Førerkabalen er på vei til å gå opp

Når både BMW og Toyota er på vei ut og tre nye team er på vei inn, så sier det seg selv at det blir en del stokking i kortstokken for å få kabalen til å gå opp før neste års Formel 1-sesong. I tillegg har jo Brawn GP blitt kjøpt opp av Mercedes og blir hetende Mercedes GP neste år. Den største overraskelsen og skuffelsen for fansen er nok at Kimi Raikkonen ikke er med for neste år. Etter at Fernando Alonso ble bekreftet hos Ferrari neste år var det plutselig ikke plass til Kimi Raikkonen i Ferrari. At Fernando Alonso skulle til Ferrari må være den dårligst bevarte hemmeligheten i Formel 1 igjennom historien. Det har jo vært snakk om dette i flere år. Men nå er det omsider bekreftet. Fernando Alonso blir teamkollega med Felipe Massa som er klar for å kjøre løp igjen etter å ha vært ute i deler av årets sesong etter å hatt ett ublidt møte med en 800 gram fjær under kvalifiseringen til Ungarn Grand Prix.

Men det har også skjedd andre overganger før neste års Formel 1-sesong. Jenson Button har overraskende blitt en McLaren-fører for neste år, McLaren vil derfor stille med ett britisk «dream team» med verdensmesterne fra 2008 og 2009, Lewis Hamilton og Jenson Button. Brawn GP har som sagt blitt kjøpt opp av Mercedes og blir hetende Mercedes GP neste år. Første bekreftede fører er Nico Rosberg, men hvem blir den andre? Det går rykter om Nick Heidfeld. Robert Kubica forlater BMW som har trukket seg og skal kjøre for Renault neste år. Jeg vet dog ikke hvor sikker den plassen er, siden Renault er i «tenkeboksen» etter at Toyota valgte å trekke seg fra Formel 1 med umiddelbar virkning.

Red Bull skal ikke overraskende kjøre med Sebastian Vettel og Mark Webber, Toro Rosso har bekreftet Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari for neste år. Timo Glock har også funnet seg ett nytt sete etter Toyota-exit’en hos Manor GP, ett av de nye teamene for neste år. Williams har forøvrig bekreftet Rubens Barrichello og Nico Hulkenberg. Både Jenson Button og Rubens Barrichello forlater derfor Brawn GP etter årets suksessfulle sesong.

De siste dagers rykter er at Adrian Sutil kanskje skal kjøre for Mercedes GP (Brawn GP) og at Michael Schumacher gjør comeback i Formel 1 neste år. Ikke for Ferrari som det var snakk om når Felipe Massa var ute med skade, men i Mercedes GP. Ikke så overraskende kanskje, på tanke på at det er der Ross Brawn befinner seg? Disse to har jo opplevd rimelig mye suksess sammen i Ferrari. Er dette reelt mon tro, eller er det bare ønsketekning? Selv om en del brikker begynner å falle på plass for neste års sesong, er det ganske mye som gjenstår. Det er blant annet ikke sikkert hva som skjer med restene av Toyota, får Sauber den plassen mon tro? Hva med BMW, blir de kjøpt opp?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/23/forerkabalen-er-pa-vei-til-a-ga-opp/

2 kommentarer

  • mats24 november, 2009 kl 19:03

  det blir spennende å se hvordan ting utvikler seg neste år, Var litt overraskende at ingen av førerne i Brawn ble værende, særlig med mercedes penger i ryggen, men spennende med ryktet om at schumi skal tilbake, om det nå er noe hold i det.

  Vi får vente i spenning. Men først er det juleferie og Praha tur:D

  • kak24 november, 2009 kl 20:29
   Forfatter

  Det er en ekstraordinær stor kabal og ikke minst ekstra mange kort som bytter plass i førerkabalen for neste år! Tror aldri jeg har opplevd så store endringer i Formel 1 noen gang, mens jeg har fulgt med!

  Juleferie og Nice her! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.