Verneombud på kurs

Jeg nevnte allerede på fredag at jeg skulle på kurs denne uka, nærmere bestemt mandag, tirsdag og onsdag. I tillegg skal jeg på kurs mandag og tirsdag neste uke. Kurset er et obligatorisk grunnkurs i arbeidsmiljø for alle som er verneombud eller hovedverneombud. Det er for å få den nødvendige innsikten i arbeidsmiljøloven og hva som må til for f.eks å stanse arbeid, produksjon eller busser for den saks skyld. Det er vel i hovedsak det som er mest aktuelt i min bransje. Men det kan også være forhold på vinterføre som er til umiddelbare fare for både liv og helse. Men det er ganske graverende forhold som må være tilstede for at man skal kunne stoppe dette. Men samtidig er det ingen «bevis» som må forelegge, det blir en subjektiv vurdering fra verneombudet sin side.

I dag har vi primært hatt presentasjon av stoffet, litt presentasjon av hver enkelt som er på kurset og i tillegg har vi så smått begynt på «materien». Men vi har også vært igjennom et par gruppeoppgaver faktisk. Jeg hadde ikke regnet med at vi skulle være i gang med det så fort. Men det gjør det arbeidet med det forholdsvis tørre materiet litt mer spennende enn om man bare skal høre på en foreleser. Sammen med med meg på kurset er det nyvalgte verneombud, tillitsvalgte og også et par ledere fra forskjellige bedrifter i distriktet. I tillegg til meg fra Borg Buss avdeling Fredrikstad er det også to andre bussjåfører. Så det var i grunn ganske greit at det var et par forholdsvis kjente tryner fra før. Men det er hyggelig å komme i kontakt med nye mennesker også.

Nå skal jeg ikke skrive noe særlig om hva selve innholdet av kurset består av, jeg har bare vært igjennom første av totalt fem dager hittil. I «programmet» ble det nevnt at det ville være en enkel lunsj, jeg så egentlig for meg noen baguetter eller noe slikt, men det var lunsj nede på Tobias på Hotel City. Vi kunne velge om vi ville ha varm- eller kald mat fra et koldtbord. Det var bare å forsyne seg med det man ville ha og kose seg. I tillegg kunne man forsyne seg med forskjellige desserter hvis man ønsket det. Såpass glad i mat som jeg er måtte jeg selvfølgelig ta meg en real porsjon med dessert også! Jeg gleder meg til å komme tilbake til kurset i morgen! Ikke bare pga maten da!

Som dere ser av bildene brukte jeg ett nytt skopar som jeg kjøpte for noen uker tilbake. Jeg brukte dem for første gang allerede på lørdag når jeg var en tur i Sverige med en kompis og sammen med 5 kompiser lørdag kveld, men det ble ikke noen bilder fra den anledningen. Skoene er fra NBA-serien (basketball) til Adidas som jeg i grunn har vært på utkikk etter en stund. De dukker stadig opp på ebay, men jeg er som kjent ikke interessert i å gi så veldig mye penger for sko. Derfor tar det som regel litt tid før jeg slår til, men disse i størrelse 13 US fikk jeg til 295 kroner inkludert frakt fra USA. Akseptabel pris for et par sko sendt fra USA, eller? I tillegg er det jo ekstra kult at det er ingen andre som har disse skoene. Jeg har ihvertfall aldri sett dem til salgs noe sted eller at noen har brukt dem. Det er noe av det som er kult med å handle sko på ebay fra USA og England, i tillegg til de lave prisene selvfølgelig!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/19/verneombud-pa-kurs/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.