Schlossruine Pansevitz på Rügen

Jeg hadde litt “kontortid” i bilen på parkeringsplassen til Eisenbahn & Technik Museum på Rügen før jeg kjørte videre til Schlossruine Pansevitz i Gingst på Rügen. Dette er et slott som stod ferdig i 1597. Det overlevde på mirakuløst vis andre verdenskrig, men etter 1963 var forfallet i stor stil og lokalbefolkningen brukte materialer fra slottet som byggematerialer til sine egne hus. Det var først i 1999 at man begynte å “reparere” slottet. Det er ikke mye som står igjen av dette fasjonable slottet, men ett av tårnene står fortsatt og det har blitt bygd opp en vindeltrapp inne i tårnet slik at man kan komme seg opp til toppen for å se på utsikten! Det er flott utsikt over området derfra! Dette er et sted jeg hadde blitt tipset om, et hyggelig sted å besøke og se ruinene av dette slottet.

Etter å ha vært oppe i toppen av tårnet satt jeg meg på en benk under et av trærne ved siden av og tok livet med ro. På veien hadde jeg på mirakuløst vis klart å finne en søndagsåpen EDEKA butikk, så jeg fikk kjøpt meg noe å spise til kvelden. Jeg kjøpte også med meg en pakke med Oreo kjeks. Noe jeg benyttet anledningen til å kose meg med under treet mens jeg satt og leste litt nyheter på min iPad. Dette kan man selvfølgelig også gjøre på sin mobiltelefon, men det er noe med å få det på en mye større skjerm. Men jeg har dog inntrykk av at det brukes mer mobildata når jeg er på nettavisene på iPad’en enn når jeg gjør det samme på min mobiltelefon. Mulig det lastes en “tyngre” utgave av nettsiden. I utgangspunktet skulle man jo ikke tro det er noe forskjell på det lengre, men jeg har ihvertfall inntrykk av at gigabytene forsvinner fortere når jeg bruker iPad’en. Mulig at det er litt forskjellige innstillinger i forhold til innlasting av innhold i iPad-utgaven av Chrome enn den jeg har på min Android mobiltelefon. For jeg bruker selvfølgelig Chrome overalt.

På vei tilbake kjørte jeg en tur innom OIL Tankstelle i Bergen auf Rügen for å sjekke hvor mye de skulle ha for en bilvask. Men den fikk jeg beskjed om at var kaputt, ødelagt, og de ventet på en reparatør. Han skulle komme i morgen, så da kunne jeg godt vente til da. På vei tilbake måtte jeg stoppe og ta noen bilder av “oppnedhuset” som står ved Pirateninsel Rügen. Et “lekeland” på 2500 kvadratmeter. Lekelandet i seg selv er ikke interessant for min del, av naturlige årsaker, men “oppnedhuset” er litt artig. Det hadde sikkert vært gøy å tatt en tur inn i huset også. En rolig men hyggelig søndag, 84 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,49 per mil og 4.036 skritt.

                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/02/schlossruine-pansevitz-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.