Formel 1-sesongen starter denne helgen!

Nå starter vi med blanke ark og en ny Formel 1-sesong står på trappene. Rett før slutten av 2008-sesongen forlenget Viasat sin avtale om Formel 1-sendingene, og bestemte seg samtidig å flytte Formel 1-sendingene fra TV3 til nyopprettede Viasat Motor. Jeg fikk derfor en ny og veldig god grunn til å vrake Canal Digital til fordel for Viasat. Jeg hadde nok ikke vraket Canal Digital ellers. Men skulle jeg ha mulighet til å se Formel 1 i 2009, 2010 og 2011 i første omgang, måtte jeg over til Viasat. Så da ble det full pakke med Viasat HD. Men det var en ganske kronglete vei til Viasat HD, i forhold til hva jeg erfarte når jeg ble Canal Digital-kunde for snart 7 år siden.

I tillegg til Formel 1 har jeg også tilgang til en rekke annen sport og motorsport via Viasat sine Sport- og Motorkanaler, men de er ikke så interessante som Formel 1. Men å vrake Canal Digital gjorde at jeg også måtte si farvel til en del annen motorsport som jeg har hatt mulighet til å følge med på. Som f.eks WTCC, DTM, LMS, ALMS og Le Mans. Årsaken er at jeg nå ikke har Eurosport og Motors TV. Men, jeg var nødt til å foreta en prioritering og gjøre ett valg.

Men, allerede i natt går første Formel 1-sending fra Australia Grand Prix på Viasat Motor. Kl 02:30 sendes første trening og kl 06:30 sendes andre trening. På lørdag kl 04:00 sendes tredje trening og kvalifiseringen sendes kl 06:55. Søndag morgen kl 08:00 går selve løpet av stabelen. Det sendes også i reprise på samme kanal kl 11:30, 15:30 og 00:30. Australia Grand Prix sendes også på Viasat Sport, men jeg vet ikke om alle sendingene går på begge kanalene. Det går også repriser på Viasat Sport.

Noe som blir veldig spennende å se på søndag er om Brawn GP er så bra og raske som de har vist under de siste treningene i vinter. På det raskeste har de vært ett sekund raskere enn konkurrenten, noe som er en formiddabel avstand i Formel 1. Det komiske er at Honda har nå brukt utallige med millioner på Formel 1 i en årrekke. Og nå som de har kastet inn håndklet og blitt kjøpt opp av Ross Brawn, omdøpt til Brawn GP og erstattet Honda-motoren med en Mercedes-motor, er de plutselig på toppen av resultatlistene. Toyota har forøvrog også gjort ett kvantesprang under testene i vinter.

Men det er mulig at dette forspranget ikke er helt reelt. Ferrari, Red Bull, BMW og Renault har levert inn en klage på at Williams, Brawn og Toyota kjører med for store diffusere på sine biler. Dette er noe som kan forklare forspranget til disse teamene. Men i første instans har klagene blitt avvist og diffuserne til Williams, Brawn og Toyota har blitt erklært for lovlige. Denne avgjørelsen må man regne med blir anket og det kan nok derfor ta noe tid før man får en avklaring på dette.

McLaren Mercedes og deres 2008 verdensmester Lewis Hamilton har derimot slitt under testingen i vinter. De hevder at de har problemer med bilen og at det ikke er gjort i en håndvending å få løst disse problemene. Lewis Hamilton har derfor ligget litt nede på resultatlistene i vinter. Lewis Hamilton tror ikke han er i posisjon til å sikre seg noen poeng under Australia Grand Prix. Bernie Ecclestone har derimot en annen teori. Han tror at McLaren Mercedes prøver å lure alle de andre med å ikke kjøre for full maskin under testingen i vinter. McLaren Mercedes hevder derimot at de har problemer med aeorodynamikken, spesielt hekken på deres Formel 1-bil.

Kun kort tid før årets Formel 1-sesong hadde FIA bestemt seg for å endre poengsystemet for Formel 1. Eller rettere sagt, poengsystemet skulle være som før, men verdensmesteren skulle kåres utifra hvem som hadde flest seire og ikke poeng som før. Det var først hvis to eller flere førere hadde like mange seire at poengsystemet skulle brukes for å kåre en vinner. De andre plasseringene i sammendraget skulle kåres etter det gamle poengsystemet. Men førerorganisasjonen i Formel 1 reagerte så kraftig på denne snikinnføringen at FIA har måttet gå tilbake på dette. Jeg synes at forslaget til førerorganisasjonen virket mer fornuftig. Poenget med det hele var å gjøre en seier mer attraktiv enn den har vært med det gamle poengsystemet. Med å gi 12-9-6-5-4-3-2-1 poeng istedenfor 10-8-6-5-4-3-2-1 ville gjøre forskjellen på de øverste plassene større enn i dag. Men vi ser nok ingen endringer på dette før tidligst 2010-sesongen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/03/26/formel-1-sesongen-starter-denne-helgen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.