Jeg har glemt busskortet mitt

Hvordan er det mulig å glemme skolebusskortet sitt «hele tiden»? Det er noen som glemmer skolebusskortet sitt hver eneste dag, altså at det er en eller annen som har glemt skolebusskortet sitt hver eneste dag jeg kjører buss. Noen ganger er det også den samme eleven som går igjen og da begynner det å bli rimelig irriterende etterhvert. I dag var det mildt sagt helt ekstremt. På et par skoleturer var det 10 glemte skolebusskort i dag. Hva er det for noe spesielt i dag da? Mange som skal til byen etter skolen kanskje? Det har seg slik at i utgangspunktet skal vi ikke nekte elevene å være med skolebussen til skolen om morgenen. Men hjem fra skolen kan vi la ungdomsskoleelevene stå igjen. Barneskoleelevene skal få være med uansett om de har glemt kortet eller ikke. Men hvordan skal man egentlig lære noe da?

Når elevene glemmer skolebusskortet sitt på vei til skolen skal de skaffe seg et midlertidig reisebevis for å komme hjem fra skolen. Men dette er det utrolig mange skoleelever som gir faen i. Noen bussjåfører håndhever dette strengt, noe jeg selv har gjort tidligere, mens andre ikke gidder å bruke så mye energi på det lengre. Jeg er nok heller i den siste kategorien, selv om jeg enkelte dager rett og slett får nok. I dag må jeg innrømme at jeg ble ganske irritert over at det var så mange som ikke hadde husket å ta med seg skolebusskortet. Eller var det bare en løgn? Vi har nemlig oppdaget at de «glemmer» skolebusskortet sitt om morgenen og bruker den «turen» senere på dagen når de f.eks skal til byen. Da får de en gratis busstur til byen. Dette er det enkelte som spekulerer i. Jeg sier ikke at alle gjør det, men vi vet at det forekommer. Men hvordan skal vi få stoppet det?

Jeg er redd det ikke er lett å få gjort så mye med dette. Jeg hadde med en kontrollør fra ØKT (Østfold Kollektrivtrafikk) for noen uker tilbake, og da fikk elevene som ikke hadde med seg skolebusskortet sitt tilsnakk fra kontrolløren. Hvis vi hadde hatt kontroller litt oftere hadde det kanskje blitt bedre. Men inntil det skjer kommer jeg nok til å ikke bruke så fryktelig mye energi på dette. Det er selvfølgelig «feil» av meg å ikke gjøre det, men man blir rett og slett dritt lei av hele problemet og da orker man ikke å bruke energi på det lengre. Men enkelte ganger blir det som sagt såpass mye og synlig at det kommer en og annen reaksjon. Noen vil kanskje føle dette urettferdig, men det er skoleelevenes plikt å ha med seg skolebusskortet hver dag. Se for deg følgende scenario: Du er i butikken og skal kjøpe deg en flaske brus, men har glemt pengene hjemme. Du kommer til kassen og sier: «Jeg har glemt pengene hjemme, men det går vel greit det?» Det gjør jo selvfølgelig ikke det. Hvorfor forventer man da at det går greit på bussen? Alle kan selvfølgelig glemme seg bort en gang i blant, det er jeg fullstendig klar over. Jeg er ikke noe bedre selv heller, jeg også kan glemme ting en gang i blant. Men det er noe helt annet når det blir ofte.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/05/31/jeg-har-glemt-busskortet-mitt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.