Eisenbahn & Technik Museum på Rügen

Det ble sent i seng kvelden før etter turen til Technik-Museum Pütnitz i Tyskland, bunkere ved Wustrow i Tyskland og etter å ha overvært solnedgang over Wustrow i Tyskland før jeg tok turen tilbake til Pension Jägerhaus på Rügen. Og siden frokosten bare er frem til kl 09.30, må man opp og hoppe for å få i seg litt mat før man starter dagens utflukter. I dag bestemte jeg meg for å ta en tur til jernbane- og teknikkmuseet på Rügen som ligger ved Prora. Jeg har vært forbi dette museet flere ganger i løpet av de turene jeg har hatt til Rügen, men dette blir mitt første besøk. Men først tok jeg en tur innom en butikk for å handle litt å spise og drikke. Jeg har tidligere lest at det er mange som reagerer på at inngangen til museet er dyr med sine 10 euro. Jeg hadde kanskje ikke tenkt så mye over det, hadde det ikke vært for at jeg hadde besøkt Technik-Museum Pütnitz dagen før og bare betalt 6 euro.

Og det er ikke noen tvil om at museet i Pütnitz er mye større og har mye mer å vise frem. Men lokaliseringen av museet reflekteres sikkert litt i prisen. Eisenbahn & Technik Museum Rügen ligger litt mer sentralt og det er nok en del mer turister i det området, tipper jeg. Men dette museet var også veldig interessant synes jeg. Jeg  brukte over tre timer inne på museet, de hadde masse biler, tog og lokomotiver. Technik-Museum Pütnitz hadde ikke så mye om tog og lokomotiver. De russiske lokomotivene er rett og slett ENORME! Sist jeg så lokomotiver av denne dimensjonen var når jeg besøkte jernbanemuseet i Riga i 2016! Jeg startet forresten med å ta bilder av hver eneste bil på museet, men skjønte fort at det ville ta altfor lang tid og at jeg aldri ville bli ferdig. Så da ble det til at jeg droppet en del av dem etterhvert og tok bilder av det som var mest interessant, spesielt eller ting som jeg rett og slett likte.

Jeg prøvde å ta bilder av så mye informasjonsplakater om de tingene jeg tok bilder av her også, i likhet med når jeg besøkte Technik-Museum Pütnitz. All informasjon er dog på tysk, men man skjønner ganske mye av dette uten å kunne et ord tysk også. De hadde også et lite utvalg av motorsykler, et helikopter og her hadde de også en MIG-21 utstilt. I litt bedre stand enn den som stod utstilt utendørs i Pütnitz. Legg forøvrig merke til modellen av Prora som står ved MIG-21-flyet! Feriekomplekset som Hitler påbegynte i 1936, men arbeidene stoppet opp når andre verdenskrig brøt ut i 1939. Jeg besøkte Prora når jeg var på Rügen første gang i oktober 2016 og for andre gang i september 2017. Jeg tok ikke turen til Prora når jeg var på Rügen i april og juni 2018. Kanskje neste gang?

I samme enden som MIG-21-jagerflyet hadde de også utstilt to “statsbiler”. Biler som ble brukt til å frakte eliten i gamle DDR. Russiske Wolga GAZ-3111 syntes jeg ikke var så interessant, svenske Volvo 264 TE “Top Executive” derimot. En firkanta kloss av en bil, slik som Volvo så ut på den tiden. Men utrolig gøy å se en forlenget limousinutgave av Volvo 264! Det var altså slik man ble fraktet standsmessig i DDR på 70- og sikkert på 80-tallet. Bilen hadde forøvrig en 2,7 liter V6-motor på 148 hestekrefter og hadde en toppfart på 180 km/t. Bilen var forøvrig 5,6 meter lang.

I tillegg til å ha en rekke lokomotiver, spesielt store var de russiske, hadde de også ganske mange brannbiler i dette museet! Den minste en liten Trabant til ganske mye større og mer utstyrte brannbiler! Den ene står det faktisk “City of Sheffield fire brigade” på. En britisk brannbil med andre ord.

Må si at det er litt artig at de har en trikk som “inngang” til museet. Den står utenfor og man må gå igjennom trikken for å komme inn i museet. Og her kjøper man selvfølgelig billetten som koster 10 euro. Åpningstiden er 10-17 hver dag. Benytt også anledningen til å ta en titt på all den informasjonen som er tilgjengelig inne i trikken. Ikke så mye om museet kanskje, men det er en del turistinformasjon om Rügen. Trikken har dog aldri gått på Rügen, men kommer fra Berlin. Museet ble forøvrig etablert i 1994.

Mer om Eisenbahn & Technik Museum Rügen her:

Eisenbahn & Technik Museum Rügen
wikipedia
reiseland-ruegen.de

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/02/eisenbahn_technik_museum_pa_rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.