Siste innkjøp til jul unnagjort

I ettermiddag/kveld ble de siste innkjøpene gjort til jul. Siste rest av julegaver ble kjøpt i Sverige i går, så idag gjenstod bare de siste tingene man må ha for å komme seg igjennom jula. Skinkesteka ble som sagt kjøpt inn i går, men i dag har resten av julematen blitt komplettert: Medisterkaker, julepølse, surkål, poteter (som kokes sammen med paprika og løk), gulerøtter og purre. I tillegg er selvfølgelig riskremen og den røde sausen i hus! Det blir rett og slett ikke en komplett jul uten at jeg har fått riskrem som dessert på julaften!

Det har faktisk skjedd en gang at jeg måtte klare meg uten riskrem på julaften, og det har jeg friskt i minnet fortsatt, selv om det sikkert er 20 år siden. Jeg skal ikke nevne navn eller sted, men hjemme var vi ihvertfall ikke. Det ble servert «frukter med krem» som dessert, og det blir rett og slett bare feil. Det er ingenting galt med frukter, ala coctailfrukt, men det er ikke det jeg forventer å få på julaften. Derfor er det kjøpt inn rikelig med riskrem her i huset! Som nevnt tidligere er vi bedt bort på julaften, men det er da flere dager i jula enn bare julaften! Det er nettopp derfor en komplett julemiddag har blitt kjøpt inn, slik at vi får rikelig med rester i løpet av romjula! Man skal jo ikke spise julemat bare en gang i løpet av jula! 😉

Jeg har også sørget for å kjøpt inn litt godteri og brus til juleferien. Litt ekstra øl ble også kjøpt inn i Sverige i går. Jeg må være forsiktig med å kjøpe for mye øl, for jeg har en lei tendens til å ikke få drukket det opp før det går ut på dato. Derfor var jeg skikkelig vågal i går når jeg kjøpte meg en hel sixpack med Falcon Bayersk! 🙂 Men jeg passet på å få med meg boksene med lengst holdbarhet. Det blir derfor spennende å se om ølen blir drukket opp før juni! I tillegg har jeg 4 Murphys-bokser stående.

Det er også viktig å sørge for å ha kjøpt inn mat til litt «alternative» måltider i løpet av jula. Det kan bli litt mye hvis man spiser julemat hver dag igjennom hele jula. Det kan faktisk bli for mye av det gode. Derfor er min favorittpizza fra Lidl i fryseren i tillegg til de ingrediensene jeg trenger for å lage kyllingsnadder! Det er enkelt og greit følgende: Man steker hakket løk og champignon i stekepanna, etter en liten stund tilsettes kyllingfilèt skjært i passe småbiter. Mot slutten av stekingen tilsettes paprika. Til dette spiser man jasminris med deilig bearnaise til! 😉 På risen skal man selvfølgelig ha Kikkoman!

Det som gjenstår før jula ringer inn nå, er litt rydding og vasking. I tillegg skal selvfølgelig juletreet frem og pyntes på lille julaften! Her i huset blir dette aldri gjort tidligere (eller seinere) enn lille julaften! Da skal selvfølgelig også resten av julepynten frem. Det eneste som settes frem tidligere er de tradisjonelle «pyramide-lysestakene» vi ser i de tusen hjem i desember måned. Fortsatt en riktig god jul!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/22/siste-innkjp-til-jul-unnagjort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.