Det første man blir blind på er øynene

Det er så sant som det sies, det første man blir blind på er øynene. I praksis er det vel ærlig talt ikke noe annet man kan bli blind på, men det er en annen sak. Jeg kommer inn på bussterminalen ca kl 8.34, det vil si ett minutt før jeg skal ut på min første Torsnes-tur i dag. Det står allerede en buss i spor 2 som jeg skal benytte, det viser seg å være rute 357 Skjærviken som går kl 8.40. Jeg velger derfor å bruke spor 1 ved siden av som er ledig. Når jeg kommer frem i sporet ser jeg raskt at det var et lurt trekk, siden sjåføren i den andre bussen er sporløst forsvunnet. Jeg hadde sikkert funnet vedkommende på sjåførrommet på bussterminalen, men for alt hva jeg visste så satt han på toalettet eller var et helt annet sted. Det vil si at jeg mest sannsynlig måtte ha brukt ganske mye tid på å finne sjåføren og få han til å flytte bussen sin. Da er det mer effektivt å bruke sporet ved siden av og være obs på eventuelle passasjerer som står og venter i spor 2.

Det var ingen som stod og ventet på Torsnes-bussen i spor 2, men det kom 15-20 passasjerer på rekke og rad inn i bussen som for anledningen stod i spor 1. Dette er vanligvis ikke noe stort problem, men noen ganger er det enkelte som ikke klarer å fange opp at bussen benytter et annet spor enn det som vanlig. Rett før Skallegård ute i Torsnes får jeg en telefon fra trafikkavdelingen som lute på om jeg var i Torsnes. Ja, det var jeg jo. Jeg ble fortalt at jeg hadde kjørt fra en passasjer på busstorvet. Har jeg det, og forklarer hva som hadde skjedd, det vil si avviket med at jeg brukte spor 1 istedenfor spor 2 siden Skjærviken-bussen allerede stod parkert i spor 2. Jeg hadde også observert at det ikke stod noen og ventet på Torsnes-bussen i spor 2. Hvem som eventuelt stod og ventet på Torsnes-bussen andre steder på bussterminalen er selvfølgelig ikke for meg mulig å bedømme. Men, når når man står «foran» alle sporene på bussterminalen og venter på sin buss til Torsnes i spor 2 og ikke oppdager at Torsnes-bussen kjører inn i spor 1, laster ombord 15-20 passasjerer og kjører videre rett foran seg, da burde man vel egentlig få sjekket øynene sine? Eller er jeg for kravstor nå?

På tanke på at det KUN var to busser på bussterminalen på det aktuelle tidspunktet, kan man ikke skylle på at det var forvirrende mye aktivitet der heller. Det var kun to busser, nemlig den parkerte og forlatte Skjærviken-bussen i spor 2 og Torsnes-bussen som jeg kjørte inn og ut av spor 1. Jeg stod også stille i overkant av ett minutt, med Torsnes i store bokstaver i frontruta. Gule bokstaver som er opplyst i tillegg. Hvor vanskelig kan det være å se det? Jeg aner ikke hvem denne personen er, men jeg går ut ifra at vedkommende er litt mer oppmerksom neste gang han skal ta buss fra bussterminalen. Vi skal selvfølgelig primært benytte korrekt spor hele tiden, men enkelte ganger er det ikke mulig å gjennomføre i praksis. Det var vel i forrige uke at spor 2 var stengt store deler av dagen, hva gjorde alle de som skulle være med spor 2-bussene da? Stod og ventet til dagen etter? Eller tok de en titt i sporene ved siden av? Jeg håper for guds skyld at de gjorde sistnevnte, ellers var det ikke mange som kom seg til Moen, Begby, Sellebakk, Kjølbergskogen, Moum, Skjærviken og Torsnes den dagen.

Bare for sikkerhets skyld: Jeg er ikke så sur som jeg høres ut som, jeg liker bare å skrive sånn!

Ellers har dette vært en stille og rolig dag, jeg har begge speilene mine intakt i dag, ingen uhell nede i Hvalertunnelen eller andre steder, for den saks skyld. Men jeg møtte både buss og lastebil i Hvalertunnelen i dag også. Men nå har jeg jo et speil som er korrekt montert, så da går ting så meget bedre! Jeg fikk dog byttet ut vår faste buss etter lunsj idag, da den skulle tas inn på bukken for å sjekke om den lakk diesel eller andre ting en buss egentlig ikke skal lekke. Jeg holder en knapp på at det var diesel vi snakker om.

I dag fikk vi jaggu sett litt blå himmel og sol også. Det måtte jeg selvfølgelig ta et bilde av. Det er jo tross alt ikke så veldig ofte vi blir beæret med slike trivielle ting i høstmørket. Det regner mildt sagt i bøtter og spann om dagen. Og når det ikke regner, er det bare overskyet, grått og trist. Derfor blir man ekstra glad når solen titter frem og man faktisk får behov for å bruke solbrillene igjen. Jeg for min del kunne tenke meg å bruke solbriller hver dag. Det lyser opp hverdagen, ikke sant? Å se sola altså. Men, gleden ble dessverre kortvarig. Sola kom frem på min første Torsnes-tur, men allerede på den andre Torsnes-turen (det er 2 timer mellom avgang fra byen på disse to turene) skyet det over og vi så ikke noe mer til sola i dag. Men ifølge yr.no skal vi få lov til å se sola igjen på lørdag! Krysser fingrene! Jeg skal forøvrig jobbe lørdag for første gang på ganske lenge faktisk. Det ble ikke noe ekstra kjøring på mandag, men på lørdag skal jeg kjøre litt ekstra. Det er et ganske behagelig skift tror jeg som begynner kl 8.55 og er ferdig kl 16.20. Det er litt lettere å motivere seg til å jobbe lørdag når man får overtidsbetalt, ikke sant?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/18/det-forste-man-blir-blind-pa-er-oynene/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.