Jari-Matti Latvala med sin første seier i Rally Sverige

Den finske Ford-føreren Jari-Matti Latvala kjørte inn til sin første seier i WRC under Rally Sverige i dag. Latvala er nå forøvrig tidenes yngste fører som har vunnet ett WRC-løp. Mikko Hirvonen, han også Ford-fører, endte på 2. plass 58 sekunder bak vinnende Latvala. Den siste pallplassen gikk til Gigi Galli i den tredje Ford-bilen på pallen i Sverige. Gigi Galli var 2:32 bak vinneren. Vår egen Petter Solberg endte på en 4. plass 2:59 bak vinneren, men bare 36 sekunder bak Gigi Galli.

Det var flere førere som hadde problemer og måtte bryte underveis i Rally Sverige. Deriblant dem var Sebastian Loeb, Henning Solberg og Mads Østberg. Alle disse startet igjen med tilleggstid under Super Rally-reglene, men Sebastian Loeb var den eneste som aldri kom til mål. Andreas Mikkelsen kjørte sitt livs rally og endte på en utrolig flott 5. plass, han også i en Ford Focus. Andreas Mikkelsen er forøvrig den yngste føreren som har tatt WRC-poeng med sine 18 år. De neste poengplassene gikk til Dani Sordo, Toni Gardemeister og Juho Hanninen. Mads Østberg endte til slutt på en 9. plass, mens Henning Solberg endte på en 13. plass. Like før Henning Solberg var uheldig og kjørte av veien, hadde han ligget på 3. plass men ble forbikjørt av Gigi Galli med noen få sekunder. Henning Solberg hadde bestemt seg for å ta igjen dette forspranget, men endte dessverre i grøfta.

Med dette resultatet leder Mikko Hirvonen i sammendraget etter 2 løp med 16 poeng. Sebastian Loeb og Jari-Matti Latvala ligger på en del 2. plass med 10 poeng. Petter Solberg ligger på en del 4. plass sammen med Gigi Galli med 9 poeng. Andreas Mikkelsen ligger på en 8. plass med sine nyervervede 4 poeng. I konstruktørmesterskapet ligger Ford på 1. plass med 26 poeng, Subaru på delt 2. plass sammen med Stobart Ford-teamet med 16 poeng. På 4. plass ligger Citroen med 15 poeng. Neste løp er Rally Mexico den 29. februar til 2. mars. Mer om dette på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/10/jari-matti-latvala-med-sin-forste-seier-i-rally-sverige/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.