Da har min røde Kangoo fått sine sommerdekk på

Mandag denne uka var det lovbestemt at piggdekkene måtte av, men siden jeg ikke har kjørt med piggdekk på veldig mange år, er det liksom ikke ulovlig å ikke ta av vinterdekkene etter denne dagen. Men det er jo ikke akkurat å anbefale å kjøre på vinterdekkene for lenge. For det første forlenges bremselengden dramatisk med piggfrie vinterdekk kontra sommerdekk om sommeren, og for det andre så slites de piggfrie vinterdekkene unødvendig fort ned i denne varmen. Men i motsetning til i fjor hvor jeg ikke fikk av vinterdekkene før i slutten av mai, har jeg fått på sommerdekkene på min røde Kangoo i dag! Men i år må jeg innrømme at jeg ikke gadd å gjøre det selv. Sist høst gjorde jeg det heller ikke selv, men det var jo fordi jeg kjøpte meg nye piggfrie vinterdekk fra Falken. Men tidligere har jeg som regel gjort det selv.

Men i år hadde jeg rett og slett ikke ork eller lyst til å gjøre det selv. I tillegg er det jo ett godt argument at det koster mindre å få andre til å legge om til sommerdekk for deg enn det koster for en time hos kiropraktoren! Nå er vi jo etter «høysesongen» for å legge om til sommerdekk, så det var ikke noe problem å få en «time» hos FMS Auto-Parts på Skåra, det vil si dekk- og delebutikken som ligger ved siden av EdGarasjen (Fredrikstad Motor Senter). Jeg ringte kl 13 i dag for å sjekke pris og om de hadde mulighet til å gjøre dette for meg i dag. Hvis jeg kom ca kl 14 skulle de få lagt om for meg. Jeg måtte derfor kjørte oppom foreldrene mine og hente sommerdekkene mine og så ut til FMS Auto-Parts på Skåra. Jeg kom vel et kvarters tid for tidlig, men de satte i gang med å legge om med en gang!

Må innrømme at det var utrolig deilig å slippe å gjøre dette selv! Ikke har ryggen min noe særlig godt av denne «møkkajobben» heller. Men hvis man først motiverer seg til å sette i gang tar det jo faktisk ikke noe særlig mer enn en halvtimes tid. Men enda fortere går det jo når man får fagfolk til å gjøre det for seg! Men herregud for et støynivå det er med sommerdekkene kontra mine «myke» piggfrie vinterdekk! Men man venner seg fort til dette. Med en «pungrotte» som min Kangoo tross alt er, så merker man denne støyforskjellen ekstremt godt! Disse varebilene er ikke så veldig godt støyisolert kan du si!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/05/05/da-har-min-rode-kangoo-fatt-sine-sommerdekk-pa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.