Fairytale of New York – julestemning

Etter jobb på mandag og tirsdag har jeg vært en tur på Norby shoppingsenter og utforsket den nye delen av kjøpesenteret for første gang. Må innrømme at det har blitt enormt stort det kjøpesenteret. Det er jo faktisk en stund siden den nye delen av kjøpesenteret ble åpnet nå, men jeg har bare ikke hatt tid eller lyst til å se meg omkring i den nye delen. Men tirsdag og onsdag etter jobb var jeg altså klar for å ta kjøpesenteret i nærmere øyesyn. Med som målsetning å kanskje få kjøpt noen av de julegavene jeg ikke har fått kjøpt enda. Men jeg har vel en gang for alle fått konstantert at å rusle rundt i gedigne kjøpesentre nesten uten mål og mening ikke er helt min greie. Ikke klarte jeg å finne noe særlig med julegaver heller. Jeg klarte å komme hjem med en liten ting, men det kunne jeg forsåvidt ha kjøpt hvor som helst.

I fjor gikk egentlig julegaveinnkjøpene lekende lett. Noen av dem har også gjort det i år, men det er noen av dem jeg sliter noe veldig med. Aner rett og slett ikke hva jeg skal kjøpe. Man kan selvfølgelig gjøre det enkelt, men vil gjerne finne noe spesielt, noe personlig fra meg til den som skal få den. Noe vedkommende ønsker seg, trenger eller kanskje ikke vet at hu/han trenger enda. Men hittil har jeg altså ikke klart å komme helt i mål. Derfor bør jeg nok prøve å begrense søket litt, slik at det kan bli litt lettere å finne et eller annet. Vanligvis pleier jeg å bestemme meg på forhånd for hva jeg skal kjøpe, og så bare dra ut og kjøpe nettopp det. Enkelt, raskt og greit. Men det er ikke alltid det er så lett å finne på noe på forhånd. Men jeg skal nok komme i mål i år også, selv om det er en julegave som burde ha vært sendt avgårde med posten i dag. Den gaven må jeg nok bare beklage ikke vil komme frem i tide til jul, det får heller bli en romjulsgave det da. Kjipt, men sånn ble det vist i år.

Men det var faktisk en ting jeg fant på Sport shopen på mandag. Jeg var egentlig ikke på utkikk etter det der og da, for det jeg egentlig var på utkikk etter var en god og varm treningsbukse som jeg kan bruke her hjemme. Har vært på utkikk etter det i flere butikker i det siste, men jeg har problemer med å finne en som er stor nok. Jeg har rett og slett ikke klart å finne større enn xxl hittil. Jeg har riktignok ikke prøvd den på, men jeg kan aldri i verden tenke meg at den vil passe. Må nok ha litt flere x’er ja. Jeg har sett at de har x’er i bøtter og spann i Ellos sin nettbutikk, men da må jeg kjøpe uten å prøve først, DET kan jo fort ende opp med at man kjøper feil størrelse. Vil derfor helst få prøvd varen før jeg kjøper. Det gjelder i grunn det meste av klær, man kan fort gå på en smell hvis man kjøper uprøvde klær på internett. Nå skal det riktignok ikke være noe problem å få returnert og byttet varene fra Ellos, men det blir jo litt styr ut av det da.

Men, det jeg faktisk snublet over var et par gummistøvler jeg hadde vært på utkikk etter i lang tid. De gummistøvlene jeg har brukt tidligere når jeg har vært på turer i skogen og kommet hjem med gjørme til langt oppover beina har vært et billig par kjøpt på Biltema. Disse egner seg ikke noe særlig for lengre turer og de blir fryktelig fort glatte hvis man kommer inn og det er fuktig. Jeg har vært på nære nippen til å gå på snørra flere ganger. Jeg har flere ganger vurdert å kjøpe disse gummistøvlene, Tretorn Lite, i en nettbutikk, men da er man tilbake til faren med å kjøpe feil størrelse. Årsaken til at jeg ønsket nettopp disse gummistøvlene, eller ihvertfall prøve dem og se om de passet. Var fordi de tar høyde for at ikke alle er helt A4 i formene. Og i dette tilfellet tenker jeg spesielt på leggene mine. Det er ikke mye muskler eller ekstra «vekt» du skal ha på leggene før du får problemer med å få helt vanlige gummistøvler til å passe. De blir rett og slett veldig trange i skaftet. Det er alt annet enn behagelig å gå med. Men disse gummistøvlene satt som ett skudd og jeg var strålende fornøyd med å endelig fått tak i et par! Det gjorde heller ikke noe at jeg sparte kjapt en hundrelapp på kursen i forhold til hva de koster på nett.

For min egen del var jeg veldig fornøyd med endelig å fått tak i ett skikkelig par gummistøvler til meg selv, men på den andre siden var jeg ikke særlig imponert over at jeg ikke klarte å finne noe særlig med julegaver i Sverige. Men på vei hjem fra Sverige klarte det rett og slett ikke ødelegge humøret når de spilte «Fairytale of New York» med The Pogues og Kirsty MacColl på P4! Det er første gang i desember at jeg fikk skikkelig julestemning! Jeg skrudde opp volumet på radioen i bilen og storkoste meg de 4,5 minuttene denne hærlige sangen varer! Så da har dere fått svaret på hvorfor jeg valgte nettopp det emnet på dette innlegget. Jeg sitter faktisk og hører på «Fairytale of New York» i skrivende stund også! Det er ingen julesang som får meg i bedre humør enn nettopp denne. Håper den spilles ofte på P4 fremover, det er nemlig den radiokanalen jeg alltid hører på!

I dag har jeg valgt å la julegaver være julegaver og bare kose meg hjemme. Jeg var bare en liten tur innom Kiwi på vei hjem, ellers har jeg bare vært hjemme og puslet med mitt. Kost litt med katten min selvfølgelig, puslet med litt bilder og skrevet litt her i bloggen. Jeg fikk meg mildt sagt litt av en overraskelse i morges når hele Hvalerbommen var jevnet med jorda! I tillegg hadde jeg noen utfordringer på glattisen på Kirkeøy i dag, i tillegg til at jeg ble tilbudt en utfordring på jobben, men som jeg til slutt valgte å takke nei til. Jeg har også kost meg med stekt kylling med kylling og bearnaise. Til dessert ble det riskrem med rød saus. Ikke det beste for vekta kanskje, men det må være lov å kose seg litt innimellom vel? Jeg står på stedet hvil for tiden på vekta, så jeg er i grunn fornøyd med at jeg ikke går opp. Hvis jeg skulle gå litt ned igjen, så tar jeg det bare som en bonus!

Antrekket for svensketurene er selvfølgelig også behørig avbildet i dette innlegget. Som dere kanskje legger merke til, det er en «godt synlig farge» hver gang. Denne gangen har jeg bare en grå t-trøye med motiv, men skoene derimot er knall gule. Måtte smile godt her for noen uker tilbake når jeg snublet over to gode venner på parkeringsplassen, tilfeldigvis på Nordby det også. «Det første jeg så var de gule skoa! Så så jeg at det var deg, Ken-Arild.» Ikke helt korrekt gjengitt sikkert, men fritt fra hukommelsen og oppsummert. Det er faktisk de første Convers All Star jeg kjøpte, helt tilbake i 2005. Men de har ikke blitt brukt så mye før i år, da de egentlig er et nummer for store. På det tidspunktet var jeg ikke klar over at Converse All Star-skoa er litt store i størrelsene, så selv om jeg bruker størrelse 12 og 13 til vanlig, er det størrelse 11 som er riktig til meg i denne skotypen. Og siden de ble kjøpt på ebay, var det fint lite å gjøre med den feilen. Men med et par raggsokker på beina så fungerer de utmerket, spesielt nå om dagen som det er litt kjølig! Kul fargekombinasjon eller? Er ikke så ofte man ser gule med svart skotupp. Den er som regel hvit, uansett hvilken farge skoene er i ellers.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/16/fairytale-of-new-york-julestemning/

2 kommentarer

  • Robban17 desember, 2009 kl 14:51

  Fairytale of New York var jo en fin sang jo. Den likte jeg.

  De støvlene var jo flotte de, høye gode støvler som sitter på beina. Det verste er når man er ute i skogen og risikerer at støvelen setter seg fast i gjørma. Det er ikke moro.

  Ehh, var vel meg som kom med den kommentaren om de gule skoene dine, og det var jo sant jo 🙂 Det første jeg så var de gule skoa og da tenkte jeg med en gang, næmmen er KAK her. Hehe 😉

  Men de gule skoa er vel de jeg liker best av Converse skoa dine.

  • kak17 desember, 2009 kl 21:50
   Forfatter

  Fairytale of New York ER en veldig fin, fengende og en sang jeg blir i utrolig god stemning av! Det er dog litt av en språkbruk underveis! 😀 «Faggot» og «slut» ble sensurert av BBC i sin tid.

  Jeg var utrolig fornøyd med å endelig finne de støvlene! Det har mildt sagt vært en utfordring å finne noe som passer til meg. Jeg synes ikke jeg har så ekstremt «tykke» legger, men det har ihvertfall vært et veldig stort problem å finne noe som passer. Selv enkelte lave modeller har vært litt for høye og trange for meg. Men endelig fant jeg den modellen jeg hadde vært på utkikk etter veldig lenge! Jeg har tidligere prøvd andre Tretorn-modeller og de har en helt enorm komfort til gummistøvler å være! Nå har jeg riktignok ikke prøvd alle gummistøvler som finnes på markedet, men dette er det nærmeste jeg har kommet komforten fra sko i en gummistøvel! Anbefales på det sterkeste til de som ønsker seg en robust gummistøvel som samtidig er utrolig gode å gå i! Tretorn er forøvrig svenske! 🙂

  Jeg må innrømme at jeg ikke husket om det var du eller Mats som kom med den kommentaren, men husker den skal jeg love deg at jeg gjør! Spontant og gøy var det der og da! Dere har jo sett meg med de knall gule Converse All Star skoa noen ganger nå, og jeg har hittil ikke sett noen andre som har like mine! 🙂 De ble garantert kjøpt på ebay, men om de ble kjøpt fra England eller USA husker jeg ikke. Det er med andre ord ikke «hyllevare» her i Norge.

  Åh, er det de gule som er favorittene dine Robban? Trodde det var de rosa jeg? Regnet med at du ville ha et rosa par selv! 😛 Neida, jeg vet at du ikke liker rosa og aldri i verden ville kle deg i den fargen synlig selv. Men det er jo ikke noe hinder for at ikke jeg kan overraske litt med å gjøre det selv! 🙂

  Det er nok fortsatt flere av Converse All Star-skoa mine du ikke har sett Robban, så kanskje du får en annen favoritt etterhvert? Jeg begynner jo mildt sagt å få et par av dem.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.