Tur med bobilen til Vikerhavn og Nes

Jeg lar ikke bobilen få mye fred, med unntak av på hverdagene når jeg må på jobb da selvfølgelig. Men i helgene er det ut på tur, aldri sur hele tiden! Denne helgen var det i grunn meldt ganske dårlig vær, men hva gjør vel det, jeg skal ut på tur og nyte det å være på bobiltur uansett! Været får man ikke gjort noe som helst med, og det hender jo faktisk at meteorologene  “spår” været feil. Og da kan man jo få seg en hyggelig overraskelse hvis man er heldig, eller en litt mindre hyggelig overraskelse hvis man er uheldig. Men generelt sett er det bare å ta i mot med åpne armer. Eventuelt å oppholde seg inne i bobilen, der er det tørt, varmt, hyggelig og ikke minst der kan jeg kose meg med god mat, godt drikke og ellers hva jeg måtte ønske å fylle fritiden min med!

Vikerhavn

På denne turen tenkte jeg å kjøre ut til Vikerhavn på Asmaløy, Hvaler. Det er et sted jeg har blitt ganske glad i, spesielt etter at jeg kjøpte bobilen! Dette er etter mitt skjønn det beste stedet å stå med bobilen på hele Hvaler! Ihvertfall de stedene jeg har vært hittil. Nå skal det sies at Hvalsund er en veldig god nummer to! Etter jobb var jeg igjennom de vanlige gjøremålene før jeg satt klar i bobilen for å ta turen ut til Hvaler. Den vanlige bunkringen og å fylle opp vanntanken hører jo også med. Litt over klokka 20 på kvelden var jeg på plass i Vikerhavna. Denne gangen stod det en bil parkert der jeg har pleid å parkere bobilen der ute. Rett til høyre for informasjonsskiltet vendt fronten på bobilen mot sør. Så da måtte jeg finne meg en annen plass. Det var ingen andre på hele plassen, så det var nok plass å ta av da. Bare finne den jeg ville ha.

Jeg endte opp med å parkere bobilen med fronten parallelt med sjøbua med fronten mot båthavna i Vikerhavn. Slik som de andre bobilene hadde stått på en av de andre turene mine til Vikerhavn. Hvis man får inn vind fra sør er det aller best å stå med fronten vendt mot sør, men samtidig kan man stå litt i le av sjøbua her da. Hvis det ikke er så mye vind, spiller det ingen rolle. Men jeg var veldig spent på hvor mye vær jeg ville få denne helgen! Uansett så har jeg det hyggelig på tur. Jeg har aldri noen problemer med å få tiden å gå, og jeg koser meg med mat og drikke underveis. I tillegg blir det en del tid på nettet og så har jeg også sett litt film når jeg har vært på tur. Det er bare fantasien og egne preferanser som setter grensene.

Tidlig lørdag morgen fikk jeg faktisk levert VG og Dagbladet på frontruta på bobilen. Jeg har nemlig en kollega som kjører VG og Dagbladet i helgene, og jeg hadde tilfeldigvis “lekket” hvor jeg ville befinne meg denne helgen. Og vips har jeg rykende ferske aviser lørdag morgen! Med en liten hilsen på også, “Ha en fin og våt dag”! For at den skulle bli våt, det var jeg veldig sikkert på! Dagen startet også ganske våt og grå, ikke noen tvil om det. Men etterhvert så begynte det å lysne opp og det ble ganske mye bedre vær. Og da var det bare å få på seg klærne og komme seg ut og svi mens jernet var varmt! Men for å være på den sikre siden tok jeg på meg både gummistøvler og regnjakka. Jeg håpte at det ikke skulle komme så mye regn mens jeg var ute på tur at jeg ikke skulle klare meg med bare regnjakka. Ble det for ille, fikk jeg heller komme meg tilbake til bobilen og få på meg regnbuksa også, hvis jeg fortsatt ønsket å gå tur.

Men hvem hadde egentlig trodd at jeg skulle få et så utrolig fint vær som jeg gjorde? Altså, det var masse skyer på himmelen og det så ganske faretruende ut til tider, men sola skinte og det var helt fantastisk! Dette hadde jeg ikke en gang drømt om at jeg skulle få denne helgen! Og da var det bare å holde seg ute og nyte det i lange og gode åndedrag! Jeg tok turen fra Vikerhavna og opp til Vikertangen og Vikertangen radarstasjon. Der har jeg vært mang en gang, både før og etter bobilen. Man har en fantastisk utsikt derfra! Jeg tror aldri jeg går den samme veien til og fra Vikertangen radarstasjon, for det er ganske mange å velge mellom. Det er jo tross alt primært fjell her. Og dermed ikke none stier. Foruten fra parkeringsplassen i Vikerhavna til man har kommet bort forbi “blåskjellstranda” da.

Må si at dette rett og slett ble en strålende dag! I tillegg til at jeg fikk gått meg en tur fra Vikerhavna og opp til Vikerhavna radarstasjon, fikk tatt en masse bilder, så var det et utrolig fint skue. I den ene himmelretningen så det egentlig ganske fint ut, mens hvis man så motsatt vei, så det ganske dystert og faretruende ut. Så det var ikke noen tvil om at det ville komme noe mer vær. Men det var det jo ikke sikkert at vi kom til å se noe på en god stund enda. Når jeg etterhvert var på vei tilbake mot Vikerhavna benyttet jeg anledningen til å sette meg ned på en stein ved en av hyttene. Der satt jeg og nøt sola og varmen fra sola! Jeg tok noen bilder med mobilen og en selfie og sendte til noen “hjemme”. Deriblant kollegaen som hadde levert de rykende ferske avisene på morgenkvisten. Der hu befant seg var det skikkelig dårlig vær, så hu ble nok rimelig overrasket over været jeg hadde fått ute i Vikerhavna. Jeg fikk beskjed om å sende sola og noe av godværet i hennes retning. Men da fikk hu som svar; Nå tror jeg faktisk at jeg skal være litt egoistisk og kose meg med sola selv! Mener å huske at svaret var “Dust”. Men det tåler jeg, med det været jeg hadde!

    

Så da er uten tvil lærdommen, hvis jeg skulle ha valgt å blitt hjemme fordi det var så dårlig værvarsel for denne helgen, så hadde jeg uten tvil gått glipp av dette fantastiske været ute i Vikerhavna! Hadde jeg derimot ikke fått dette været, men det hadde vært mer eller mindre drittvær hele lørdagen, så hadde jeg klart meg fint da også. Å få lurt inn en liten tur ut for å ta litt bilder klarer jeg å få til uansett. I starten når jeg var fersk med bobilen, var jeg nok mye mer skeptisk til å dra ut når det var dårlig vær. Da dro jeg ikke på tur hvis det var meldt for dårlig vær, jeg dro ikke ut hvis jeg sluttet “for sent” på jobben på fredagen. Men nå spiller det egentlig ingen rolle. Jeg drar ut uansett. Slutter jeg sent på fredag, drar jeg ikke så langt bare. Nå har jeg egentlig blitt ganske glad i disse kortreiste turene mine når jeg skal ut på disse helgeturene også da.

Når jeg etterhvert rusla tilbake til Vikerhavna etter å ha sittet og kost meg i sola nedenfor hytta en stund. Fikk jeg også tatt noen veldig fine bilder av båtene i havna speilet i vannet som var på parkeringsplassen. På grunn av all nedbøren som hadde kommet den siste tiden, lå det ganske mye vann på parkeringsplassen. Og så lenge det er tilnærmet  vindstille, fungerer jo dette som et utrolig fint speil! Utrolig kult. Det er ikke så ofte man opplever dette! Eller finner en vannpytt stor nok og som samtidig har et interessant motiv å speile i dette vannspeilet! I tillegg ble det noen bilder av noen båter i havna, LOS-båtene som ligger her og propan-trucken som står rett ved sjøbua som jeg hadde parkert rett bortenfor! Den er av merket HYSTER, men det er noen som åpenbart har hatt det morro med å klistre på en I i tillegg til HYSTER på den ene siden, slik at det står HYSTERI på den.

   

Høysand – Glengshølen

I starten trodde jeg den var såpass gammel og sliten at den ikke var i bruk lengre, inntil jeg la merke til at den ikke stod på samme sted fra gang til gang. I tillegg mener jeg faktisk å huske at jeg har sett den i bruk ved et tilfelle også. Så den er tydeligvis fortsatt brukbar og kjørbar! Jeg ruslet etterhvert tilbake til bobilen og hadde litt tid der før jeg skulle kjøre pent og pyntelig i retning Fredrikstad igjen. Jeg hadde en avtale med en kompis. Vi skulle ta en liten tur til Høysand, eller ihvertfall nesten helt ut til Høysand for å rusle oss en liten tur der. Etterpå hadde vi det hyggelig og skravlet i flere timer i bobilen. Jeg må si at det er gøy å ha noen å prate med ansikt til ansikt innimellom også. Når jeg er på tur pleier jeg som regel å ha litt kontakt med venner, kjente og familien på nettet eller telefonen. Litt kontakt med andre er man tross alt avhengig av. Jeg er ikke helt huleboer heller.

Nes – Glommastien

Deretter var det en liten tur opp til Glengshølen før vi kjørte videre til Rostadneset, der jeg hadde overnattet sist helg. En fantastisk utsikt herfra synes jeg, selv om det var sent på kvelden denne gangen. Litt utpå natta svippa jeg han hjem og lurte litt på hvor jeg skulle overnatte. Jeg vurderte første Lisleby fergeleie, som forsåvidt kunne ha fungert fint. Men jeg fant meg et enda roligere sted helt nede ved Glomma på Nes. Her er det en liten asfaltflekk ved et pumpehus som fungerte perfekt for en natt! Nå var det såpass sent at det var bare å komme seg i seng med en gang. Det var en dag i morgen også. Og da hadde vi planer om å møtes igjen for å finne på noe.

Men det var først litt ut på søndagen, så jeg kunne ta livet med ro i et ganske grått og trist vær. Når vi møttes tok vi turen til de gamle lokalene til Bjørnen MC som nå er nedlagt. Jeg aner ikke hvor lenge det er siden det ble nedlagt, men det har ihvertfall fått gjennomgå i løpet av de årene det har stått tomt. Men jeg fant noen fine motiver å ta bilder av. Deriblant logoen til Bjørnen MC og ikke minst en tegning/maling av en bjørn på en sykkel / mc i det fjerne. Forøvrig litt artig å finne et omkjøringsskilt brukt til å sperre av et av vinduene oppe i andre etasje. På det skiltet står det Omkjøring via Veumveien og Ambjørnrød og en dato, tror det er 14.09.2015. Signert Fredrikstad kommune nede i høyre hjørne. Vi tok også turen til Hilmastua nede langs Glommastien, det ble også en liten gåtur, da fant jeg også et tre som hadde virkelig fått gjennomgå av bevere. Her hadde noen til slutt tatt affære og felt hele treet først som sist, for før eller siden ville det jo ramle overende hvis beverne hadde fortsatt å gnage seg inn i stammen.

Til slutt var det på tide å avslutte turen, men først måtte jeg en tur innom tømmestasjonen på Værste, Kråkerøy. Litt omvei, men sånn er det nå bare. Denne turen ble på 162,4 kilometer med en gjennomsnittlig hastighet på 38 km/t i løpet av 4 timer og 14 minutter med et gjennomsnittlig forbruk på 0,81 liter diesel per mil.

                                                                                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/02/29/tur-med-bobilen-til-vikerhavn-og-nes/

2 kommentarer

  • Magnus1 mars, 2020 kl 10:44

  Nes var et originalt valg, hadde ikke tenkt på at det finnes oppstillingsplasser langs Glommastien.

  • kak1 mars, 2020 kl 10:49
   Forfatter

  Det er faktisk flere steder langs Glommastien som kan benyttes, men det er ingen offisielle bobilparkering eller noe sånt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.