Vannhjulet ved Soli Brug med nytt objektiv

Samme dag som jeg var ute for å teste mitt nye objektiv på Greåker fort, tok jeg også turen videre til Soli Brug for å ta noen bilder der. Sola var på vei nedover mot horisonten og med litt skyer på himmelen så ble det ganske fine motiver. Det var primært vannhjulet jeg tok bilder av, det er et fotomotiv jeg har tatt en del bilder av tidligere også. Dette var fortsatt en test av et nytt objektiv, et Nikon 14-24 mm F2.8, for å se om dette var et objektiv jeg ønsket å beholde etter å kjøpt dette (veldig) pent brukt fra en fotobutikk i Oslo. Etter å ha sett igjennom alle bildene jeg tok den siste søndagen i mars, ble dette objektivet en “keeper”! Jeg har hatt flere turer med dette objektivet i ettertid, og det er en fryd å jobbe med. Det er litt tyngre enn Nikon 16-35 mm F4 som jeg hadde fra før og det er litt mer sårbar mot flares. Men så lenge man er klar over dette og er litt obs på det, er det ikke noe problem å klare å unngå og å leve med. Optisk er objektivet veldig bra, og ikke minst 2 mm videre enn det jeg hadde fra før!

Soli Brug og vannhjulet kommer jeg garantert til å ta turen tilbake ved en senere anledning. Jeg har en gang tidligere tatt bilder med filter for å få lengre eksponeringer for å få “sløret” vann, men jeg kunne også tenkte meg å fått denne effekten på skyene. Det blir en utrolig stilig effekt! Men det er jo bare å “sable opp” enten bilen eller bobilen og legge ut på tur, så er det jo ikke noe problem å få tatt noen nye bilder. Å ta slike lange eksponeringer er dog litt tidkrevende, så det er greit å sette av litt tid.

Mer om Soli Brug her:

En natt ved Fløterveien – Visterflo med bobilen og andre juledag med familien (17.04.20)
Laksefiske i Ågårdselva (04.06.15)
Vannhjulet ved Soli Brug (03.06.15)
Ny tur til Soli Brug (23.01.15)
Soli Brug – ruinene av et stort sagbruk (04.01.15)

                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/01/vannhjulet-ved-soli-brug-med-nytt-objektiv/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.