Buss #108 er nå ute av ordinær rutedrift

I dag er det onsdag, og i morgen kl 15 tar jeg helgen allerede! Det skal bli utrolig deilig med langhelg! Vanligvis har vi langhelg etter å ha jobba lørdag, men siden jeg tok meg fri sist lørdag har det blitt mer fri enn vanlig i det siste! Men det er bare deilig! Nå skal jeg snart ta ut meg noen uker ferie også, det skal bli utrolig deilig! Er ikke helt sikker på når det blir enda og hva jeg skal gjøre i disse ukene, men noe finner jeg nok på skal du se! Men innen den tid får man jobbe litt til. Denne uka har jeg kjørt opptil flere busser, #104, #108, #117 og #135. Såvidt meg bekjent blir det #160, #177 og #94 i morgen. Det er ganske mye forskjellige busser om dagen med andre ord.

Mandag og i dag har jeg hatt det samme skiftet, det har tidligere blitt kjørt med #108 på både første og andre del. Men fra dette skoleåret har vi blitt «kvitt» #108 på del 2. Det vil si at #108 kun brukes til skolekjøring og er reservebuss for tiden. Det var den siste bussen vi hadde i ordinær rutedrift med manuelt gir. Det er den beste manuelt girede bussen vi har, men det er utrolig deilig å slippe å måtte sitte og gire manuelt hele dagen, for å si det sånn. Men, på mandag var det litt kaos og mangel på busser. Jeg hadde derfor blitt satt opp med #109 isteden, men der viste det seg at destinasjonsskjermen var helt død, og verkstedet klarte ikke på en rask måte å løse problemet heller, så da valgte jeg å ta gamle gode #108 istedenfor å vente på en løsning. Jeg var allerde 10 minutter forsinket som det var. Derfor ble det til at jeg brukte #108 på hele skiftet på mandag allikevel.

På tirsdag startet dagen med #104 på skolekjøring som vanlig og #117 på del 2, ingen endringer der med andre ord. Den eneste endringen er at vi starter opp igjen kl 11.55 og kjører en tur med 357.1 Skjærviken og 361 Moum lokal istedenfor kl 13:40 som vi gjorde før. Dette skiftet kjørte jeg forøvrig for første gang (etter sommerferien) på fredag, og det vil også si at jeg kjørte rute 361 Moum lokal for første gang på over 2 år! Siden jeg kjørte denne ruta sist, har de lagt om trasèen. Istedenfor å kjøre riksvei 111 fra Bøckmannkrysset og opp til Moum, kjører vi nå Roald Amundsensvei både opp og ned fra Moum. Ikke det at jeg husker det, men det er visstnok slik ruta var i «gamledager». Nå som Glommaringen kjører hvert kvarter på både riksvei 109 og 111, er det ikke noe behov for å kjøre på riksveien for Moum lokal lengre.

I dag var det dags for å kjøre #108 igjen, men i dag slapp jeg unna med å bare kjøre den på skolekjøringa på morgenkvisten. På del 2 av skiftet fikk jeg #135 som planlagt. Utrolig deilig å slippe å sitte og gire hele dagen, men det skal også nevnes at #108 er en utrolig god buss å kjøre. Så det plager meg ikke om den blir satt inn som reserve nå og da. Ihvertfall i den standen den er i dag, når den kun blir brukt som skolebuss og reservebuss fremover, er det jo en viss fare for at den blir «herjet» i stykker når den kommer til å bli kjørt av mange flere sjåfører enn den hittil har vært vant til. Men slik som den er i dag er den en utrolig god buss å kjøre!

Men i morges når jeg stod parkert mellom bruene over til Asmaløy hadde jeg satt vindusviskerne til intervall, men mens jeg satt og oppdaterte Twitter, begynte den plutselig å gå hele tiden. Uansett hvilken posisjon jeg valgte, gikk den hele tiden. Den eneste posisjonen som den gjorde noe annet, var det nederste hvor den gikk enda fortere. Herregud tenkte jeg, skal den fortsette slik på hele skiftet mitt? Heldigvis regnet det, men det regnet ikke så mye at det var behov for å ha den gående hele tiden, ihvertfall ikke når jeg stod stille. Men etterhvert ga den seg, så den hadde nok bare hatt ett illebefinnende. Håper ikke dette gjentar seg for ofte. Spesielt kjipt er det hvis den plutselig setter i gang med dette etter at man har spylt ruta litt på en solskinnsdag. Ser for deg at bussen kommer kjørende med vindusviskerne på full guffe uten at det er en vanndråpe i sikte?

Ellers har det egentlig ikke skjedd så mye å skrive hjem om denne uka, se bort fra at en tulling jeg møtte på vei ned til Papperhavn i dag. Rett etter «Flyndreflat» måtte jeg hive inn bremsene når en «pungrotte» (ala Citroen Berlingo) av en bil kom i full fart mot meg. Jeg hadde nettopp passert en møteplass, så det var ikke noe sted å gjøre av seg for meg. «Pungrotta» måtte bremse så kraftig at det peip i dekkene hans. Vi endte opp med å stå front mot front med en meter eller to avstand. «Pungrotta» var oppe med hånda og veivet og pekte som en febrilsk på møteplassen jeg nettopp hadde passert. Men herregud da, vedkommende hadde tydligvis ikke fått med seg at det ikke er særlig oversiktlig på disse veiene, og at jeg faktisk ikke ser noen grunn til å enten bremse ned eller svinge inn på en møteplass før jeg faktisk har sett vedkommende.

Og det er tross alt større sjanse for at «pungrotta» ser min store røde buss først, eller hva? Det eneste fortrinnet jeg eventuelt har i trafikken er at jeg sitter høyere. Men, ingen stor sak dette egentlig, men vanligvis blir ikke de jeg møter ute på Vesterøy så åpenbart forbanna og sinna på meg. «Pungrotta» måtte rygge tilbake til nærmeste møteplass og jeg stoppet på siden av vedkommende. Og lurte på om han hadde oppdaget at det ikke var så veldig oversiktlig ute på disse veiene. Jeg er ikke kjent her, det er jo du, sa vedkommende. Men ærlig talt, jeg kan ikke se rundt hjørner jeg heller. Men, hvis man ikke er kjent på et sted med så trange og uoversiktlige veier som på Vesterøy, burde man ikke da holde en litt lavere fart? Etter det kjørte vi hver vår vei, han sikkert fly forbanna over den utrolig teite bussjåføren som ikke ville kjøre inn på møteplassen.

Dagen i dag startet utrolig grå og trist og det regnet i bøtter og spann. Jeg følger i grunn ikke noe særlig med på værmeldinga, så jeg aner i grunn aldri hva slags vær som venter meg. Jeg regnet derfor med at det kom til å være grått og trist i hele dag, men jaggu klarnet det ikke opp og det ble strålende vær og sol fra nesten skyfri himmel utover dagen! Da fikk jeg også endelig tatt en tur ut og tatt noen bilder jeg har hatt lyst til å ta hele uka. Jeg fikk ikke tatt bildene der jeg hadde tenkt å ta dem, da jeg holdt på å blåse bort der jeg stod. Men jeg fant ett alternativt sted å ta dem isteden. Hvis du lurer på hva jeg tok bilder av, følg med her i bloggen fremover!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/26/buss-108-er-na-ute-av-ordinar-rutedrift/

2 kommentarer

  • Åsmund26 august, 2009 kl 23:14

  Hei. #94 er jo som du vet også en gammel traver fra Vesterøy. Den kunne vel nesten kjør rundt her ute uten sjåfør, så godt som den kjenner veiene. Ble vel ganske bra fart i den også da dem bytta motor. Jeg er ikke helt sikker men jeg mener Kristin snakka på at #94 gikk fast på Moum da den var ny. Når det gjelder #108 så var jo det «godbussen» til Stig en gang i tiden. Kenneth syntes den var treg, og kunne ikke skjønne hvordan Stig fikk sånn fart på den. Kenneth brukte jo aldri sjettegiret, he he. Bånn gass på femte hele veien til byn.

  • kak28 august, 2009 kl 12:19
   Forfatter

  Visste faktisk at #94 er en gammel Vesterøy-traver, men den er det jaggu ikke mye fart i lengre. Den brukes bare til skolekjøring, og nå må man ha gassen i bånn hele tiden for at det i det hele tatt skal skje noe som helst! Ikke en buss jeg hadde satt veldig pris på å bruke i ordinær rute! 😉

  Kjenner til at #108 var favoritten til Stig en stund, men er vel ganske lenge siden han ønsket den dit pepper’n gror nå. At Kenneth ikke brukte sjettegiret var nytt for meg! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.