Snøen daler ned

Jeg har vært hos mamma og pappa både julaften og hele første juledag. Det var først i 2-tiden i natt at jeg pakket sammen alle sakene mine og satte kurs mot min ringe bolig på Veum. Men først måtte bilen graves frem fra all snøen som hadde kommet i dag. Pappa hjalp meg med dette, så det gikk i grunn veldig fort. Dermed var det bare min oppgave å få bilen trygt hjem. Jeg tok det veldig pent og rolig, men på Rolvsøyveien var det i grunn ganske greie kjøreforhold. Mesteparten av kjørebanen var mer eller mindre snøfri, men litt slaps var det. Men så fort jeg svingte av hovedveien etter Glemmen videregående var det full vinter med en gang! Da var det bare å ta det helt med ro igjen, og jeg hadde allerede sett for meg hvor mye snø det mest sannsynlig ville være i gårdsplassen her hjemme.

Sannsynligheten at noen hadde vært hjemme og tatt en runde med snøfreseren var ganske minimal, spesielt siden mesteparten av snøen som har kommet i dag har kommet i kveld og natt. Derfor så jeg for meg den jobben med å få bilen inn og opp på gårdsplassen. Og mine mistanker var ikke ubegrunnede. Det var to svære brøytekanter på vi inn i gården og det var haugveis med snø på mesteparten av gårdsplassen. Det var bare helt inne hvor bilen pleier å stå at det ikke var noe særlig med snø. Det var derfor ikke noen tvil om at jeg måtte ta frem snøskuffa og gyve løs, selv om jeg rett og slett hater å måke snø. Å bruke snøfreseren er i grunn bare gøy, men jeg kan jo ærlig talt ikke starte opp den nesten kl 2:30 om natta! Og jeg hadde veldig lyst til å få bilen inn i gården, istedenfor å ha den stående på busslomma utenfor her.

Først måtte brøytekantene vekk, så måkte jeg ett smalt spor oppover i gården slik at jeg ihvertfall ville ha nogenlunde feste med to av fire hjul. Utfordringen ville selvfølgelig å få fart nok og om jeg ville klare svingen og så komme meg videre inn på gårdsplassen. På første forsøk var det ikke veldig langt jeg kom, men det var nok fordi jeg måtte svinge litt i det jeg kom inn etter søppeldunken. Men på andre forsøk var det bare å rygge rett bakover og holde tunga rett i munn. Det gikk virkelig unna oppover i gården, det så også ut til at jeg skulle klare svingen, men så fikk jeg en skikkelig «sladd» men klarte å hente meg inn igjen og fikk fart innover på gårdsplassen der jeg pleier å ha den stående. Dette gikk i grunn overraskende bra. Jeg hadde sett for meg å måtte prøve og feile noen ganger før jeg omsider kom meg helt frem. Men det var en hyggelig overraskelse! Resten av snøen får jeg fjerne med snøfreseren i morgen. Det var rett og slett uaktuelt å ta alt dette med en vanlig liten snøsnuffe!

Men jeg måtte selvfølgelig ta noen bilder av all snøen som har kommet i dag. Snøfreseren ble nemlig kjørt på formiddagen julaften, så all denne snøen har faktisk kommet i dag. Det er fint med en hvit jul, men det kan gjerne komme i moderate mengder for min del! I tillegg til bildene jeg tok med blitz ute i snøføyken tok jeg også noen bilder på frihånd igjennom vinduene her oppe. Rimelig mye støy på iso 800 og 1600, men det blir jo ganske stemningsfult, ikke sant? I tillegg fikk jeg lyst til å ta noen bilder uten blitz og på frihånd fra den julepyntede stua her. Nå har klokka passert kl 4.30 og det begynner seriøst å bli på tide å komme seg i seng. Katten min Tom var forresten rimelig ivrig med å komme seg ut fra badet når jeg kom hjem. Han hadde spist opp alt tørrforet jeg hadde satt frem til han, så han ble veldig glad for å få litt mer tørrfor! Men nå hører jeg at senga skriker etter meg! Jeg går ut ifra at de aller fleste allerede ligger og sover og drømmer søte drømmer!

En liten oppdatering kl 15:15: Det har kommet enda mer snø i løpet av morgentimene og formiddagen i dag og bilsporene mine fra i natt var nesten borte. Huseieren kom hjem i dag og familien hennes startet opp snøfreseren for å få vekk all snøen. Jeg for min del var egentlig på vei ut selv for å starte på oppgaven, men de kom meg i forkjøpet. Men jeg gikk selvfølgelig ut og hjalp til med snøskuffa. Det er ikke mulig å komme til i alle kriker og kroker med snøfreseren. Det var godt å få vekk all snøen, vekk måtte den innen jeg skal ut med bilen om en times tid uansett. Deilig å ikke måttet gjøre alt selv!

Jeg la merke til det i natt også, men det er en viss fare for at jeg ikke får særlig med tv-signaler fra parabolen min akkurat nå, så mye snø som det har pakket seg på hodene og «armen»! Må vel ut med langkosten igjennom stuevinduet tenker jeg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/26/snoen-daler-ned/

2 kommentarer

  • Joakim26 desember, 2009 kl 23:52

  Snø er gø(a)y, haha, tok du den:P

  • kak27 desember, 2009 kl 16:15
   Forfatter

  🙂 Jeg vil vel påstå at snø er mer gøy enn det er gay? Men for å være ærlig, jeg misliker å måtte MÅKE snø! Ferdig måka snø har jeg sansen for! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.