Ett år uten brus

Sist jeg drakk brus var fredag 7. mars 2008. Det vil si at 8. mars er min «merkedag» for da jeg slutta å drikke brus. De aller fleste tenker nok på helt andre ting den 8. mars, men for meg var det min første dag uten brus. Nå er det over ett år siden jeg drakk brus sist! Når jeg slutta å drikke brus for ett år siden, regnet jeg med at jeg sikkert kom til å ta meg ett glass brus eller en halvliter brus en gang i blant, men sånn gikk det ikke. Jeg har ikke drukket en eneste dråpe brus siden 7. mars 2008! Må innrømme at jeg er ganske stolt av å ha klart det, spesielt på tanke på hvilke mengder brus jeg faktisk drakk.

Det værste er at jeg overhodet ikke savner brusen. Hadde jeg hatt ett savn, er det ikke sikkert at jeg hadde klart meg uten å sprekke. Men det var en dag jeg var på vei til å skjenke meg ett glass brus, men det var ene og alene en misforståelse. Jeg var hos venner og hadde en flaske med vann stående på gulvet ved siden av sofaen jeg satt i. Vi sitter og ser på tv og jeg plukker opp flaska og heller i glasset mitt. Jeg oppdager det ikke med en gang, men når glasset var halvfullt, ser jeg til min store forskrekkelse at jeg driver og heller Pepsi Max i glasset mitt. Hva i granskauen?? Jeg titter ned på gulvet og ser at vannflaska mi står der fortsatt. Noen andre hadde med andre ord plassert en Pepsi Max ved siden av vannflaska mi. Jeg gikk rett til kjøkkenet og helte ut brusen og skylte glasset mitt flere ganger før jeg tok meg vann!

Så selv om jeg ved en feiltagelse hadde skjenket brus i glasset mitt, var jeg sterk nok til å gå og helle det ut igjen! Jeg har rett og slett overhodet ikke lyst på brus. Men det hender at jeg kjøper meg en flaske med iste eller Powerade for avvekslingens skyld. Det er jo godt med noe som smaker noe/litt annerledes innimellom. Men jeg holder meg langt unna brusen! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si det noen gang, men vann er helt nydelig når man er tørst! Det er utrolig deilig å komme hjem og sprette en ny flaske med (blå) Bonaqua og kjenne det sprudle nedover i halsen!

Jeg hadde håpet at å slutte å drikke brus kunne gjøre noe vekta mi også, og jeg har gått ned 10-12 kilo, men det har stått veldig stille over lang tid nå. Men det har nok noe med at jeg ikke gjør noe særlig annet for å gå ned i vekt. Men jeg har gått sakte men sikkert ned disse kiloene, og det er deilig å ha gått dem ned. Men kunne nok ha godt av å ta av flere kilo. Det er ikke umulig at jeg vil gjøre over tid.

I går hadde jeg forøvrig en annen milepæl. Jeg lagde meg middag med fisk for første gang. Joda, jeg har hatt middag med fiskegrateng, fiskepinner, crispies og slike ting tidligere, men jeg har aldri laget middag med «ren» fisk noen gang. Jeg ser ikke for meg å kjøpe en hel fisk og sette igang å rense og det hele, derfor kjøpte jeg meg ferdige laksefilèter i butikken. Jeg stekte disse og hadde kokte poteter, agurk, tomat og litt rømme til. Før ville det være utenkelig å spise poteter uten å ha enten smeltet smør eller saus til, men det er utrolig godt med bare salt og pepper på! Må innrømme at fiskemiddagen var så god at jeg spiste alt for mye. Får prøve å skjerpe meg neste gang og lage litt mindre. Kan nok klare meg med halvparten av fisken også, så holder pakka med laksefilèt til to middager! Men det blir garantert ikke siste gang jeg har fisk til middag, jeg har nemlig vært innom butikken og kjøpt to nye pakker i dag!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/03/10/ett-ar-uten-brus/

3 kommentarer

  • Robert Nordli10 mars, 2009 kl 19:32

  Du må virkelig fortelle meg hemmeligheten bak det å holde seg unna brus ett helt år. Jeg klarer meg ikke en dag uten min kjære gode Pepsi. Men jeg vil så inderlig komme meg ned 5 kilo i vekt. Ikke helt fornøyd med meg selv fortiden.

  Fisk er jo veldig godt da. Du får invitere oss på fiskemiddagen en dag så kommer vi på besøk. Kokt torsk blant annet, det er spesielt godt 🙂

  • Harald10 mars, 2009 kl 20:19

  Veldig inspirerendes lesing 🙂

  • kak11 mars, 2009 kl 21:14
   Forfatter

  Hemmeligheten med å slutte å drikke brus og faktisk klare å holde seg unna brusen i over ett år er veldig enkelt: Overbevisning! Eller sagt på en annen måte: Du må enten ha mange grunner eller en veldig god grunn for å slutte å drikke! Hvis det kun er 5 kilo vektreduksjon som er målet, så er det helt og holdent opp til deg om det er en god nok grunn for deg!

  Jeg for min del drakk brus i så store mengder at jeg rett og slett hadde abstinenser og var skikkelig grinete en uke etter at jeg slutta å drikke brus! Må innrømme at den ene sjokoladeplata etter den andre gikk ned på høykant i løpet av denne uka! Men, jeg har som sagt klart meg og er veldig fornøyd med det! 🙂

  Fisk kan være veldig godt, har spist «en del» fisk de siste 8 månedene, men jeg har ikke laget den selv. Dette var aller første gang jeg har laget middag med «ren» fisk noen gang. Om jeg er klar for å invitere gjester på fisk? Nei, tror ikke det. Får fort prestasjonsangst av sånn! hehehe

  Men hadde vært veldig hyggelig med besøk da! 😉

  Btw: Kokt torsk er absolutt ikke min favoritt, men mulig jeg bare ikke har fått den tilberedt og servert på rett måte enda.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.