Jeg har omsider skiftet til sommerdekk

De aller fleste synes nok at jeg har vært ekstremt sein til å legge om til sommerdekk i år. Det er jeg overhodet ikke uenig i. Men jeg hadde egentlig planer om å legge om til sommerdekk for 2 uker siden, men den helga var jeg sjuk. Påfølgende helg hadde jeg behov for å slappe av og gjøre helt andre ting, så da har det gått 2 ekstra uker bare pga det. Men mange ville nok også sagt at å legge på sommerdekkene midt i mai også er veldig seint, men jeg har rett og slett avventet pga det vekslende været vi har hatt. På de tidspunktene jeg har kjørt avgårde om morgenen ut til Vesterøy har det både vært på frysepunktet og ikke minst kuldegrader. Men det har i grunn ikke vært noe problem da. Jeg kjører jo på piggfrie vinterdekk, så jeg har ikke kjørt ulovlig. Det er vel bare ikke å anbefale å kjøre med vinterdekk i de temperaturene vi har nå om dagen.

Men nå har jeg altså fått på sommerdekkene mine. Men det var alt annet enn uproblematisk. Allerede på det første hjulet jeg skulle ta av dukket problemene opp. Jeg startet med venstre framhjul, fikk ut boltene uten problemer. Men jeg klarte rett og slett ikke å få av selve hjulet. Det satt dønn fast. Jeg røska og rev uten at det hjalp en dritt. Etter å ha prøvd noen ganger ga jeg opp og skrudde på plass boltene igjen. De tre andre hjula hadde jeg ingen problemer med. Og det tok ca 45 minutter fra jeg startet til jeg hadde ryddet vekk alt. På tanke på problemene jeg hadde med det ene hjulet, så var vel ikke det så værst. Men der stod jeg, med tre sommerdekk og ett vinterdekk på bilen. Ikke en holdbar løsning akkurat. Så egentlig for meg at jeg måtte en tur på et eller annet verksted for å få av hjulet.

Men jeg skulle en tur innom foreldrene mine i går og jeg nevnte at jeg hadde hatt problemer med å få av det ene hjulet. Vi jekket derfor opp bilen med en gang jeg kom hjem til foreldrene mine. Men pappa klarte heller ikke å få av hjulet, det satt dønn fast. Men vi fant noe rustfjerningsspray og sprayet i alle kriker og kroker som vi kom til og lot bilen stå en god stund. Når vi gikk ut igjen for å prøve å få av dekket virket det fortsatt rimelig nyttesløst. Så det ble riving, røsking, sparking og litt hamring i forsøk på å få av hjulet. Når vi egentlig hadde gitt opp begynte det å løsne litt, og da var det bare litt vrikking frem og tilbake som skulle til for å få det av! Men før sommerdekket/hjulet ble satt på plass pusset vi bort litt rust og smurte på litt grisefett. I håp om at det er lettere å få av hjulet til høsten!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/31/jeg-har-omsider-skiftet-til-sommerdekk/

2 kommentarer

    • Rune31 mai, 2010 kl 11:12

    Hei

    Kjent problem med hjul som sitter dønn fast. Hadde samme problemet på min gamle Civic. Eneste løsning der var å bruke en stor gummihammer og slå nede på hjulet. Løsnet alltid etter noen få slag. Har også testet med en krok med lodd på. Satt kroken fast på felgen og dro i loddet. Løsnet faktisk lett da også.

    • njadve4 juni, 2010 kl 10:00

    Et annet tips er å sette i alle hjulboltene, men ikke stramme de helt til. Deretter tar du deg en tur på tunet og svinger litt brått og brutalt. Da bruker de som regel å løsne…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.