Skolene på Hvaler stengt pga strømbrudd

Arbeidsdagen i dag ble litt annerledes enn jeg hadde regnet med. De første ordinære turene gikk som normalt, men når jeg skulle i gang med skolekjøringen gikk strømmen på Vesterøy. Det var ihvertfall det jeg regnet med, men det viste seg etterhvert at strømmen gikk på hele Hvaler! Dette skjedde litt over kl 7 i morges og når jeg forlot Hvaler i 9-tiden var hele Hvaler fortsatt mørklagt. Det er tydelig at skolene var i gang med å ringe rundt allerede når jeg var igang med skoleturen. For det var veldig mange skoleelever som valgte å gå av bussen igjen. Etter at jeg passerte Åttekanten er normalt sett bussen så full at jeg har noen ståpassasjerer i bussen, men i dag var den ikke mer enn halvfull. Elevene spurte meg om det var skole i dag, jeg hadde jo ikke hørt om noe annet, så jeg måtte bare si at det kom til å bli skole i dag.

Men på vei ned til Bratte bakke fikk jeg en telefon fra en kollega som hadde fått beskjed fra Hvaler ungdomsskole om at skolen var stengt og at det ikke kom til å bli noen undervisning i dag. Det var derfor ingen vits å kjøre elevene på skolen, men snudde bussen i Bratte  bakke og kjørte dem hjem igjen. Litt senere fikk jeg også en bekreftelse på at det ikke kom til å bli noen undervisning på Åttekanten i dag heller. Så da var jeg i grunn ferdig for dagen så fort bussen var tom. Trafikk ønsket derimot at jeg skulle ta en tur nedom Sydengen for å se om det fortsatt stod noen der og ventet på bussen, men det gjorde det ikke, omlag 15 minutter etter at skolebussen egentlig skulle ha kjørt derfra. Det eneste jeg ikke har fått bekreftet 100% enda er om det er skole på Floren, men jeg regner med at heller ikke den skolen har undervisning i dag.

Hafslund Energi regner med at det kommer til å ta mange timer å få løst dette problemet, så det hadde vært fint liten vits for elevene å møte opp i dag. En ting er at de ikke har lys i klasserommene, en annen ting er at skolene mest sannsynlig ikke får holdt klasserommene varme i kulden. Hafslund Energi og Fredrikstad Energi har visst blitt nedringt av fortvilte Hvalerbeboere som frykter at det vil bli iskalde hus hvis strømmen blir borte lenge! I mellomtiden er det ikke annet å gjøre enn å ta tiden til hjelp. I morges var det utrolig hyggelig i mørket på Vesterøy med stearinlys i vinduene!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/06/skolene-pa-hvaler-stengt-pga-strombrudd/

2 kommentarer

  • Robban6 januar, 2010 kl 14:12

  Hørtes ut som en hyggelig arbeidsdag. Men syns det er skummelt å leve i 2010 og at dette fortsatt kan skje.

  • kak6 januar, 2010 kl 15:37
   Forfatter

  Jeg synes på ingen måte det er skummelt eller overraskende. Ingen kan leve 100% oppetid på noe som helst. Det er nok heller ikke så veldig mye som skal til før slikt kan skje. Være seg ytre påvirkninger som dyr, trær eller andre ting som gjør at strømmen blir brutt. En annen ting er selvfølgelig når komponenter og utstyr i trafobokser og stasjoner går i stykker. Dette vil vi aldri kunne garantere oss 100% mot. Men det er selvfølgelig veldig uheldig at strømmen forsvinner og blir borte veldig lenge i de temperaturene vi har nå om dagen.

  Jeg glemte forøvrig å nevne i innlegget ovenfor at det i tillegg var STORE problemer med mobildekningen på Vesterøy under strømbruddet i morges! Det var omtrent klin umulig å få kontakt med Telenor Mobil på vei ned til Papperhavn. Når jeg var på runden rundt Vesterøy for å kjøre skoleelevene hjem igjen, var det litt viktig å få kontakt med rutebussen som også var på vei ned til Papperhavn. Jeg fikk omsider kontakt, stoppet bussen umiddelbart så jeg ikke skulle miste kontakt med Telenor igjen og fikk bedt sjåføren om å holde igjen noen minutter nede i Papperhavn på en utrolig dårlig linje.

  Trafikkavdelingen hadde også prøvd å få tak i meg på mobilen, men lyktes ikke. Men jeg ringte dem så fort jeg hadde kommet opp til Hauge-krysset, så da fikk vi snakket sammen alllikevel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.