Pause midt på dagen hver dag

Med den nye utgaven av skiftplanen min som jeg startet på etter skoleferien var slutt inneholder som nevnt bare deltskift. Det vil si at man har en del fritid midt på dagen som man «må» bruke til noe. Tidligere når jeg bare hadde deltskift noen få dager sov jeg ofte litt i pausa mi. Men det har jeg måttet slutte med, fordi det forstyrrer nattesøvnen. Det er jo ikke så rart når man sover en time eller to midt på dagen i tillegg til den ordinære nattesøvnen. Derfor har jeg litt tid å bruke på andre ting. Det består i hovedsak å dra hjem, spise, slappe av litt, pusle litt på pc’en og slike ting. Men jeg har også hatt såpass lange pauser (opp mot 5 timer og 18 minutter), og da kan man finne på en del mer.

Hittil har jeg både vært i Sverige og handlet litt i løpet av denne pausen, jeg har sett noen episoder av tv-serier og lignende. To ganger i forrige uke var jeg faktisk en tur i Sverige for å handle. Siden jeg bor såpass nærme Sverige, så blir det nok litt «småhandling» og ikke så mye hamstring. Jeg har heller ikke plass enten i kjøleskapet eller i fryseren til å hamstre noe særlig, så da blir det til at jeg drar over grensa oftere. Det er dog ikke så ofte jeg er over grensa så mange ganger som sist uke da, for i tillegg til turen i deltskiftpausa på mandag og fredag, var jeg også en tur over grensa på lørdagen. Det var primært av andre grunner, men når man først er over grensa, stikker man selvfølgelig en tur innom Nordby og handler litt også.

Ulempen med å kjøre deltskift hver dag, er selvfølgelig at dagene blir veldig lange og at fritiden etter at man omsider er ferdig for dagen blir kort. Derfor er jeg nok litt avhengig av å utnytte deltskiftspausene så godt som det er mulig. De foregående ukene hadde jeg en deltskiftspause på henholdsvis 2 timer og 25 minutter og 5 timer og 18 minutter. Førstnevnte er i korteste laget og man rekker ikke noe særlig mer enn bare å komme seg hjem, spise, slappe av litt og lese litt aviser og slik på nett. Men iløpet av pausa på nesten 5,5 time får man gjort ganske mye. Denne uka ser det ut til at jeg har pauser på henholdsvis 3 og 4,5 time. For at det ikke skal bli stress ut av det hele, så setter jeg pris på at når jeg først har deltskift, at den er på 3 timer eller mer. Ellers kan den like godt bare være på en time eller halvannen. Da hadde jeg selvfølgelig droppet å kjøre hjem og heller hatt med meg matpakke.

Gulerota jeg har fått for å kjøre dette hver eneste dag, er at jeg slipper å kjøre lørdager og jeg har heller ikke en eneste runde med Glommaringen. Det er selvfølgelig positivt, men man får se hvor godt denne gulerota smaker over tid, med tanke på den begrensede fritiden man får når man omsider er ferdig på jobb. Selv om man har noen timer fri midt på dagen, så er det tross alt begrenset hva man kan bruke dette til. Jeg for min del er jo veldig glad i å dra avgårde på turer og ta bilder og slik, men dette begrenser seg noe veldig på hverdagene for tiden. Det er bare helga igjen til å gjøre slike ting. Det er selvfølgelig positive og negative sider med alt, men den forrige utgaven av skiftplanen min hadde noen skift hvor jeg begynte 5.17 og var ferdig kl 9.48 allerede. Dette ga MYE igjen av dagen og på det lengste tok jeg meg en  tur til Arendal for å ta bilder av Sandvigen fort og Tvedestrand for å ta bilder av Kalvøysund festning. Ulempen med slike skift er at de genererer lørdager.

Så uansett hvordan man ser det, det er positive og negative sider med alt. Men man må gjøre det beste ut av det man har fått utdelt. Derfor har deltskiftpausene mine blant annet resultert i et og annet innlegg her!

     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/08/pause-midt-pa-dagen-hver-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.