En tur til Sverige

Jeg drar jo forholdsvis ofte en tur til Sverige, nesten en gang i uka, eller minst en gang annenhver uke. Jeg kombinerer det som regel med å fylle opp bensintanken på bilen i tillegg. Men siden jeg har vært på kurs i 3 dager denne uka, har det ikke gått med så mye bensin som vanlig. Jeg hadde derfor ikke planlagt noen tur til Sverige denne helga. Men når en kompis spurte om jeg hadde lyst til å bli med en tur til Sverige i ettermiddag, var jeg ikke vanskelig å be. Så etter en hårklipp, en dusj og en barbering ble jeg hentet her hjemme for en tur til Sverige for å handle. Vi ble raskt enige om å dra til Nordby, kompisen ville innom Nordby Supermarket eller hva det heter (den «gamle» matbutikken) og jeg pleier å dra på MaxiMat for å handle. Da foreslo jeg at vi drar til Nordby Supermarket først, så kunne det jo hende at vi slapp å dra innom begge butikkene.

Og det viste seg raskt at det ikke var nødvendig å dra innom begge matbutikkene. På Nordby Supermarket hadde de også tilbud på 5 stk (frosne) ferdigmatretter fra Findus. Jeg har ikke prøvd disse før, men ble anbefalt å prøve dem. Så da kjøpte jeg 5 pakker for å se om de var brukbare. I tillegg ble det 5 pakker med paier, sikkert utrolig godt som et lite måltid eller «snacks». Jeg må innrømme at det har vært så som så med matlagingen i det siste, det har blitt veldig mye lettvint og maten har nok ikke vært så veldig sunn. Nå er jeg ikke et menneske som trener, bare spiser sunt og ikke kan unne seg noe kos heller da. Men det er jo greit å prøve å ikke skli helt ut heller. Og selv om vi snakker om ferdigmat, så kan det jo både være ganske sunt og godt for det. Pizza og pølser er liksom ikke noe man bør spise altfor mye av.

Men jeg må prøve å komme meg inn på sporet med å lage meg litt mer mat selv også. Men når man er alene er det ikke alltid så veldig inspirerende å lage mat. Det er utrolig mye lettere å lage mat når man er flere. Men det er også en utfordring å ikke lage så mye at man spiser seg altfor mett. Det er ikke noe problem å lage mye mat, men da bør man være litt striks på å fordele maten på flere måltider. Enten dagen etter eller om restene tar en tur innom fryseren. Jeg er enig i alt dette, men det er ikke alltid så lett å gjennomføre dette i praksis. Jeg er sikkert ikke alene om dette.

I tillegg til frossenmaten kjøpte jeg også med litt grillmat, grillsesongen er jo snart her igjen! Jeg kjøpte også noen flasker med Powerade, noen bokser med Burn og Monster. Burn-boksene jeg kjøpte i dag kjøpte jeg en boks av for å prøve forrige helg. Jeg bare så at det var en ny boks og leste ikke hva som stod på den. Når jeg i bilen åpner boksen og tar den første slurken må jeg innrømme at jeg ble satt helt ut. Jeg fikk rett og slett helt sjokk. Kaffe?! Når jeg ser nærmere på boksen er det «Mocha Energy».  Men etter å ha tatt noen slurker må jeg innrømme at den faktisk var VELDIG god! Jeg har derfor kjøpt noen få bokser for å ha med meg meg hjem i dag. I tillegg anbefalte jeg kompisen å kjøpe seg en og prøve! Jaggu falt den ikke i smak hos han også!

Jeg hadde egentlig tenkt å steke meg noen beinfrie nakkekoteletter med fersk champignon, løk, tomat, agurk og potetsalat til i dag, men når jeg tok en nærmere titt i kjøleskapet mangler jeg jo stekemargarin. Det er greit nok at jeg gjerne bruker olje når jeg skal steke ting, men når det gjelder nakkekoteletter, biff og «kjøttstykker» generelt sett, så vil jeg ha smør. I tillegg må jeg jo ha litt smør når soppen og løken skal stekes! Så da blir det måltidet utsatt til i morgen.

I dag ble det litt rødt igjen, rød hettegenser og mine røde Converse All Star. I tillegg til en grå t-trøye fra Dressmann, tommelringen og ikke minst Triumph Motorcycles-klokka mi! Den svarte Adidas-baggen er selvfølgelig også med. Det er fordi jeg liker å ikke stappe lommene fulle med alt mulig rart, og jeg liker å ha med meg litt forskjellig når jeg er på tur. Deriblant mitt Nikon Coolpix S9. Nå bruker jeg det jo ikke hver eneste gang jeg er ute på tur, men plutselig står du der og vil ta bilde av et eller annet. Da er det kjipt om kameraet ligger hjemme. Jeg kan jo alltids ta et bilde med mobilen, men det blir liksom ikke i nærheten av den samme kvaliteten.

De fleste blir litt paffe når man kommer inn på hvor mange par sko jeg faktisk har liggende. De fleste har jo skjønt at jeg har noen par sko, men det virkelige omfanget er det nok ingen som ser for seg på forhånd. Selv når jeg tror at man burde ha tegnet seg et bilde av hva vi snakker om. Så jeg må vel det bare innse at jeg har ganske langt over pari med sko enn hva som er normalt for menn. Enkelte sammenligner meg med Imelda Marcos, men jeg har da ærlig talt ikke så mange par sko! Hu hadde jo tross alt over 3000 par sko! Jeg har litt å ta igjen, for å si det pent. Ikke det at det er noen målsetning heller. 3000 par sko, det vil si at man kan bruke forskjellige sko hver dag i over 8 år. Da skal det vanskelig la seg gjøre å bli dritt lei skoene sine ihvertfall! Men på en annen side, de blir aldri inngått heller. Det er jo da de er som best, når de har blitt inngått!

Ikke har jeg planer om å overta guinness-rekorden til Joshua Mueller som har 1000 ulike par Converse All Star heller. Hvis jeg ikke husker feil, brukte han skoene kun en gang, og så ble de lagt til side. Hva er egentlig poenget med det? Men han må jo selvfølgelig få lov til det hvis han ønsker det. Noen begynner å se for seg at det må koste fryktelig mye penger å kjøpe så mye sko, men når man kjøper dem primært på ebay (auksjoner) så kan man gjøre ganske mange gode kjøp. Jeg er ikke interessert i å betale så mye for skoene, og det paret jeg kjøpte på Europris til 299 kroner er blant de dyreste skoene jeg har faktisk.

I morgen er det tilbake til kurs som verneombud igjen. Jeg skal på kurs mandag og tirsdag på Hotel City, så er jeg ferdig med kurset for denne gangen. Da har jeg den myndigheten jeg trenger som verneombud.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/04/25/en-tur-til-sverige/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.