Lørdagens motorsport

Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet på med Petter Solberg, da Petter brått tapte mer til Loeb nå som han ikke hadde fordelen av at Loeb måtte kjøre først og «ploge». Han lå ca minuttet bak etter noen etapper, men når alle 8 etappene ble kjørt lørdag ligger Petter bare 43,1 sekunder bak Loeb, fortsatt på en 2. plass. Galli ligger betryggende nesten 2 minutter bak Petter. Det som har vært gøy å følge med på er Hennings klatring oppover resultatlista. Han ligger nå på en fin-fin 4. plass med teamkollega Manfred Stohl ca 5 sekunder bak. Håper Henning klarer å holde Stohl bak seg.

Under DTM-kvalifiseringen på EuroSpeedway var det veldig skiftende vær og tidene fløy opp og ned som en jojo av den grunn. Mattias Ekström og Tom Kristensen var de eneste Audi-førerne som kom seg til den siste delen av kvalifiseringen og endte på 3. og 5. plass. Det vil si 2. og 3. rad på start grid’en i dag. Løpet varer ca en time og MYE kan gjøres i starten!

På Magny-Cours ble WTCC-kvalifisering kjørt… og resultatlista ser nesten ut som en SEAT cup! 😀 Gabriele Tarquini sikret SEAT pole position med Richard Rydell på 2. startspor. Resten av SEAT Sport-bilene finner vi på 4. (Jordi Gene), 5. (Peter Terting), 10. (James Thompson) og 12. (Yvan Müller) startspor. Sistnevnte er den bilen som har mest ballast av alle bilene i feltet (65 kg) da han fikk mye ballast pga de to 2. plassene og mesterskapsledelsen etter åpningen på Monza. Man kan forøvrig lure på hva Alfa Romeo drev med under kvalifiseringen, eller hele helgen for den saks skyld.. de har ligget langt nede på alle resultatlistene og i kvalifiseringen var best plasserte Alfa Romeo på en 18. plass (Alessandro Balzan). Den best plasserte N.Technology («fabrikkteamet») førerne starter fra 22. (Augusto Farfus) og 23. (Gianni Morbidelli) startspor. Det blir ikke lett for Alfa å få noen gode resultater i det første løpet, men hvis de klarer å komme seg opp til 7. eller 8. plass så starter de på front row i løp nr 2. For min del heier jeg på SEAT!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/04/30/lordagens-motorsport/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.