Lørdagens motorsport

Denne motorsportsesongen har jeg ikke sørget for å legge inn all motorsporten i kalenderen til Outlook, nettopp for å prøve å ha ett litt mer «avslappet» forhold til all motorsporten igjennom sesongen, men det kan resultere i at jeg plutselig får meg en overraskelse over at det er masse motorsport en helg. Jeg var klar over at det var WRC og DTM denne helgen, men WTCC og ALMS hadde jeg vist klart å glemme. Men shitt au. Når det kommer til WRC er det ikke stort å melde, Petter brøt på siste etappe fredag, Henning måtte bryte på lørdag, Grönholm måtte bryte fra en sterk ledelse, og derfor er Loeb alene i toppen igjen!

Over til de tingene hvor det har skjedd mer positive ting: I WTCC klarte Richard Rydell i SEAT å sikre seg pole position i siste sekund i en regntynget Brands Hatch, med teamkollega Peter Terting på 2. startposisjon. Det er også SEAT På 4. 6. 7. og 8. startposisjon. Synd med Jordo Gene som hadde problemer med bilen og fikk aldri notert en tid. Følg WTCC på Eurosport fra kl 15:05 til 17:05!

I DTM-kvalifiseringen på Oschersleben i Tyskland var det også regnvær og vått og det var derfor vanskelige forhold. Tom Kristensen (7 x Le Mans mester) sikret seg pole position foran Jamie Green som hadde pole position i de 2 foregående løpene. Det er synd det ikke er mer Audi bak han, slik at starten i morra blir litt mer «trygg», men jeg stoler på at Tom klarer sakene sine! Neste Audi er i 5. startposisjon som er Heinz-Harald Frentzen. Etter det ligger de på rekke og rad: Martin Tomczyk (7th), Frank Stippler (8th), Mattias Ekström (9th) og Christian Abt (10th). Jeg vet ikke helt hva det er med Mattias Ekström i år, men han har hatt ekstrem uflaks med bilen i de to første løpene og har heller ikke kvalifisert seg så forferdelig langt opp som vi har vært vant til. Dette er nemlig føreren som ble DTM-mester for Audi i 2004 og var ikke langt unna å sikre seg den i 2005 også. Men i år ser det ut til at det er Tom Kristensen som er vårt sikreste kort!

I ALMS er det igjen Audi R8 som har en «gjesteopptreden» i sammenheng med at Audi R10 TDI klargjøres til 24 timers løpet Le Mans i juni. Audi R8 som egentlig ble pensjonert etter 2005-sesongen kjører 3 ALMS-løp mens Audi R10 TDI’ene er i Europa, og den klarte seg ikke dårligere enn at den vant i Houston! Helgens 2. løp er på Mid-Ohio og Allan McNish kvalifiserte Audi R8’en til 2. startposisjon med en Porsche RS Spyder LM P2 bil i pole position. Klarer Audi R8 å sikre sin 63. seier i morgen mon tro?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/21/lordagens-motorsport-2/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.