Moritzdorf og Gager på Rügen

Tirsdag startet jeg med å ta turen til Moritzdorf, eller ihvertfall på Baabe-siden. Det er et lite sund mellom Baabe-siden og Moritzdorf. Dette sundet betjenes av en ferge, som i bunn og grunn er en robåt. Du ringer i bjella og det kommer en mann roende over sundet. Det koster 2 euro å komme seg over. Det koster ekstra hvis man skal ha med seg sykkel eller lignende. Mens jeg var her så var det faktisk litt aktivitet på ferga. Fergemannen rodde for harde livet for å få gjestene frem og tilbake over dette sundet! Det er ganske langt hvis man skal kjøre rundt kan du si. Og hvis man er på Moritzdorf-siden av sundet, så kan man ta ferga over og det lille toget til Prora faktisk. Den stopper også sikkert andre steder på veien tenker jeg.

Jeg tok også en liten tur innom Gager, men her var det egentlig ikke så mye å skrive hjem om. En liten båthavn med noen artige husbåter må jeg si. Men det var uten tvil “ferga” over sundet til Mortizdorf jeg var mest fascinert av. Den var ikke dum den lille pub’en i fiskebåten heller. Artig påfunn!

Moritzdorf

                                                         

Gager

           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/17/moritzdorf-og-gager-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.