Flertall for ny ekteskapslov

Regjeringspartiene har i dag sammen med Venstre og Høyre sikret flertall for den nye ekteskapsloven. Innstillingen til ny ekteskapslov som skal opp til behandling 11. juni sikrer homofile samme rett til ekteskap og bli vurdert som adoptivforeldre, og gir lesbiske par mulighet til å få assistert befruktning. Den nye ekteskapsloven vil erstatte Lov om registrert partnerskap fra 1993.

Den nye ekteskapsloven vil gi homofile disse rettighetene:

– Homofile skal ha samme rett til å inngå ekteskap som heterofile.
– Homofile ektepar vil få mulighet til å bli vurdert som adoptivforeldre på linje med heterofile.
– Lesbiske par skal ha samme mulighet til å bli vurdert for assistert befruktning på samme måte som heterofile.
– Kirken skal ha rett, men ikke plikt til å vie homofile par.
– De som ønsker det, kan få omgjort partnerskap til ekteskap. De som ikke ønsker det, får beholde sin status som registrerte partnere. Det vil ikke være mulig å inngå partnerskap etter at loven trer i kraft.

Hvorfor skal det være egne lover og regler for homofile i Norge? Er de annenrangs borgere? Er ikke de også Ola og Kari Nordmann? Nå er det heldigvis snart slutt på denne forskjellsbehandlingen av nordmenn.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/29/flertall-for-ny-ekteskapslov/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.