Kjører du til Lund?

Etter at jeg har kjørt rute 364 Glombo-Langøya kl 7.05 om morgenen, skal vi tømme bussen i spor 6 og fylle opp med elever som skal til Fredrik II videregående skole. Vi har ingen avgangstid fra spor 6, men det er rekke busser som går videre til Fredrik II hver eneste morgen. Tidligere har jeg ikke hatt noen tekst i skiftplanen som har fortalt hvordan jeg skal komme meg fra spor 6 til Fredrik II, og da er det to alternativer, enten kjøre ut Borggata og Holmegata til Fredrik II eller kjøre over Trara. Hvis man velger førstnevnte, kan man slippe av ved Frydenberg og Christianslund før man kjører Knipleveien, Onsøyveien og Mosseveien til fylkesvei 110 mot Onsøy (jeg skal videre til Oksviken). Men nå har vi fått beskjed om å kjøre over Trara for også å kunne ha med elever til Glemmen. Jeg har riktignok aldri opplevd at noen skal til Glemmen, men det er en annen sak.

Dette har resultert i at alle må gå av ved Frydenberg, først stopper jeg ved A-la-carte-kiosken hvor elevene til Christianslund går av, og så stopper jeg rett utenfor Frydenberg for å slippe av resten. Dette fungerer i grunn helt greit. Men her en dag står jeg i spor 6 og tar ombord skoleelevene som skal videre til Fredrik II. En elev stopper opp og spør: «Kjører du til Lund?» WHAT? tenkte jeg, Lund er jo i Sverige et eller annet sted, hva er det han mener egentlig? Frydenlund, nei faen det er Frydenberg jeg skal til. (Jeg sa ikke dette ut høyt heldigvis) Og så viste det seg etterhert at det han egentlig lurte på, var om jeg kjørte til Christianslund. Hvorfor ikke si det da? Hvordan skal jeg skjønne at det er Christianslund han mener når han bare sier Lund? Nå har jeg riktignok opplevd dette en gang tidligere, men det var såpass lenge siden at jeg ikke koblet der og da.

Men siden jeg kjører over Trara, så har jeg ingen mulighet til å kjøre bort til Christianslund dessverre. Men vedkommende ble med og gikk av ved A-la-carte-kiosken som alle de andre. Han hadde nok håpet å slippe å gå de meterne som er fra A-la-carte-kiosken og bort til Christianslund-avdelingen av Fredrk II. Den gangen jeg gikk på videregående, het det Christianslund videregående skole og Frydenberg videregående skole. Men de har i ettertid blitt slått sammen og heter begge to Fredrik II, men avdeling Frydenberg og avdeling Christianslund. Men jeg synes overhodet ikke det er så veldig rart at jeg ikke klarte å koble «Lund» og «Christianslund» denne dagen. Kanskje jeg gjør det neste gang, hvis det ikke går for lang tid?

Men mye av dette går på «autopilot» og plutselig skjer det noe uventet og utenom det vanlige. Slik som at noen spør om jeg kjører til «Lund», et sted jeg aldri har kjørt buss til. Nå viser det seg at «Lund» finnes i Rogaland, Kristiansand, Nærøy (Nord-Trøndelag), Lund kommune i Sverige og i Gävle, Sverige. Men ingen Lund i Fredrikstad gett.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/09/05/kjorer-du-til-lund/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.