Flaks i uflaks endte i 3. plass for Richard Rydell

Richard Rydell kvalifiserte til pole position på Puebla-banen i går, men pga motorbytte idag ble han flyttet 10 plasser bakover og startet derfor fra 11. startposisjon. Gabriele Tarquini ble også flyttet 10 plasser bakover pga motorbytte. Allerede på første runde kræsjet Robert Huff (Chevrolet) alvorlig i murveggen og fikk Duncan Huisman i bakfra i tillegg. Det ble sikkerhetsbil og Huff ble fraktet avgårde i ambulanse og flydd videre til sykehus med helikopter. Etter en runde bak sikkerhetsbil ble løpet rødflagget for å rydde opp etter kræsjen. Etter lang utsettelse re-startet løpet kl 21:55. (Løpet startet opprinnelig kl 21:00) Hvis løpet hadde blitt rødflagget med en gang (iløpet av de 2 første rundene) hadde de re-startet løpet med de startposisjonene de oppnådde i kvalifiseringen, men fordi det var sikkerhetsbil i en runde, ble de tatt med rundt på en oppvarmingsrunde og sluppet for en rullende start.

Alfa Romeo-førerne var i en egen klasse idag, Salvatore Tavano og Augusto Farfus sikret 1-2 seier til Alfa Romeo. Ryan Sharp sikret seg 3. plass og seier i Independent-klassen med Tom Coronel i SEAT rett bak på en 4. plass. James Thompson kjørte inn til en 5. plass og gikk derfor opp i mesterskapsledelse etter løp 1. Richard Rydell som opprinnelig hadde pole position men måtte starte fra 11. startposisjon pga motorbytte, klarte å kjøre seg opp til en 8. plass som sikret han pole position i løp 2.

I løp 2 klarte Richard Rydell å ta starten fra pole position, men fikk fort store problemer med å holde Gianni Morbidelli i Alfa Romeo bak seg. Jeg husker ikke på hvilken runde Morbidelli klarte å komme seg forbi, men det tok ikke lange tiden før Augusto Farfus var forbi også. Deretter hadde Richard Rydell hendene fulle med å holde Dirk Müller i BMW bak seg. Takket være litt problemer for Dirk Müller klarte Richard Rydell å holde 3. plassen til mål. Tom Coronel i SEAT så ut til å sikre seg ytterligere en 4. plass i Mexico, men når det gjenstod bare 2 runder begynte det å ryke fra bilen til Coronel, jeg vet fortsatt ikke hva problemet var. Tom Coronel klarte heldigvis å få sin SEAT over målstreken på en kjempefin 6. plass. Det er sjeldent at vi ser Independent-førerne inne på poengplass sammen med fabrikksførerne! (Det er en egen Independent-klasse hvor det deles ut egne poeng) Tom Coronels argeste fiende i Independent-klassen Ryan Sharp fullførte ikke løp 2 og Coronel øket derfor sitt forsprang i Independent-klassen! Tom Coronel later til å være i en egen klasse med den nye SEAT Leon i Independent-klassen! James Thompson kjørte inn til 5. plass i løp 2 og leder med dette førermesterskapet i WTCC. SEAT økte også sin ledelse i konstuktørmesterskapet fra 1 til 9 poeng til BMW. Alfa Romeo gjorde ett stort bykst fremover i konstuktørmesterskapet med 1-2 seier i begge løp, men ligger fortsatt på god avstand til SEAT og BMW.

Under helgens Formel 1-løp på Hockenheim i Tyskland startet Kimi Raikkonen fra pole position og beholdt ledelsen frem til første pit stop (etter 10 runder). Etter dette lå Michael Schumacher og Felipe Massa 1-2 frem til målgang. Ferrari var i en klasse for seg selv denne helgen. Kimi Raikkonen tok 3. plassen og Fernando Alonso endte på en 5. plass og tapte derfor ganske mye til Michael Schumacher. Ledelsen i førermesterskapet er redusert fra 17 til 11 poeng. Hvis ikke Renault gjør dramatisk fremskritt iløpet av de nærmeste ukene vil det bli lett for Michael Schumacher å sikre seg sin 8. verdensmestertittel i Formel 1! Jeg vil tippe at mye av årsaken til at Renualt var så svake denne helgen, var fordi FIA hadde gjort «mass dampers» ulovlig, og det sies at det er Renault som er «oppfinneren» av dette og også var den som gjorde størst nytte av det. Effekten av «mass dampers» er at dekkene slår/spretter mindre over ujevnheter og gjør bilen både mer stabil og reduserer dekkslitasjen. Dette utgjorde en større fordel jo tyngre bilen var lastet (med drivstoff). Denne helgen hadde Renault store problemer med dekkslitasje.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/31/flaks-i-uflaks-endte-i-3-plass-for-richard-rydell/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.