Vannhjulet ved Soli Brug

Etter å ha tatt noen bilder av Fredrikstadbrua bar det videre til Soli Brug, som jeg har besøkt ved et par anledninger tidligere for å ta bilder. Jeg hadde nå bare tenkt til å ta noen bilder av det rekonstruerte vannhjulet som er det første man kommer til når man går bort til ruinene, og uten tvil det mest synlige. Her hadde jeg gleden av å få med litt mer skyer i bildene mine! Og jeg tok faktisk bare tre motiver/utsnitt her. Jeg tok selvfølgelig litt flere eksponeringer, men dette er de tre jeg syntes fungerte best. Jeg har tatt bilder på litt forskjellige blendere og lukkertider, alle disse tre er tatt på blender f11 og 30 sekunder. I tillegg til at det blir mye mer støv selvfølgelig, så går det også ut over bildekvaliteten og skarpheten hvis jeg bruker blender f16 eller f22 for den saks skyld på mitt Nikon 10-24 mm. Blender f11 ser detfor ut til å være kurant. Jeg har ikke testet f13 og f14 riktignok.

Jeg har brukt LEE Big Stopper på alle bildene for å få den lange lukkertiden på 30 sekunder. Ingen av disse har jeg brukt graderte gråfilter på, men jeg har lagt til gradert gråfilter i Lightroom under redigeringen.

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/03/vannhjulet-ved-soli-brug/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.