Jeg har tent lys for Anders

Siden jeg var tidlig ferdig på jobben i dag har jeg hatt mulighet til å ta en tur innom grava til Anders i dagslys, når jeg var innom på bursdagen hans var det mørkt, men det var ganske stemningsfult med alle lysene på kirkegården. I tillegg hadde jeg med meg tre lys som jeg skulle tenne. Et lys til lykta og to som kan stå utenfor ei lykt. Jeg benyttet også anledningen til å ta noen flere bilder, siden Anders sin mor var en tur innom sist helg og pyntet litt på grava. De avskårne blomstene hadde dog tatt kvelden i kulda, men jeg hadde ikke hjerte til å ta dem bort enda. De var stivfrosne og satt fast i bakken i tillegg. Men jeg kommer til å dra innom ganske ofte fremover, for å sørge for at det hele tiden brenner lys hos Anders. Julaften og nyttårsaften er store dager i så måte. I år har jeg også kjøpt en stor gravlykt i glass som kommer til å brenne i en hel uke. I tillegg kommer jeg til å ha med meg  flere slike «små» som jeg vanligvis bruker.

Jeg skrev for noen dager siden at jeg var alt annet enn i rute når det gjelder julegaveinnkjøpene i år. Jeg har vært på et par runder i dag og fått kjøpt inn noen flere gaver. Så da er jeg nærmere målet, men det gjenstår fortsatt en del. Men siden jeg har fri i helga og er ferdig på jobb kl 14 mandag til onsdag i neste uke, så skal jeg nok klare å komme i mål. Å ha tid til å kjøpe gavene er i grunn ikke hovedproblemet, men derimot hva jeg skal finne på. Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal kjøpe, hva man ønsker seg, hva man ikke vet at man ønsker seg eller trenger. Men dere alle skal ihvertfall vite at jeg gjør så godt jeg kan og håper at dere blir fornøyd med det dere får av meg!

Anders var veldig glad i å handle julegaver eller gaver i det hele tatt. Det ER gøy å kjøpe gaver til andre, ikke noen tvil om det. Men akkurat til jul så blir det veldig mye på en gang, og da blir det brått litt vanskeligere. Det var selvfølgelig lettere når vi var to om det. Men nå er jeg nok pent nødt til å klare det meste på egenhånd. Men for å være ærlig så tror jeg at jeg klarer meg ganske bra. Tror blant annet at Anders hadde vært ganske imponert over at jeg endelig bryr meg litt mer om klær og at jeg tør å skille meg litt mer ut enn hva jeg tidligere har gjort. Nå har jeg jo ikke akkurat tatt helt av, men det meste er ett fremskritt i forhold til hvor kjedelig jeg kanskje har vært før. Jeg vet ikke hvordan andre har oppfattet meg på det området, men jeg synes selv ihvertfall at jeg har vært kjedelig så det holder. Men det har nok også noe med økonomi å gjøre.

Det er ikke noen stor hemmelighet at vi hadde det veldig trangt økonomisk en periode, og når vi endelig kom oss ut av den hengemyra og begynte å planlegge fremtiden vår, fikk ikke Anders lov til å ta del av oppturen. Det synes jeg er utrolig urettferdig etter hvor mange nedturer vi hadde vært igjennom på det feltet. Men jeg kan ikke legge meg ned og «visne hen» av den grunn. Jeg har ikke mer enn 34 år på baken og har forhåpentligvis veldig mange gode år igjen. Jeg prøver derfor å gjøre det beste ut av det og kose meg så mye som mulig på turen. Det har ikke vært bevisst, men etter at Anders døde har jeg nok brukt mye mer penger på meg selv, både når det gjelder ting og kos enn hva jeg tidligere har gjort. Men så lenge man ikke bruker mer enn hva man har eller har kontroll over, så er det vel ikke noe problem. Anders sa mange ganger at jeg ikke var noe flink til å bruke penger på meg selv. Det har jeg blitt bedre på. Noen vil vel også påstå at jeg rett og slett har fått dilla på enkelte ting. Jeg er vel ikke akkurat uenig i det.

Denne helga har jeg forløpig ikke lagt noen planer i det hele tatt. Det er fordi jeg vil prøve å komme i mål med julegavene og at jeg bør gjøre rent til jul. I dag har jeg faktisk kjøpt meg en ny stor og fin rød juleduk som jeg skal ha på stuebordet. Juleduken som jeg brukte i fjor fikk jeg låne av mamma. Men nå har jeg min egen! Jeg har andre juleduker også, men ikke som er stor nok til stuebordet mitt. Jeg vet det er litt pes å styre med all julepynten, men jeg tipper det blir gøy når man først kommer i gang og ser resultatet etterpå. På en side kunne jeg kanskje tenke meg å droppe alt sammen, men på den andre siden, det vil jo se utrolig stusselig ut da? Nei, det blir nok litt pynting til jul i år også! Juletreet ligger innpakket i esken sin på loftet, så jeg bør ikke akkurat stresse med å kjøpe noe juletre heller! Nå er det bare 6 dager igjen til jul! Er du i rute til jul?

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/18/jeg-har-tent-lys-for-anders/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.