Hvor bitter går det ann å bli?

De aller fleste som følger litt med på hva som foregår i Formel 1, har fått med seg at det var store interne stridigheter i McLaren-teamet i fjor. Fernando Alonso kom inn i McLaren-teamet som dobbelt verdensmester og hadde tydligvis ingen problemer med at han skulle likestilles med Lewis Hamilton i teamet. Men når det ganske fort går opp for Fernando Alonso at Lewis Hamilton er hans største konkurrent til verdensmestertittelen, rakner det tydligvis for Fernando Alonso.

Resten er i grunn historie og det resulterte til slutt i at Fernando Alonso forlot McLaren etter 2007-sesongen. Det var lenge usikkert hvem Fernando Alonso skulle kjøre for i 2008, men endte til slutt å gå tilbake til teamet som ga ham to verdensmestertitler, Renault. Resultatene til Fernando Alonso i årets Formel 1-sesong har så og si helt uteblitt. Hans bese plassering hittil i år er 4. plassen i Australia. Han tok også poeng med en 6. plass i Tyrkia og en 8. plass i Malaysia. I de 3 andre løpene tok han ingen poeng. Det er nok ikke helt det nivået tidligere verdensmester Fernando Alonso håpte å ligge på. Men han viste nok at det ikke var rare greiene han gikk tilbake til foran årets Formel 1-sesong. I 2007 kjørte Renault-teamet inn 51 poeng og endte på en 3. plass i konstruktørmesterskapet. I sterk kontrast til 191 og 206 poeng i 2005- og 2006-sesongene, hvor de også ble nummer 1 i konstruktørmesterskapet. I tillegg til at Fernando Alonso ble verdensmester begge disse årene.

Men tilbake til bakgrunnen for tittelen for denne artikkelen. Fernando Alonso har nå gått ut og uttalt at han ikke tror at Lewis Hamilton har noen sjanse til å bli verdensmester i år. Selv om Lewis Hamilton leder førermesterskapet med 3 poeng etter seieren i Monaco Grand Prix. Husk også at Lewis Hamilton ble nummer 2 i fjor med 109 poeng, like mange som Fernando Alonso på 3. plass. Kimi Raikkonen ble verdensmester i fjor med 110 poeng. Kimi Raikkonen hadde nok avskrevet sine sjanser for å bli verdensmester i 2007, men etter en sterk siste halvdel av sesongen og hanglende resultater fra Lewis Hamilton i de to siste løpene.

Fernando Alonso anser Kimi Raikkonen og Felipe Massa i Ferrari som favoritter til å bli verdensmestre i årets Formel 1-sesong. Det er nok ikke usannsynlig det, men jeg tror det er helt bak mål å avskrive Lewis Hamilton fullstendig, slik som Fernando Alonso nå gjør. Fernando Alonso hevder i ettertid at han ikke hadde noen problemer med Lewis Hamilton i fjor, men det er vel rimelig åpenlyst at han hadde? Hvorfor alle de interne stridighetene som til slutt endte med at han forlot McLaren-teamet? Som tross alt er ett vinnerteam, noe Fernando Alonso ønsker å være en del av. Renault er ikke ett vinnerteam i dag. Fernando Alonso får fortsette å sutre over spilt melk.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/30/hvor-bitter-gar-det-ann-a-bli/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.