Tur med bobilen til Hallangen og Ørje

Etter en hjemmehelg i forbindelse med at mamma fylte år, ble det en ny tur med bobilen den siste helgen i juni! Dette var første uke av skolens sommerferie og dermed var vi i gang med å kjøre på “sommerplanen”. Da kan jeg brått få litt annen arbeidstid enn hva jeg er vant med. Men denne sommeren skulle jeg heldigvis slippe å kjøre kveld eller søndager, men noen lørdager måtte jeg ut og “lufte” meg. Men det betydde også at jeg kunne få noen ekstra fridager i løpet av uka. Og den første uka startet jeg like godt med å ha fri på fredag, så da ble det en langhelg på meg! Det gjorde ikke noe at jeg skulle være ferdig klokka 13.47 på torsdag heller! Vanligvis har jeg pleid å ta turen innom foreldrene mine og bobilen for å sette på lading to døgn før jeg skal ut på tur, men siden jeg allikevel var en tur innom på mandag for å legge igjen diverse “stæsj” i bobilen, koblet jeg like godt til lading og slo på kjøleskapet samtidig.

Torsdag skulle jeg som nevnt være ferdig på jobb allerede klokka 13.47, det betydde at jeg ikke hadde et deltskift, men et ordinært skift med bare vanlig spisepause. Jeg hadde derfor pakket med meg baggen min allerede før jeg dro på jobb på morgenkvisten. Når jeg var ferdig på jobb for denne uka, var jeg litt sliten så jeg slappet av litt hjemme før jeg pakket med meg kjøl/frys/mat og dro hjem til foreldrene mine for å hente bobilen. Etter å ha fått fylt opp vanntanken gikk turen til Kiwi Grålum for å bunkre. Jeg skulle grille på tur med bobilen for aller første gang, så jeg måtte få kjøpt med meg noe jeg kunne hive på grillen. Jeg hadde kjøpt meg en Weber Go Anywhere gassgrill! Min første Weber-grill faktisk. Det finnes utrolig mye forskjellige “camping-griller”, i de fleste prisklasser, men Weber sin er ikke så værst priset i forhold til de andre ordentlige grillene. Man finner selvfølgelig billigere alternativer, men da er de ofte også veldig mye “enklere”. Jeg hadde også lest veldig mye positivt om denne grillen, så da klinte jeg til og kjøpte like godt en Weber gassgrill!

Skulerudvannet

Jeg hadde planlagt å dra til Skulerudvannet som jeg besøkte på turen med bobilen til Tistedal, Båstnäs, Ørje og Skulerudvannet i månedsskiftet mai/juni 2019. Det syntes jeg det var såpass fint at jeg kunne tenke meg å ta en ny tur. I tillegg til parkeringsplassen ved stranda som jeg stod på sist, var det også en bobil som stod borte ved Skulerud brygge. Der så det i grunn enda finere ut. Det var dit jeg tenkte å ta en tur denne gangen. Men siden det var en viss fare for at det ville være andre som også ville benytte seg av det gode været denne siste helgen i juni, hadde jeg funnet frem noen alternativer for å være på den sikre siden. Her er det først til mølla, så da må man bare kjøre videre og finne noe annet hvis det skulle være fullt.

Fra Kiwi Grålum gikk turen direkte til Skulerudvannet, på parkeringsplassen ved stranda som jeg stod med bobilen sist, var det veldig mye aktivitet. Men jeg hadde uansett tenkt til å se om jeg kunne få meg en plass ved Skulerud brygge. Men der hadde de sperret av med sperrebånd, så det var ikke mulig/tillatt å kjøre inn dit som jeg hadde planlagt. Og det var helt innerst på plassen rett ved Skulerudvannet som var den fine plassen å stå med bobilen her ved Skulerud brygge. Så da var det bare å finne på noe annet. Jeg hadde som nevnt funnet frem noen alternativer, så da kjørte jeg videre til Hallangen. Dieselforbruket var forresten på dette tidspunktet på 0,71. Det må sies å være veldig bra! Via en vei som heter 125 på vei til Hallangen var det veiarbeid og begrenset fremkommelighet. Det kan man trygt si. Det var manuell dirigering og med ledebil og det skulle være veiarbeid helt frem til klokka 21 på kvelden. Det var en veldig dårlig, hullete og humpete grusvei. Det var rett og slett helt uaktuelt å kjøre denne veien tilbake igjen.

Hallangen

Jeg kom frem til Hallangen klokka 19.00 torsdag kveld. Plassen jeg hadde funnet først i en app og så studert på Google maps var en større grusplass rett ved en innsjø som heter Hallangen. Litt om Hallangen fra wikipedia:

Hallangen er en innsjø ved fylkesvei 21 på Setskog i Aurskog-Høland kommune i Viken. Hallangen ligger 191 meter over havet. Rester etter tømmerfløtningskonstruksjoner fra Langebruslora og ned til Gaasvika Setten. Fra 2004 har det blitt bygd mange nye hytter på Hallangen hyttefelt på en kolle øst for Hallangen. Flyktningeruta, som ble benyttet som fluktrute under den andre verdenskrig passerer Hallangen. Flyktningeruta ble merket i 1995.

En liten bukt av innsjøen ligger i Rømskog kommune i Østfold.

Vel fremme på den store grusplassen ved Hallagen hadde dieselforbruket steget litt til 0,73 liter per mil. Det var en stor og flere små åpninger i trærne til innsjøen og “stranda”. Det var ganske steinete på plassen. Jeg prøvde først å finne meg en plass jeg kunne stå med bobilen som jeg fikk bobilen i vater uten å bruke nivåklossene, men det måtte jeg rett og slett bare gi opp til slutt. Så da var det bare å parkere der jeg aller helst ville stå, med den beste utsikten. Og det var ikke mer enn opp på nivå en på nivåklossene på høyre side av bobilen som skulle til for å få bobilen i perfekt vater begge veier! Da vil jeg påstå at jeg hadde kremplassen her ved Hallangen! Det har uten tvil sine fordeler å dra ut på tur allerede på torsdag! Hadde jeg kommet hit først fredag kveld klokka 19.00, er jeg ganske sikker på at denne plassen hadde vært opptatt! Plassen er ganske stor, så jeg hadde sikkert funnet en plass allikevel. Men hyggelig å være først ute og velge plassering fra øverste hylle!

Det tok ikke så lang tid før det dukket opp noen som skulle bade. Jeg satt inne i bobilen og monterte Weber Go Anywhere gassgrillen. Jeg må innrømme at jeg underveis lurte litt på hvorfor jeg ikke hadde sørget for å få grillen montert før jeg dro avgårde på denne turen. Men den var heldigvis ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende å montere. Det kan ikke sies om gassgrillen jeg har hjemme. Et forferdelig styr må jeg innrømme. Har hørt og lest at Weber sine gassgriller skal være enklere og raskere å montere. Ventet litt etter at grillen var ferdig montert med å ta turen ut for å fyre opp grillen når jeg var helt alene på plassen. Denne “campinggrillen” bruker man slike små bassbeholdere som man bare skrur på. De finnes som oftest i to størrelser, 230 gram og 450 gram. Biltema er uten tvil billigst på disse gassbeholderne, selv om de har satt prisen opp litt det siste året. Det er svinedyr gass (per kilo) i forhold til 10 kilo gassflasker som man er vant med til grillen hjemme. Men disse små boksene er tross alt litt enklere og lettere å dra på. Hvis man ønsker å bruke en 5 eller 10 kilo gassflaske kan man kjøpe overgang til dette.

Selv om det  fortsatt var en stund til sola gikk ned, så var det skygge på plassen på grunn av trærne. Etter å grillet dagens middag valgte jeg å spise inne i bobilen. Hvis man vil beholde sola litt lengre, kan man stå litt lengre bak på plassen. Etterpå ble det en film i bobilen,  World War Z (2013) med Brad Pitt som jeg hadde lastet ned fra Netflix på iPad’en og så uten å bruke en eneste megabyte i mobildata på TV’en i bobilen! For å få mye bedre lyd, bruker jeg hodetelefonene mine istedenfor å se film med den “spinkle” lyden fra TV’en. Jeg hadde forresten fått med meg sjokoladekake fra bursdagen til mamma som jeg koste meg med under filmen! Snakk om å kose seg! Strålende vær, fantastisk utsikt, grillet dagens middag og så avslutter vi med film og sjokoladekake!

For å toppe det hele ble det to bokser med Aas Premium juleøl 6,5% som jeg hadde kjøpt på en av de siste turene jeg hadde med Color Line mellom Sandefjord og Strømstad! Batteriet var på 93% når jeg gikk og la meg klokka 01.08 natt til fredag og var på 86% når jeg våknet fredag. Bobilen står i skyggen for noen trær, så det er dårlig med lading fra solcellepanelet på morgenen. Det ble veldig fort varmt inne i bobilen, så det tar ikke så lang tid før jeg havner i campingstolen utenfor bobilen. Selvfølgelig med utsikt rett mot innsjøen Hallangen! Jeg monterte også det nye campingbordet jeg hadde kjøpt. Jeg hadde fra før av bare et lite campingbord som mer eller mindre bare kan bruke til å sette fra seg noe å drikke, eller andre ting. Å spise på dette bordet er ikke spesielt optimalt. Derfor hadde jeg valgt å kjøpe meg et større campingbord, også dette fra Biltema. Både campingstolene og begge campingbordene mine kommer fra nettopp Biltema. Hvis jeg bare skal sitte ute og kose meg i enten sola eller i skyggen under markisa, holder det fint med det lille bordet. Men hvis jeg skal gjøre noe mer, f.eks å spise middag så er det store bordet mye bedre.

Bordet er forøvrig et byggesett og består av 7 deler og ligger i en “pølse” av en bag. Veldig kompakt og fint å ha liggende bak i bobilen ihvertfall. Men det føles kanskje som litt styr hvis man bare skal ha det opp for å spise middag og så ta det ned igjen. Men det tok faktisk ikke så veldig lang tid å montere bordet – klikk-klakk-ferdig. Det som tok lengst tid var faktisk å få av all plasten på alle delene. Etterhvert som sola nærmet seg trekanten valgte jeg å sveive ut markisa også. Jeg tenkte å øve litt på “stormsikring” av markisa. Etter å ha brukt markisa for første gang på et par turer, så var det ikke noen tvil om at det var ikke så veldig mye vind som skulle til for å få den til å “lette”. Så da måtte litt “stormsikring” til. Det fulgte med noen “teltpinner” som ser mer eller mindre ut som gedigne spikere. Men jeg måtte jo ha noe å banke dem ned i bakken også. Og da valgte jeg like godt å kjøpe en 1 kilo slegge på biltema! Hvis jeg ikke klarte å få disse teltpinnene ned i bakken med denne slegga, så måtte det virkelig være mye stein i bakken! Jeg banket først ned disse originale teltpluggene ned i bakken igjennom foten til markisa. Jeg måtte justere litt hit og dit før jeg fant et sted jeg var i stand å få banket teltpluggende ned i bakken. Det var mye stein i bakken her.

Det hadde garantert holdt med disse teltpluggende denne kvelden. Men jeg tenkte å benytte anledningen til å “øve” litt på stormsikring, slik at jeg hadde gjort det minst en gang før jeg hadde litt større behov for å feste markisa skikkelig. Nå er det veldig liten sjanse for at jeg velger å ha markisa ute når det virkelig blåser. Da risikerer man at vinden tar virkelig tak i markisa og river den rett og slett i filler. Men allikevel liker jeg å være forberedt. Jeg hadde fire slike lastestropper med lastestrammere fra Biltema som jeg tenkte jeg kunne bruke til dette. Jeg har sett at andre har brukt tilsvarende til sine markiser. Produsentene har ofte sine egne løsninger. Men når jeg først hadde dette liggende, så var jo det uten tvil den billigste løsningen. Fiamma har en original sak som er en dings som man trer inn i sporet fremme på markisa og så stropper derfra og ned i bakken med fjær også for å at den skal kunne gi litt etter. I tillegg har de en annen variant med en 11 meter langt bånd som går fra bakken opp bak den ene armen, bort til den andre armen også ned til bakken igjen.

Jeg valgte derfor å feste lastestroppene i hver av armene til markisa med medfølgende krok som fungerte perfekt til dette. Jeg måtte jo også kjøpe noen form for teltplugger eller annet dertil egnet redskap for å slå ned i bakken. Da hadde jeg lest gode anbefalinger av jordspydene til Biltema. Disse forsøkte jeg etter beste evne å banke ned i bakken, men igjen på grunn av mye stein i grunnen så sleit jeg litt med å finne et sted jeg fikk banket de langt nok ned. Den på venstre side (når man står under markisa og ser mot vannet) fikk jeg festet litt til venstre, mens den til høyre måtte jeg veldig mye lengre unna for å få banket ned i bakken. På venstre side ble lastestroppen for lang, for det er begrenset hvor mye man får surret inn på lastestrammeren. Den til høyre var det ikke noe problem med. Disse lastestrammerne har bånd som er på totalt 4,8 meter. Jeg valgte å kutte av en meter på dem begge to. Men det var jaggu litt flaks, for det var bare såvidt at det var langt nok på høyre side, den til venstre var perfekt! Men som jeg nevnte tidlig, så har jeg fire stykk av disse, så da har jeg to stykk som er på ca 3,8 meter og to stykk som er på 4,8 meter. Da burde jeg uten tvil klare meg!

Må si at jeg hadde fått rigget meg godt på plass her nå! Og jeg må innrømme at jeg liker å gjøre slikt for første gang når jeg er alene, enn å stå og “kløne” med tilskuere! Men dette synes jeg ble bra! Ihvertfall etter mitt skjønn. Men det var en ting jeg sleit noe veldig med, og det var KLEGG! De hadde bitt meg 4-5 ganger i løpet av kort tid og de biter noe så forferdelig at det gjør veldig vondt idèt dem biter og så renner bokstavelig talt blodet etterpå. Mange andre insekter både ser, hører og merker man før de “går til angrep”, men kleggen er fæl her altså. Man merker ikke at den har satt seg og skal gå til angrep. Man bare skvetter til noe forferdelig når den biter, den gjør bokstavelig talt et “jafs” av huden din for å få seg litt friskt blod! I tillegg til de 4-5 som faktisk klarte å bite meg, så viftet jeg vekk og slo ihjel ganske mange i tillegg. Det var også litt veps her, men de hører man jo tross alt og det er mye lettere å reagere før de har stukket deg.

Jeg hadde før denne turen kjøpt med en Thermacell Backpacker som er en dings som omtales som myggjager. Den får man i mange forskjellige utgaver, både bærbare, stasjonære som man kan plassere på bordet og en backpacker-utgave som jeg hadde valgt å kjøpe. Selve Thermacell-dingsen er veldig liten og kompakt og man skrur den rett på en av disse gassflaskene som jeg også bruker til gassgrillen. Da slipper man disse spesialgassbeholderne som jeg mener skulle holde i 12 timer. En 230 og 450 gram gassflaske varer i en evighet. Man må bare kjøpe disse “mattene” som inneholder dette stoffet som skal jage vekk mygg og andre insekter. Jeg monterte derfor Thermacell backpacker på en gassflaske og stappet i en mappe og slo på gassen og tente den, da er det bare å vente litt før den skal ha oppnådd full effekt. Men dessverre hjalp ikke dette mot kleggen dessverre! Mygg var jeg ikke plaget av i første omgang. Men når jeg først hadde fyrt den opp, tenkte jeg at jeg like godt bare kunne la den brenne i vei.

Jeg mener at jeg startet myggjageren ved 12-tiden, klokka 19 var “matta” fortsatt ikke helt hvit. Men jeg kan ikke tenke meg at det var noe særlig futt igjen i den nå, den skal visstnok vare i omkring 4 timer per matte. Batteriet var forresten fulladet klokka 15.30 på ettermiddagen! Et kvarter senere, altså omkring klokka 15.45 fikk jeg en nabo(bobil) bak meg. Det vil si at hvis jeg hadde kommet frem fredag klokka 19.00 hadde nok den beste plassen her ved Hallangen ganske sikkert vært opptatt allerede. De får ikke helt bestemt seg for hvordan de skal stå. De prøver først å rygge inn bak meg for å stå samme vei / etter meg. Men de gir opp og så kjører de med fronten mot vannet. Jeg hører at de sier at det er fire meter mellom bobilene og da har de hele plassen “bak” bobilen (deres forside) for seg selv. Jeg sitter inne i bobilen mens dette foregår. Men på grunn av varmen har jeg bodelsdøra og vinduene åpne. Selvfølgelig med myggnetting trukket for.

Det er litt egling mellom de to. Jeg går ut etter at de har parkert bobilen og hilser på dem mens de skal til og legge ut nivåklossene. Det blir litt styr og han kjører for langt / over nivåklossene, men fortsatt hjula på nivåklossene. Men klarer ikke å rygge tilbake, han står bare og spinner. Kona har et svare strev med å få dem vekk, da de hadde gravd seg godt ned i bakken. På andre forsøk får de kjørt opp på nivå to på nivåklossene og sier seg noenlunde fornøyd. Ikke helt i vater, men OK. De spør meg også om de ikke står for nærme, men jeg sier at det er bra! Ikke noe problem! Etterhvert kommer det en bil med en far og to sønner som skal bade. Jeg sitter ute og leser nyheter på iPad’en. Etter å brukt mobilen så mye i løpet av dagen var det bare 30% igjen på batteriet. Jeg legger den derfor til lading inne i bobilen. Nå viser det seg at klegg-problemet ikke er et problem lengre, og jeg mener at det skjedde omkring da naboene kom. Må si at det var utrolig deilig å slippe å bli bitt av klegg resten av kvelden! Må innrømme at slike blodtørstige udyr ødelegger ganske mye av gleden av å sitte ute for min del!

Ved 17-tiden fredag ettermiddag fyrer jeg opp grillen og griller jeg middag. Jeg sitter ute og koser meg i varmen! Etter at maten er ferdig velger jeg å la gassen stå på full guffe for å brenne av matrestene på grillrista. Jeg skraper av etter beste evne med stekepinsetten eller klypa jeg bruker. Må få skaffa meg en slik grillbørste å ha med til neste tur, det gjør det mye enklere å holde grillrista ren for matrester! Etter at jeg har spist ferdig og har slappet av litt under markisa, setter naboene seg ned helt nede ved vannet i sine campingstoler. Etterhvert kommer kona med grillen og de skal grille og kose seg. Det lukter utrolig godt mens de holder på. Det så forøvrig utrolig idyllisk ut å sitte helt nede i vannkanten, grille og spise! Må si at det var utrolig deilig å sitte ute i skyggen nå som det lufter litt også. Det er overhodet ikke noe savn at sola ikke står på. Sola går egentlig ikke ned på flere timer enda, men de forsvinner ganske tidlig på denne plassen på grunn av trærne. Men det er såpass varmt at det er ikke noe problem egentlig.

Jeg trekker etterhvert inn i bobilen og ser to filmer. Seven Years in Tibet (1997) og Mercury Rising (1998). Batteriet var på 87% når jeg la meg klokka 01.30 natt til lørdag og på 80% når jeg våknet lørdag. Opp og dusje og så spise frokost. Jeg hadde merket at det var noe “galt” allerede fredag morgen, men det hadde blitt mye værre til lørdag. Fredag var jeg hard/øm/vond ovenfor/ved navelen og rød rundt. På fredag var jeg bare litt rød rundt, men lørdag morgen var det røde feltet utvidet til 6-7 cm. Det var også varmt i området. Jeg har opplevd dette en gang tidligere, men det er noen år siden nå. En komplikasjon etter en operasjon jeg hadde for en del år tilbake for å fjerne galleblæra. En abscess (verkebyll) i forbindelse med navelen. Jeg valgte derfor å ringe til legevakta. Og man blir hele tiden koblet til den nærmeste legevakta, og det var i Bjørkelangen. Jeg fortalte at jeg var på tur med bobilen og beskrev problemet, og hva dette kunne være for noe, da jeg hadde opplevd akkurat det samme tidligere. Legen var på utebesøk og kunne derfor ikke hjelpe meg med en gang, men jeg fikk en time klokka 16.30. Legevakta i Bjørkelangen som er legevakt for Aurskog-Høland og Rømskog.

Legevakta på Bjørkelangen

Da følte jeg at det nesten ble bare å vente til jeg skulle kjøre i retning Bjørkelangen for å få legevakta til å ta en titt på problemet. Det er bare en halvtime å kjøre til Bjørkelangen fra Hallangen, men jeg valgte å kjøre litt tidlig, så når jeg kjørte fra Hallangen klokka 14.45 var batteriet på 89%. Vel fremme og parkert utenfor rådhuset som ligger tvers over for Helsehuset/legevakta i Bjørkelangen mer enn en time før jeg hadde time. Jeg stod parkert i sola og det ble veldig varmt i bobilen. Taklukene måtte opp på vid gap og det samme med bodelsdøra. Allikevel var det 33 grader inne i bobilen! Jeg valgte derfor når det var litt under en halvtime igjen å rusle inn på legevakta og melde min ankomst. Jeg burde tydeligvis ha rusla inn med en gang jeg kom til Bjørkelangen, fordi legen var raskere tilbake fra hjembesøket enn antatt og jeg ble derfor tatt inn med en gang. Jeg rakk faktisk ikke mer enn satt meg ned før jeg ble ropt opp. På vei inn hadde jeg selvfølgelig spritet hendene, både med min egen sprit og dispenseren som stod hos legevakta.

For å gjøre en lang historie kort, jeg ble operert for gallestein og fjernet galleblæra for 17 år siden og hadde disse komplikasjonene for omkring 10 år siden. Jeg fikk en penicillinkur og beskjed om å oppsøke fastlegen hvis det ikke bedret seg i løpet av et par dager. Uansett burde jeg bestille time hos fastlegen etter at penicillinkuren er over, for videre oppfølging. Etterpå var det rett til nærmeste apotek for å hente ut medisinene jeg skulle ta. Deretter la jeg inn Langvannet ved fylkesvei 21 som var et annet alternativ jeg hadde på blokka for denne turen. Det skulle ta omkring 45 minutter å kjøre dit. Men når jeg kommer frem, er det fullt – både på høyre side som er det første stedet man kommer til og på den mindre plassen man kommer til rett etterpå på venstre side. Så da valgte jeg å bare kjøre videre. Ikke så rart egentlig, lørdag ettermiddag i slutten av juni med utrolig flott vær! Jeg tenkte at jeg kanskje fant et sted underveis. Men etter en stund stopper jeg opp for å se på hvilke alternativer jeg har. Tangen brygge var det en time å kjøre til, men til Ørje var det bare snakk om 18 minutter. Da må jeg innrømme at det fristet mye mer å bare kjøre 18 minutter til, enn å kjøre en hel time til. Så da ble det Ørje.

Ørje

Jeg kjørte til rasteplassen Øyenstikkeren som jeg brukte sist jeg var i Ørje. Det var ingen ved Øyenstikkeren når jeg kommer frem. Jeg rygger meg derfor på plass på samme sted som sist. Det er tre oppmerkede plasser som er store nok for bobil på denne rasteplassen. Jeg har brukt den som er nærmest “plattingen” med bord og krakker osv. Dieselforbruket hittil er på 0,74 liter per mil. Lurte på om jeg skulle sveive ut markisa og rigge meg på plass der, men markisa ga meg overhodet ingen skygge da sola kom inn fra siden. I tillegg ville jeg da okkupere to plasser. Sannsynligheten for at det ville komme to bobiler til var kanskje ikke så stor riktignok. Men jeg valgte heller å rigge meg på plass ved en av krakkene/bordet på “plattingen” hvor det var skygge. Jeg tok med meg alt det jeg trengte fra bobilen og rigget meg på plass. Grillet, spiste og koste meg i et utrolig fint vær med 26 grader nå på kvelden! Hadde også med meg min iPad for å lese litt nyheter og sånn.

   

Jeg trakk etterhvert inn i bobilen, det er fortsatt godt og varmt så taklukene, vinduene og bodelsdøra står fortsatt på vid gap! Tenkte å se et par filmer. Underveis gikk jeg ut for å ta bilder av en utrolig fantastisk solnedgang! Litt synd at jeg ikke var på en enda finere plass, aller helst ved vannet med denne solnedgangen! Men det var nå her jeg var! Må si at det ble en utrolig kveld kveld ved Øyenstikkeren i Ørje! Jeg så filmene The Bank Job (2008) og Annihilation (2018). Ikke lenge etter solnedgangen begynte det å styrtregne! Det var meldt at det skulle komme noe “drittvær”, så det var bare spørsmål om tid når det ville komme! Med fortsatt solnedgang på den ene siden og helt svart og styrtregn på den andre siden, så var det rimelig sterke kontraster i været! Det lynet og tordnet også i løpet av kvelden. To ganger mens jeg sitter i bobilen og ser på film ser jeg at lynet “slår ned” i det fjerne og ikke bare at det blinket.

   

På grunn av regnet fikk jeg ikke luftet så mye som jeg ønsket, så det var rimelig varmt når jeg skulle gå og legge meg. For ikke å snakke om klamt. Batteriet var på 88% når jeg la meg til å sove klokka 02.05 natt til søndag og på 86% når jeg våknet søndag. Det ble en varm og klam natt med taklukene lukket på grunn av stor fare for regn. Jeg burde latt takluka på badet stått åpen og hatt døra på gløtt. Dette er jo tross alt et våtrom, så om det hadde regnet litt inn hadde ikke vært noen krise. Det var 28 grader og en luftfuktighet på 65% inne i bobilen når jeg våknet søndag. Åpnet takluka over senga og det ene vinduet for å få inn litt frisk luft. Rundt klokka 10.30 begynte det å styrtregne noe voldsomt, hagle også. Så da måtte taklukene lukkes igjen. Det tordnet ganske mye, og et par ganger ekstremt høyt, det kan ikke ha vært langt unna tenker jeg. Jeg har trukket fra vinduene slik at jeg kan se på uværet. Det tar ikke lang tid før det dugger igjen på vinduene fremme i bobilen på grunn av den klamme lufta. Jeg sitter og skravler litt på Messenger. Jeg hadde ikke fått tatt dagens dusj enda, og jeg må si at det var utrolig digg å ta en kald dusj i denne varmen!

Temperaturen inne i bobilen er på 25,8 grader og med en luftfuktighet på 61% er det ikke noen tvil om at det er ganske klamt. Batteriet er på 89%. Mens det er opphold mellom bygene titter sola brått frem og jeg har opptil 7,6A lading fra solcellepanelet på taket! Solcellepanelet har vel også fått seg en real “vask” av alt dette regnværet! Godt å få vekk litt pollen tenker jeg. På fredag og lørdag hadde jeg aldri fått noe mer enn 6,2A lading, så det er ikke noen tvil om at solcellepanelet leverer mer lading når det er rent, enn når det er fullt av pollen. Jeg så en film også på søndag før jeg skulle pakke sammen. Jeg så filmen The Revenant (2015). Litt etter filmen var det på tide å pakke sammen og avslutte denne turen, som i all hovedsak hadde hatt utrolig flott vær, men avslutta med et skikkelig regnvær og tordenvær! Batteriet var på 89% når jeg dro fra Øyenstikkeren i Ørje klokka 18.27 søndag kveld.

Så gikk turen innom en tømmestasjon, innom foreldrene mine for å parkere bobilen og prate litt før jeg kjørte hjemover med bilen, var jeg hjemme klokka 21.35 søndag kveld. Denne turen hadde jeg tilbakelagt 273,2 kilometer med en gjennomsnittshastighet på 49 km/t, kjørt i 5 timer og 32 minutter. Dieselforbruket ble til slutt på 0,76 liter per mil.

                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/12/19/tur-med-bobilen-til-hallangen-og-orje/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.