Ryggen er kranglete og jeg har fylt 35 år

De var allerede lørdag 2. januar at ryggen min begynte å krangle, fikk plutselig veldig vond nederst i ryggen på venstre side. Jeg lidde meg igjennom arbeidsdagen på tirsdag, onsdag og torsdag i forrige uke. Men da var det nok og jeg måtte kaste inn håndklet. Jeg var derfor hjemme fra jobben på fredag. Jeg prøvde å komme meg til både bedriftslegen og fastlegen uten hell, første mulighet var en «øyeblikkelig hjelp time» hos fastlegen hvis jeg ringte tirsdag kl 9. Det vil si at jeg ikke hadde noen sikker time hos legen enda. Men med litt hjelp fra pappa kom jeg inn til en kiropraktor allerede fredag ettermiddag. Jeg tror de vanligvis stenger før den tid, men jeg hadde time kl 15.45. Pappa kom og hentet meg og kjørte meg til kiropraktoren som ligger i Farmannsgate i Fredrikstad.

Det ble ganske raskt fastslått at det var en låsing i bekkenleddet på venste side som det måtte gjøres noe med. Det ble derfor en del trykking, knaing og slik før den tradisjonelle knekkingen startet. Det ble gjort på begge sider og det knakk til noe fryktelig når det løsnet i bekkenleddet. Men har vært igjennom dette før, så knekkingen eller lyden i seg selv plager ikke meg. Det er bare å knekke til og gjøre det som må til for at det skal bli bra igjen! Til slutt var det litt strekking. Kiropraktoren hos Kiropraktorklinikken syntes det løsnet veldig bra til å være første behandling og regnet med at dette skulle gå bra. Jeg ble satt opp med en ny time i dag, mandag. I mellomtiden skulle jeg ha både venner og familie på besøk i sammenheng med bursdagen min i går.

Det var derfor godt å få knekt opp ryggen litt og ikke ha like vondt som jeg hadde hatt når jeg tross alt skulle styre med mat, dekking av bord, servering og andre ting som man må  gjøre når man er vert for gjestene sine! På fredagn skulle jeg egentlig ha tre venner her, men en måtte melde pass fordi han ikke fikk hundepass allikevel. Det er sånt som kan skje, så da får vi ta det igjen en annen gang! Men vi hadde det veldig hyggelig på fredag! Siden jeg egentlig skulle vært på jobb og bare kommet hjem en times tid før gjestene skulle komme, hadde jeg kjøpt inn og planlagt mat som ikke skulle ta så lang tid å lage. Det ble derfor spaghetti med kjøttsaus, eller spaghetti bolognese som det vel egentlig heter. Jeg har aldri laget en så stor porsjon med spaghetti noen gang, så jeg må innrømme at jeg sleit litt med å få plass til alt i de kjelene jeg hadde. Men etter litt styr så fikk jeg det til til slutt.

Cd-spilleren gikk vel mer eller mindre hele kvelden med den ene cd’en etter den andre. Istedenfor å bare spille av musikken som mp3 via xbox 360’n min har jeg begynt å ta frem litt cd’er i steden. Jeg hadde plukket frem en bunke med cd’er på forhånd, men jeg måtte etterfylle mer etterhvert. Det ble mango sorbet fra Italiano-serien til Hennig Olsen til dessert. I tillegg til diverse snacks og te selvfølgelig! Jeg benyttet også anledningen til å kose meg med litt juleøl og en whiskey litt senere på kvelden. Det var en veldig hyggelig kveld med god mat, dessert, snacks, godt drikke, musikk og skravling. Og den ble faktisk også en del lengre enn vi hadde regnet med. Jeg noterte ikke mindre enn 28.8 kuldegrader her på Veum natt til lørdag, og gjestene fikk ikke start på bilen. Selv ikke med startkabler og strøm fra min egen Kangoo. Bilen ville rett og slett ikke tenne. Uansett hvor mange ganger vi prøvde. Etterhvert begynte jeg å bli bekymret for den påkjenningen mitt eget batteri fikk, så vi ga oss mens leken var god. Vi begynte ettervert å bli bekymret for at jeg kanskje ikke skulle få start på min bil dagen derpå.

Jeg fikk derfor overnattingsgjester her natt til lørdag. Det er bare hyggelig det, og jeg tar da frem sengetøy og det hele slik at det kan overnattes på sofaen, eventuelt gjestesenga (ala en feltseng kjøpt på Ikea) for de som ønsker det. Men jeg kan forstå at det er en liten strek i regninga når man hadde planlagt å sove i sin egen seng den natten. Ekstra kjipt var det kanskje for han som hadde holdt seg edru hele kvelden fordi han skulle kjøre hjem? Men men, shitt happens. Utpå lørdagen fikk vi ihvertfall liv i bilen igjen slik at de kunne dra hjemover igjen. Jeg for min del hadde ikke mer enn tre timer til neste vending med gjester skulle ankomme.

Jeg hadde heldigvis kjøpt inn det jeg skulle servere på lørdag også, jeg kunne kanskje ha trengt noen alkoholfrie øl til, men jeg orket rett og slett ikke å dra ut bare for å kjøpe det. Håpte det skulle holde med de jeg hadde. Men før jeg kunne starte med matlagingen ble det litt rydding, støvsuging, tørking av støv og slike ting. Matlagingen begynte jeg med ca kl 17.15 og på dagens meny stod det min egen hjemmelagde pizza! Jeg jukser riktignok med bunnen, jeg kjører «Nå familiedeigen» til Tine. Utrolig enkelt å bare rulle den ut. Så er det bare å få på tomatsaus og steke det fyllet du skal ha på. På lørdag var det kjøttdeig av kylling stekt sammen med løk og litt krydder. I tillegg ble det lagt på rikelig med paprika og ananas. Jeg har selvfølgelig et rikelig lag med ost som jeg har revet selv. Oppå osten har jeg på baconstrimler som jeg har klipt i passsende biter. I tillegg kommer selvfølgelig pepperoni fra Gøl kjøpt i Sverige. Jeg lager aldri pizza, uansett om den er hjemmelaget eller frossen, uten pepperoni på! Før den settes i stekeovnen må man selvfølgelig krydre litt til. For å mette gjestene på lørdag lagde jeg to slike hjemmelagde pizzer!

Lørdag var mamma, pappa, broder’n og dama som skulle få smake min hjemmelagde pizza! Jeg har fått ganske mye skryt for den tidligere, i tillegg synes jeg den er veldig god selv, så jeg følte meg ganske trygg på at den ville falle i smak! Det må den ha gjort også når første pizza var kl ca kl 19, for den første forsvant før den andre var ferdigstekt og det var ikke mer enn 3 biter (hver pizza skjæres i 12) igjen av den andre når alle var forsynte. For at man ikke skal bli helt proppmett og risikere å få vondt i magen pleier jeg å vente litt med desserten. Men det ble satt frem diverse snacks i tillegg til at fikk servert det man ønsket av drikke. Jeg prøvde meg forresten på benytte den samme cd-bunken fra fredag, men det var ikke helt vellykket. Jeg måtte derfor sortere litt og droppe en del av rock’en. Den falt visst ikke helt i smak. Tror kanskje også en av gjestene skjønte at det kanskje er greit å ikke utbasunere altfor sterke meninger om musikken, for da får jeg litt blod på tann og gjerne vil utfordre vedkommende ytterligere. Men det gikk forhåpentligvis bra.

Når jeg holdt på å dekke på og lage maten hadde jeg Them Crooked Vultures i cd-spilleren, men ble veldig fort dempet av en av gjestene. Den musikken falt ihvertfall IKKE i smak. Den ble heller ikke spilt noe mer på lørdag! Den ble oppfattet som noe fryktelig mas og bråk. Det må jeg innrømme at jeg ikke fatter og begriper selv, da kan man umulig ha hørt noe særlig på musikken. Men den typen musikk passer kanskje ikke som «bakgrunnsmusikk» for hvermansen. Aller helst skal man jo spille såpass høyt at basselementene virkelig får kjørt seg litt! Pappa er det ikke noe problem å spille musikk for, vi har ganske lik musikksmak i grunn. I tillegg har nok ingen av oss særlig problemer med å høre på ting som også ligger utenfor musikksmaken vår.

Etterhvert ble det mango sorbet-dessert denne kvelden også. I tillegg ble det servert kaffe og te. Det var i grunn bare jeg som skulle ha te, men jeg laget en hel kanne med Chai honning/vanilje, en utrolig god te som jeg kjøpte i en av de nye butikkene på Nordby i Sverige. Jeg husker bare ikke hva butikken heter akkurat nå. Men jeg må nok en tur innom der og sikre meg mer av denne te’en. Jeg husker ikke helt hvordan vi kom inn på det, men etterhvert ble det til at vi så på noen av musikkvideoene til Kristian Hvalen fra Valen TV som jeg har på DVD. Han er utrolig genial til å imitere og parodiere Morten Harket og Morten Abel!

Gjestene gratulerte meg med dagen både når de kom og når de gikk, fordi når klokka hadde passert midnatt var det jo bursdagen min, 10. januar. Nå har jeg fylt 35 år og er halvveis til 40 eller 70, avhengig av hvordan man ser det. I går haglet det inn gratulasjoner i de aller fleste kanaler, facebook, msn, skype, sms og på mobilen. I en av tekstmeldingene ble jeg spurt om alderen «tynget» eller noe i den duren. Nei, svarte jeg.. jeg har faktisk blitt ganske lettere de siste årene, så det merker jeg ingenting til! Jeg ble også erklært for voksen nå som jeg er 35 år. Noe jeg føler jeg har vært i veldig mange år allerede. I går tok jeg det i grunn veldig stille og rolig og var knapt nok ute av døra. Det må jeg si var veldig behagelig etter to dager med gjester her. Men jeg må innrømme at jeg liker veldig godt å være vert, å lage mat, servere mat, dessert, drikke og alt det som hører med når man har gjester. Anders var også veldig glad i det, derfor var det primært Anders som var verten som styrte med slike ting. Nå har jeg riktignok ikke noe valg lengre, men det gjør det utrolig mye mer gøy når man liker å gjøre det!

Bare en artig ting fra lørdagen: Når jeg gjorde klart bollene med snacks som skulle på stuebordet her, så hadde jeg en stor bolle med potetgull i midten og tre mindre boller ved siden av med andre ting. En bolle på den ene siden og to boller på den andre siden. Det syntes jeg så så teit ut, det var usymetrisk rett og slett. Jeg måtte derfor finne noe å fylle en fjerde bolle med! Det gjorde jeg, så da var det symetrisk igjen! Jeg kunne jo ikke ta bort en av bollene heller!

I dag har jeg vært hos kiropraktoren igjen og føler meg i grunn enda bedre i ryggen. Det var den samme trykkingen, knaingen og knekkingen som på fredag, men tøyingen ble gjort på en annen måte enn sist. Slik som det ser ut nå skal jeg prøve meg på jobb på onsdag, så skal jeg tilbake til en ny behandling på torsdag. Da har jeg en veldig kort dag og har time hos Kiropraktorklinikken kl 11.30. Vi får håpe at det går bra på jobben og at det ikke blir så veldig smertefullt! Tirsdag, onsdag og torsdag i forrige uke var mildt sagt et helvette. Det gikk tålig greit når jeg satt og kjørte, men så fort jeg skulle opp av førersetet var det utrolig vondt, det var såvidt jeg klarte å sette beinet under meg. Men jeg tror ihvertfall at det vil gå bra. Etter kiropraktortimen i dag var jeg en tur innom jobben for å levere sykmeldinga, nytt skattekort og fortelle at jeg kommer tilbake på jobb allerede på onsdag! Hvis det gå greit, var jeg bare borte fra jobben i 3 dager.

Det har ikke blitt noen nye bilder til dette innlegget, så jeg får derfor nøye meg med noen arkivbilder. Som bildene antyder, det er fortsatt jul her i huset. Vi har alltid hatt som tradisjon å beholde jula til over bursdagen min. Så da får vi se hvor lenge den blir stående før jeg får tatt den bort da! Til slutt vil jeg takke alle som ga meg oppmerksomhet i helgen og gratulerte meg med dagen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/11/ryggen-er-kranglete-og-jeg-har-fylt-35-ar/

3 kommentarer

  • Robban11 januar, 2010 kl 16:16

  Må si at jeg har begynt å få tilbake sansen på spagetti etter å få det servert det hos deg ett par ganger. Og med den baconosten i sausen blir jo måltidet helt nyyyydelig.

  Men storkosa oss vi, masse god musikk (faktisk var det BARE god musikk). Og den sorbet isen må jeg finne selv en gang. For den var ekstremt god 🙂

  Så takk for en flott fredag, flott du koste deg på lørdagen også, selv om vi hefta deg litt 😉

  • mats11 januar, 2010 kl 19:44

  grættis med dagen nok en gang min venn. Må si meg enig med typen i at maten var utrolig kanakandes god, selv om den var veldig enkel.

  Godt å høre at resten av helgen også var brta, flott å høre at du er på bedringens vei min venn, virkerlig:D
  Må nok en gang takke for en fortreffelig kveld, og natt, takk for all hjelp, god musikk, og nydelig oppverting, som alltid:)

  • kak11 januar, 2010 kl 22:21
   Forfatter

  Takk for det, guttæne! Det er bra at all musikken falt i smak på fredagen ihvertfall! Det ble vel ikke så værst til slutt på lørdagen heller, hvis man ser bort fra når jeg fikk litt «blod på tann» og rota litt ekstra i cd-samlinga mi! Merker det er litt mer tungvint enn å rote rundt i mp3filene mine ja! Skulle kanskje hatt cd-samlinga i samme stue? Men, det sliter jeg nok litt med på tanke på plassen det tar.

  Spaghetti bolognese er enkel mat å lage, men fryktelig godt, synes nå ihvertfall jeg! 🙂 Jeg hadde tatt høyde for at jeg bare hadde en time fra jeg kom hjem og skulle gjøre meg klar selv, lage mat og det hele før gjestene kom. Nå var jeg plutselig sykemeldt og hadde egentlig bedre tid, men maten var kjøpt inn, så da holdt jeg meg til planen! Jeg har forøvrig spist rester i flere dager. Det ble rester av pizza’n i går og jeg har spist rester av spaghetti’n i dag. Det blir nok en middag til med spaghetti før alle restene er spist opp!

  Baconosten i spaghettisausen er et tris jeg har tatt med meg fra Anders, som jeg sikkert har nevnt for de fleste. Det er et utrolig knall triks! Spaghettisausen er ikke helt rød lengre, men hva spiller vel det for noen rolle når det blir så godt? 🙂

  Hvis dere planlegger overnatting neste gang, så skal du få litt mer godsaker i glasset ditt også, Mats! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.