Holmsbu på Hurum

Fotorunden min på Hurumlandet ble avsluttet på Holmsbu, et lite idyllisk sted med oppunder 300 innbyggere etter å ha vært på Filtvet fyr og Tofte og tatt bilder denne dagen. Det er forsåvidt tredje gang jeg tar denne runden rundt på Hurumlandet, men det er første gang jeg tar bilder på noe annet sted enn Filtvet fyr. Den første turen hadde jeg ikke med meg et kamera en gang. Makan!!, sant? Men en dag midt i desember er ikke akkurat høysesong på Holmsbu eller noe sted på Hurum egentlig. Når man tar en tur innom Holmsbu om sommeren er det ikke bare bare å få parkert bilen, da må man benytte parkeringsplassene litt utenfor selve sentrum. Men det var bare å velge og vrake blandt parkeringsplassene nede i sentrum denne gangen. Parkeringsautomatene var forøvrig kledd i nissedrakt for å fortelle oss at det ikke blir innkrevd parkeringsavgift om dagen.

Med unntak av at det var liv i et par av fiskebåtene i havna på Holmsbu, var det fint lite aktivitet. Men jeg tok noen få bilder, da det var ganske fint lys og stemning der allikevel, selv om det både var folketomt og nesten helt tomt for båter. Må prøve å få tatt noen bilder i høysesongen ved en senere anledning! Ruters bussrute 251 går forøvrig fra Oslo bussterminal til Holmsbu, for dem som kunne tenke seg å ta turen til Holmsbu! Det er selvfølgelig enda enklere med egen transport i form av bil, sykkel, motorsykkel eller lignende. Og Hurumlandet består nok av enda flere fine steder å besøke og ta bilder av, enn det jeg har gjort hittil. Min første runde rundt på Hurumlandet var når jeg var på hyttetur til Hurum i august i fjor, og dette blir nok ikke den siste heller! Jeg kunne f.eks tenke meg å ta noen nattbilder av Filtvet fyr.

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/20/holmsbu-pa-hurum/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.