Tre år i Krokstien

Det er utrolig hvordan tiden flyr, men i dag er det faktisk hele 3 år siden jeg overtok leiligheten min her i Krokstien! Jeg fikk aksept for budet jeg la inn på leiligheten den 3. juli 2010 og ingen benyttet seg av forkjøpsretten i borettslaget, så leiligheten var «min» allerede den 15. juli 2010, men selve overtagelsen og muligheten til å flytte inn var ikke før den 15. august 2010. Ventetiden fra 15. juli til 15. august var faktisk ikke så ille som den fra 3. juli til 15. juli. Den sommerferien må jeg innrømme at jeg mer eller mindre bare ventet bort og var helt handlingslammet. Men steike så deilig det var når jeg fikk telefonen fra eiendomsmegleren om at ingen hadde benyttet seg av forkjøpsretten og at leiligheten var min!

Da var det bare å vente på selve overtagelsen søndag den 15. august, men brorparten av flytten skjedde ikke før påfølgende helg. Den 23. august hadde jeg flyttet inn i min nye leilighet og jeg skulle ha min første natt her! Men man kan vel trygt si at leiligheten var litt «kaos» med en gang med ting og tang overalt. Men det tok ikke så lang tid før jeg fikk pakket ut og satt alt på plass der det hørte hjemme. Og leiligheten har nok endret seg litt iløpet av de 3 årene som har gått. Altså ikke noen endringer i forhold til tapet, maling eller gulv eller slike store ting, men mer inventar og møbler. Det har blitt nye møbler i spisestua, ny tv, flere «duppeditter», nye lamper og ikke minst så har jeg fått noen bilder på veggene!

Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for at jeg ikke skulle ha noe på veggene, og kjøre en litt minimalistisk stil, men det klarte jeg å holde helt frem til jeg fant noen bilder av Marianna Aulie som jeg likte godt. Du vet klovnene til Marianne Aulie. Det startet egentlig med et galleribesøk i gamlebyen i Fredrikstad hvor jeg fant et bilde jeg like veldig godt. Og det hadde vært utrolig stilig på den svarte veggen mellom bakhøyttalerne mine i stua. Men å bruke 30.000 kroner på det var jeg nok ikke helt klar for. Så da endte jeg opp med noen kopier på Bohus eller Skeidar eller hvor det var. Jeg synes ihvertfall det ble veldig kult, og veggene var ikke så nakne lenger som de hadde vært i lang tid!

Men jeg skjønner at det er en stund siden jeg har tatt noe særlig bilder av leiligheten her, for mange av disse endringene har jeg ikke på noen bilder noe sted. Så jeg får vel ta noen nye bilder etterhvert hvis jeg føler for det. Men jeg fant min aller første test på HDR som jeg fikk fullført. Det øverste bildet er altså mitt aller første forsøk på HDR noensinne, og resultatet ble faktisk ikke så aller værst. Nå kunne man «skrudd» enda litt mer og fått det til å se mer surrealistisk ut, men denne gangen gikk jeg for en litt mer normalt sluttresultat! Men det er ikke det første HDR-bildet jeg har publisert, det var 4 bilder fra Rjukanbanen og Vemork i Rjukan.

Må bare helt til slutt si at jeg stortrives både i leiligheten og i Krokstien! Og det er faktisk roligere her enn jeg hadde «fryktet» på forhånd. Men det har blitt litt mer «liv i blokka» som jeg kaller det i helgene det siste året. Men så lenge man «gir seg i rett tid» og ikke holder naboene våkne utover natta, så er det bare hyggelig at naboene har det hyggelig og gøy! Det har jo jeg også til tider så!

Flere innlegg om Krokstien 1a:

Jeg har kjøpt leilighet! (03.07.10)
Leiligheten er min! (15.07.10)
Nå har jeg overtatt leiligheten (15.08.10)
Da har jeg flyttet inn i min nye leilighet (24.08.10)
Mitt hjem og hjemmekino (27.05.11)
Verandaen – mitt ekstra rom ute i det fri (12.07.11)
Omorganisert kjøkkenet mitt (12.02.12)
Rolig lørdag på verandaen (27.07.13)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/15/tre-ar-i-krokstien/

2 kommentarer

  1. Gratulerer med de tre årene i Krokstien. Både leilighet og han som bor der, har jo forandret seg mye gjennom årene. Men pent har det blitt da, en leilighet du kan være stolt av 🙂

    • kak16 august, 2013 kl 19:29
      Forfatter

    Takk for det, Robert! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.