Et blomsterhav etter terrorangrepet i Stockholm

Fredag den 7. april 2017 ble Stockholm utsatt for et terrorangrep av en som hadde stjålet en lastebil og kjørte ned og skadet 15 personer og drepte 5 personer i Drottninggatan og ved å kjøre lastebilen inn i kjøpesenteret Åhlèns City. Lastebilen hadde attentatmannen stjålet mens lastebilsjåføren drev og losset varer i en sidegate til Drottninggatan. Bryggerisjåføren prøvde å stoppe lastebilen, men ble påkjørt og lettere skadet. Det var kort om terrorangrepet i sentrum av Stockholm bare en uke i forveien. Når jeg først var i Stockholm hadde jeg lyst til å ta en tur til Åhlens City hvor terrorangrepet endte og se på blomsterhavet jeg hadde sett bilder av på Sergels torg. Når jeg tok T14 fra Östermalmstorg tilbake til T-Centralen valgte jeg tydeligvis feil vei opp til bakkeplan, og det er ganske mange av dem, så med mindre man vet nøyaktig hvem av dem man bør ta, så er det fort gjort å ta feil. Så jeg gikk litt feil med en gang, men jeg fant nå frem til Sergels torg etterhvert.

Og her var det mildt sagt et blomsterhav! Det var også veldig mye folk som ville se på blomstene, lese hilsener som hadde blitt lagt igjen og føle på stemningen. Når jeg var helt i bunn av trappa på Sergels torg ville jeg ta et bilde av det svenske flagget med teksten «Tillsammans är vi starka» la jeg merke til at en gutt, sikkert ubevisst, klarte å tråkke på flagget. Han stod der sammen med faren sin, jeg tenkte med en gang at man tråkker da ikke på et flagg, uansett om det ligger på bakken eller ei. Men det tok ikke så lang tid før han ble snakket til av faren sin og fikk streng beskjed om at man skal ALDRI tråkke på et flagg. Jeg tok også turen bort til Åhlens City, og her var det virkelig mye blomster, men den aller sterkeste opplevelsen var alle hilsningene som hadde blitt hengt opp på den midlertidige veggen på fargerike post-it-lapper!

Det var nok også mye mer patruljerende politi enn man er vant til i sentrum av Stockholm. Mange av disse gikk rundt med blomster de hadde fått av folk som takk for innsatsen. Deretter tok jeg T19 fra T-Centralen til Gamla stan forbi Riddarholmen og Evert Taubes terrass for å ta turen innom Ristorante Rodolfino igjen. Denne dagen (påskeaften) valgte jeg å gå for pizza som jeg egentlig skulle ha på langfredag. Det ble også to halvlitre med Erdinger Dunkel denne dagen også. Utrolig godt øl! Men denne dagen glemte jeg helt å ta bilder inne på Ristorante Rodolfino. Vanligvis tar jeg ikke bilder når jeg er på litt finere steder, men samtidig er det hyggelig å ha litt bilder fra slike steder også. Men uansett, både maten og ølen smakte fortreffelig! Når jeg kom til stedet ble jeg forøvrig ønsket velkommen tilbake av italieneren som hadde litt problemer med å forstå hva jeg skulle ha dagen før. Men det var jo fordi jeg prøvde å bestille på norsk.

Deretter gikk jeg meg en liten tur før jeg endte opp på The Bishops Arms i Gamla stan. Jeg hadde lyst på noen øl til, men kunne tenke meg å prøve et annet sted enn Temple bar. The Bishop Arms virket som et fint sted, britisk pub dette også, og man slapp «støyen» fra tv’ene som man finner på Temple bar. Men nå er jo også Temple bar en «sportspub» hvor man kan se på fotballkamper, for dem som interesserer seg for sånt. På The Bishop Arms har de også Guinness, så det måtte jeg jo selvfølgelig ha! Men dette var den dyreste øl’en hittil i Stockholm. Murphys på Temple bar kostet 75, Erdinger Dunkel på Ristorante Rondolfino kostet 79 og Guinness på The Bishop Arms kostet 82 kroner.

Når jeg skulle ta t-banen tilbake til hotellet fra Gamla stan tok jeg T19, men det jeg ikke hadde fått med meg, var at den bare gikk til Alvik. Der måtte alle gå av og jeg måtte vente i 5-6 minutter på neste t-bane, da kom T18 som fikk meg trygt frem til Brommaplan. Videre gikk turen til hotellet med buss 177. Påskeaften ble det 12.072 skritt i sentrum av Stockholm. Ikke helt de samme tendensene som i fjor, men jeg har nok vært mye flittere bruker av t-banen for å komme meg fra sted til sted i år. Da får beina hvile litt og man unngår å bli helt gåen. I fjor gikk jeg ikke mindre enn 39.749 skritt i løpet av de to dagene jeg var på tur i sentrum av Stockholm.

                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/05/16/et-blomsterhav-etter-terrorangrepet-i-stockholm/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.