Sommervær i Fredrikstad og på Hvaler i dag

Jeg startet dagen idag kl 06:50 med ett rent skoleskift som verkstedet vanligvis kjører. Jeg har vel kjørt dette skiftet 4-5 ganger hittil, tenker jeg. Turen går fra Moum til sentrum, videre til Kråkerøybrua, Alshus, Kjøkøy, Tangen, Lunde Skole, Kråkerøy Ungdomsskole og Rødsmyra skole. Når denne ruden er over er neste stopp Fredrikstad Biogass på FREVAR sitt anlegg på Øra. Her skal det fylles gass på en av våre første gassbusser, en Volvo med internnummer #144. Borg Buss har 6 gassbusser hittil, #143, #144, #153, #154, #166 og #167. Disse bussene er parvis av samme type, det vil si at vi har 3 forskjellige typer gassbusser i drift hos Borg Buss. Siden gassfyllinga tar noen minutter, benyttet jeg anledningen til å ta noen bilder av bussen og selve gassfyllinga.

Etter å ha parkert gassbussen på anlegget til Borg Buss, hadde jeg ca en times tid før jeg skulle starte mitt ordinære skift. Ett skift på Hvaler Diverse-planen med 3 turer til Skjærhalden, en tur til Begby-Moen og en tur til Torsnes. I motsetning til i vinterferien var det mer enn nok å gjøre på dette skiftet i dag, og svært lite dødtid her og der. Årsaken til at det ble veldig stille og rolig på dette skiftet i vinterferien, er at 2 av turene til Skjærhalden har innlagt turer innom både 2 og 3 skoler på veien for å hente og levere skoleelever! Den andre turen til Skjærhalden kl 12:40 har retur fra Skjærhalden kl 13:35, og da har man brått 15-20 minutter til overs før man skal tilbake til Fredrikstad. I dag benyttet jeg anledningen til å gå meg en liten tur rundt på Skjærhalden og ta noen bilder i det ekstremt nydelige været. I dag er faktisk første gang jeg har hatt taklukene åpne i bussen, og selv med alle 3 taklukene åpne var det mellom 23 og 25 grader inne i bussen. Den høyeste utetemperaturen jeg så i løpet av dagen var 18 grader. Jeg er veldig spent på hvor varmt det kommer til å være i bussene når sommervarmen virkelig setter inn! Tipper jeg vil sette utrolig pris på de dagene jeg har buss med klimaanlegg til sommeren!

Det er fortsatt kaldt om natta, og det var såvidt litt under frysepunktet i morges, og jeg måtte derfor starte dagen med å fyre i bussen. Men det tok ikke lange tiden før all varme måtte slås av og taklukene åpnes! Dagens skift skal jeg forøvrig også kjøre tirsdag, onsdag og fredag denne uka. Torsdag kjører jeg ett skift som starter med skolekjøring, har en pause på 4 timer og 25 minutter før jeg avslutter dagen med en tur til Glombo-Langøya, Kjøkøy-Tangen og Skjærhalden. Jeg har forløpig ikke blitt spurt om å kjøre noe mer ekstra denne uka, så jeg starter kl 09:50 i morgen. Jeg regner med at jeg kommer til å bli spurt om jeg har anledning til å kjøre på lørdag. Her er dagens bilder:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/26/sommervaer-i-fredrikstad-og-pa-hvaler-i-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.