Verneombud på kurs – dag tre

I dag var tredje og siste dag, men vi skal tilbake på kurs mandag og tirsdag til uka. Men i morgen er det altså busskjøring som gjelder. I dag har vi hatt samme «lærer» som på mandag, i grunn en ganske grei kar til å presentere stoffet. Han liker ikke å bruke powerpoint-presentasjoner og det blir prating, skriving på ei tavle og litt på web ved behov. Jeg må innrømme at dette er en mye bedre måte å presentere stoffet på. Ellers blir det mye lesing fra powerpoint-presentasjonene. Man får nok mye mer kontakt med «elevene» på denne måten. Men det er ikke til å stikke under en stol at det er ganske tørre greier. Eller sagt på en annen måte, sengelektyre som du garantert sovner av. Men det er interessant og ikke minst nyttig i arbeidslivet. Spesielt når man tar på seg verv som verneombud, hovedverneombud og ikke minst tillitsvalgt.

Jeg må innrømme at jeg ikke husker alle temaene vi har vært innom i dag, for det har blitt rimelig mye «input» de tre siste dagene. Men det siste temaet vi var innom var Arbeidsmiljøutvalget (AMU). Et firma med 10 ansatte eller fler må ha verneombud, men det er først når firmaet har 50 ansatte at det stilles krav til AMU. Med unntak av firmaer på mellom 20 og 50 ansatte hvor en av partene krever at det opprettes AMU ved bedriften.

I dag hadde vi også en gruppeoppgave som omhandlet sykefravær, fordelingen mellom sykemeldinger og egenmeldinger, hva som kan påvirke fraværet og hvilken nærhet man har til bedriften når man er sykemeldt. Dette er jo naturlig nok ikke tall jeg går rundt og har i hodet, så jeg måtte ta en telefon ned på jobben. Jeg regnet med at noen i ekspedisjonen eller på  økonomi kunne hjelpe meg med disse tallene, men før jeg visste ordet av det hadde jeg administrerende direktør på telefonen. Men det var ikke noe problem, jeg presenterte meg, at jeg var på verneombud-kurs og at vi hadde en gruppeoppgave. Og at vi var ute etter tallene for sykefravær og fordelingen mellom egenmeldinger og sykemeldinger. Det var ganske stor forskjell mellom de forskjellige bedriftene og delene av arbeidslivet som vi seks i min gruppe representerer. Noen lå på helt normale tall, mens andre lå på veldig lave tall. Ingen var over normalen.

Lunsjen i dag var mildt sagt veldig god, noe av det samme som de to andre dagene, men det dukker opp flere nye ting hver dag. Dessertene varieres det også på. I dag må jeg vel ærlig innrømme at jeg forspiste meg både på (varm) lunsj og dessert. Men det er utrolig lett å ta til seg både flere ganger og litt for mye når man har så mye godt å velge mellom! Men, det er godt å kose seg når man har anledning til det, eller hva?

I dag har jeg brukt flere farger på «bekledningen» faktisk. Grå t-trøye, rød hettegenser, svart bukse, hvite sko og ikke minst ei klokke med hvit gummirem. Det er fortsatt ikke noen som har sagt noe som helst, hadde jo vært litt gøy om det var noen som faktisk hadde litt interesse av klokker. Men ikke i denne gjengen tydeligvis. Men det er to dager til uka også som jeg skal komme med «nye» klokker selvfølgelig. I løpet av disse fem dagene blir det fem forskjellige klokker. For ikke å snakke om fem forskjellige par sko. Det er også hyggelig at «velkomstkomitèen» er klar når jeg kommer hjem fra kurs om dagen. Det vil si at Tom venter på at jeg skal komme hjem, selskapssyk som han er så vil han opp fanget og kose med en gang! I morgen skal jeg som sagt tilbake til busskjøringen, men på fredag blir det «kontordag» (vernedag). Så det blir mye kurs, vernesaker og lite busskjøring denne uka. Men neste uke blir det overvekt av busskjøring igjen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/21/verneombud-pa-kurs-dag-tre/

2 kommentarer

 1. Virker som første kursuke har gått greit da. Alltid litt mye tørt stoff, men fryktelig mye interessant man lærer da.

  Kan ikke si at du eter vanlig kurslunsj da. Hehe. Vanligvis får man jo tørre skiver, evt sandwicher. Men din kurslunsj høres jo nydelig ut.

  Flotte bilder av Tom forresten, han er jo rene fotomodellen 😉

  • kak21 april, 2010 kl 20:45
   Forfatter

  Første del av kurset har gått veldig bra vet du, Robert! 🙂

  Slike lover og regler blir alltid tørt, uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Men det er kanskje stor forskjell på hvordan de forskjellige presenterer stoffet!

  Nei, dette var mye mer enn jeg hadde forventet. I «programmet» til AOF står det «enkel lunsj». Jeg så derfor for meg baguetter eller noe slikt, som forsåvidt hadde vært helt greit. Men denne hotellunsjen er jo helt konge! Gleder meg allerede til mer mat til uka!! 🙂

  Ikke så ofte jeg tar bilder av Tom, men når jeg satt der i sofaen med kameraet og med Tom på fanget, måtte jeg jo benytte anledningen til å ta noen bilder av den! Det er dog rimelig håpløst å prøve å ta bilder av katter med blitz, ihvertfall hvis man ønsker å se øynene. De lukker dem igjen med en gang når du bruker blitz.

  Nydelig katt da! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.