andøya og en tur opp til Andenes igjen tenkte jeg! Nå kan man jo lure på hvorfor jeg kjørte så langt syd igjen når jeg allikevel skulle opp til Andenes på torsdag. Jeg hadde sjekket ut en (gratis) bobilparkering oppe i havna i Andenes faktisk. Men den var så smekk full, at jeg ikke var interessert i å lirke bobilen inn der. Da var det mye bedre å kjøre litt lengre syd og finne en fin plass som Torvmyra isteden! Hvorfor stå som sild i tønne når man kan stå mer eller mindre alene som dette? Jeg stod alene når jeg parkerte, men så fikk jeg en nabo etter en liten stund. Men ikke noe stress det! Selv om det ikke hadde vært grått denne natta, hadde det heller ikke vært mulig å se midnattssola, for den hadde takket for seg for denne gang og kommer tilbake først neste sommer! Det ble 1.123 skritt i løpet av onsdagen. Følg med videre!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Fire netter og midnattssol i Laupsvika, Bleik på Andøya (03.08.19)
På vei til Andøya med bobilen (27.07.19)
På vei til Henningsvær i Lofoten (25.07.19)
En natt og midnattssol på Gimsøya i Lofoten (25.07.19)
Nusfjord i Lofoten (24.07.19)
En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten (23.07.19)
Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/08/04/en-natt-ved-torvmyra-pa-andoya/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.