Vaksine mot svineinfluensa (h1n1)

Jeg er vel ikke direkte i noen risikogruppe og har heller aldri følt meg særlig utsatt for å få den såkalte svineinfluensaen. Men man vet jo aldri. Men jeg har ikke akkurat ofret noe tid, krefter eller penger på å få tatt vaksinen Pandemrix mot svineinfluensaen. Men når vi ble tilbudt å bli vaksinert via bedriftshelsetjenesten på jobben, så var det ikke spesielt mye tid eller energi som ville gå med. Jeg førte meg derfor opp på listene på jobben over de som ønsker å vaksinere seg. Vaksineringen skulle finne sted på garasjen til BorgBuss på Østsiden i dag. På tanke på at det er den eneste dagen jeg er innom garasjen denne uka, så passet jo det utmerket.

Jeg hadde derfor planer om å ta vaksinen når jeg kom inn til lusj kl 10.20 og før jeg skulle ut igjen kl 11.00. Men allerede ved 9-tiden blir jeg oppringt fra kontoret hvor jeg blir bedt om å svinge innom garasjen etter å ha startet på Torsnes-turen min for å bli avløst av en annen sjåfør. Hvorfor det spør jeg ganske overrasket? Du skal ta vaksinen, skal du ikke? De skal dra kl 9.30, så da må du ta den med en gang. Helt greit for meg, jeg svingte innom garasjen med den ene passasjeren jeg hadde i bussen og fikk satt sprøyta med en gang. Så ble jeg beordet ned i sofaen og bli sittende der i 15 minutter. I tilfelle det skulle skje noe. Før jeg fikk vaksinen ble jeg også spurt om jeg var allergisk mot egg. Men det er jeg jo ikke.

Etter en halvtimes tid følte jeg meg litt rar, kanskje til og med litt trøttere/sløvere enn normalt, men det gikk raskt over. Jeg hadde ikke vondt i armen, vondt i hodet eller noen av de andre veldig vanlige bivirkningene av vaksinen. Jeg kunne derfor fullføre resten av skiftet mitt i dag uten problemer. Da har jeg derfor gjort min «kollektive plikt» for å beskytte de som er i risikogruppen og for å prøve å forhindre spredning og en eventuell neste bølge av svineinfluensaen. Men jeg må innrømme at for min egen del har jeg aldri vært bekymret. Har du blitt vaksinert?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/17/vaksine-mot-svineinfluensa-h1n1/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Vaksinert! .. og fikk vondt i armen, men det kom ikke før utpå kvelden. Gikk over etter et par dager.

  • kak18 desember, 2009 kl 13:56
   Forfatter

  Det eneste jeg har merket er at det var ømt på stikkstedet på armen når jeg skulle sove i går kveld. Det var ikke særlig behagelig å ligge på venstre side, for å si det sånn! 😉

 2. Mm, både jeg og Anette endte opp med det samme. Hardt for en som er vant med å sove på venstresida, men jeg var Mann nok ™.

  • kak18 desember, 2009 kl 23:26
   Forfatter

  Venstre side er min favorittside, så jeg lå på den siden uansett om det gjorde vondt! Faen heller liksom! 😛

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.