Søndagens motorsport

Petter Solberg sikret seg 2 etappeseire idag og Chris Atkinson leverte også bra tider, men det hjelper ikke en dritt når redskapen ikke holder til mål. Begge bilene fikk problemer på søndagens siste etappe, og de endte til slutt på 9. og 10. plass. I DTM startet Tom Kristensen fra pole position med 3 Mercedes-konkurrenter bak seg. Tom Kristensen klarte å beholde ledelsen fra start til mål (hvis man ser bort fra under pit-stop) og sikret derfor Audis første seier for året. Tom gikk derfor også opp i mesterskapsledelse foran Bernd Schneider som hadde vunnet de to første løpene.

Heinz-Harald Frentzen var en hårsbredd unna pallen idag og endte på en fin 4. plass. De 2 andre «fabrikksførerne» Martin Tomczyk og Mattias Ekström endte på henholdsvis 6. og 7. plass. Endelig poeng til Mattias! I DTM-mesterskapet leder Tom Kristensen med 26 poeng, Bernd Schneider har 2 poeng mindre. For team leder Audi Sport Team Abt med 37 poeng. Det er 2 poeng foran neste team.

Foran denne sesongen hadde jeg 2 motorsportgrener med bra livedekning på TV som jeg fulgte med på. Men etter at Formel 1 gikk til Viasat, er det bare WTCC igjen. Derfor vies WTCC enda mer oppmerksomhet! 🙂 Jeg må alltid benke meg foran Eurosport når det er WTCC-løp. Noe mer halsbrekkende og spennende motorracing finnes ikke på tv! Det ble ikke noe mindre spennende idag i øsende regnvær på Brands Hatch i England! Richard Rydell (SEAT) startet i pole position, og 4 SEAT-førere stakk raskt opp i tet, Richard Rydell hadde dog problemer med clutchen i starten, men hang med blant disse 4 SEAT-førerne. Med unntak av Robert Huff i Chevrolet var det aldri noen som klarte å fighte mot disse førerne i løp 1. I løp 1 fikk SEAT årets første og første 1-2-3 seier noensinne i WTCC! Yvan Muller trakk det lengste strådet med Peter Terting på 2. plass og James Thompson på 3. plass. Robert Huff sikret Chevrolet en fin 4. plass og Richard Rydell måtte nøye seg med en 5. plass. Gabriele Tarquini som ikke helt klarte å holde tempoet til de andre SEAT-føerne endte på 6. plass. Dette mindte til tider om en SEAT cup! 😉

I løp 2 startet Andy Priaulx fra pole position da han hadde klart å kjøre seg opp til en 8. plass i løp 1 (de 8 første plassene i løp 1 snus opp ned og danner startrekkefølgen for løp 2) og stakk avgårde, akkurat som forventet. Når han etter 10-12 runder klarte å fighte seg forbi BWM-kollega Dirk Muller var jeg helt overbevist om at Andy Priaulx hadde seieren i løp 2 i sin lomme, men så gikk det ikke. Etter en avkjøring med tilhørende sikkerhetsbil etterpå, tok det 2 runder før sikkerhetsbilen kjørte inn igjen, og det begynte i tillegg å regne enda mer. Når man skulle igang igjen satset Andy Priaulx for hardt inn i en sving, bremset for sent og sklei av banen, han klarte dog å styrte bilen igjennom grusen og inn på banen igjen, men datt ned fra 1. plass til 10. plass. Alain Menu fikk derfor servert ledelsen i løp 2 på ett sølvfat. Etter Menu lå SEAT-førerne på rekke og rad og slik var det hele vei helt frem til mål. Rickard Rydell så ut til å kunne klare å ta igjen Menu etter at han hadde klart å passere Gabriele Tarquini som ikke virket å trives 100% i det våte føret, men måtte «bakke av» etterhvert når vindusviskeren hans sluttet å virke. Menu sikret Chevrolet sin første seier i WTCC med Richard Rydell på 2. plass og James Thompson på ytterligere en 3. plass idag! Gabriele Tarquini kjørte inn til 4. plass og Yvan Muller kjørte inn til 5. plass. Mye SEAT langt oppe idag med andre ord! Med dette gikk Yvan Muller opp i mesterskapsledelse med 32 poeng, James Thompson har 25 poeng, Gabriele Tarquini har 24 poeng og Andy Priaulx som ledet mesterskapet før denne helgen ligger på en 4. plass med 23 poeng, etter å ha sanket bare 2 poeng idag. (8. plass i løp 1 og 2) I fabrikkmesterskapet leder SEAT med 80 poeng, BMW har 69 poeng, Chevrolet har 48 poeng og Alfa Romeo har 37 poeng. Sistnevnte fikk bare 2 poeng denne helgen med Morbidellis 7. plass i løp 2.

Sist men ikke minst har det også blitt kjørt ALMS (American Le Mans Series) idag på Mid-Ohio. Audi R8 kvalifiserte seg til 2. startspor og hadde en fin start. Underveis løpet lå Audi R8’en på alt fra 2. til 4. plass, men endte til slutt på en fin 3. plass som nr 1 i sin klasse (LM P1). Porsche RS Spyder’ene sikret en fin 1-2 seier, noe som aldri har skjedd i seriens historie. Altså at en LM P2 bil har klart å sikre en 1-2 seier. Det er den 2. gangen at en LM P2 bil tar seieren i ett ALMS-løp. Men dette må anses å være en svært vellykket helg for Audi R8, som derfor har fått med seg maks antall mulige poeng fra Mid-Ohio og leder fortsatt mesterskapet. Allan McNish og Dindo Capello skal nå til Europa for å fortsette Le Mans-forberedelsene med Audi R10 TDI. 24 timers løpet Le Mans går av stabelen 17. til 18. juni. Siste gang Audi R8 skal «opptre» er i månedsskiftet juni/juli. Etter dette tar Audi R10 TDI veien over atlanteren for å fullføre ALMS-sesongen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/22/sondagens-motorsport-2/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.