To netter ved Hallangen på vei til Finnskogen med bobilen

Så kom omsider ferien jeg trodde jeg skulle hatt uka før og tur nummer 100 med bobilen! Ikke alle 100 turene med min nåværende bobil riktignok, jeg hadde 70 turer med den første og dette er tur nummer 30 med min nåværende bobil. Jeg hadde tidligere i 2021 lest om Finnskogen som et eldorado for oss med bobil. Aldri tenkt på Finnskogen som noe alternativ tidligere faktisk. Men det var et par nettsteder som skrev veldig varmt om nettopp Finnskogen. Jeg hadde derfor tatt en nærmere titt og lurt på å ta turen til Finnskogen ved flere anledninger i løpet av 2021. Men det var ikke gitt at jeg faktisk skulle ende opp i Finnskogen denne gangen, da jeg var litt usikker på værvarselet. Jeg hadde sørget for å få på litt lading og få i gang kjøleskapet allerede på tirsdag, da jeg hadde planer om å hente bobilen på torsdag.

Jeg henta bobilen etter første del av skiftet mitt torsdag, fylte opp vanntanken, hentet kjølevarer hjemme og så bunkre både hos Kiwi Grålum og Kiwi Borgarveien da Kiwi-butikken på Grålum ikke hadde alt jeg trengte. Jeg hadde med meg to bagger med pikkpakk på denne turen, mot normalt en bagg på kortere turer. Fotoutstyret hadde jeg planer om å dra innom og hente etter jobb på fredag. Rakk å spise lunsj i bobilen parkert under Fredrikstadbrua før jeg skulle kjøre andre del av skiftet mitt. Etter jobb hadde jeg en avtale med en god venn som bor på Nabbetorp. Parkerte på grusplassen borte ved gamle Nabbetorp skole og hadde en hyggelig ettermiddag og kveld der. Natten hadde jeg tenkt til å tilbringe ved Kongsten fort, det ble en enkel middag også der.

Fredag var en vanlig arbeidsdag med en deltskiftpause hvor jeg fikk tømt og fylt litt. Selv om jeg bare hadde hatt en natt i bobilen hittil, så er det greit å starte med tomme tanker og full vanntank når jeg skulle kjøre avgårde i kveld. Jeg fikk også spylt av bobilen litt for å få den litt renere. Jeg hadde som nevnt på forhånd veldig lyst til å ta turen til Finnskogen, men det var meldt veldig lave temperaturer om nettene, ned mot 2-3 grader. Jeg så derfor på et alternativ med å kjøre sydover isteden f.eks Sørlandet, Nevlunghavn, Larvik, Farrisvannet eller noe sånn. Jeg hadde egentlig mer eller mindre bestemt meg for å gå for plan B, men så begynte yr å melde masse regn sørpå, bare oppholdsvær mandag, tirsdag og onsdag. Da fikk jeg plutselig noe å tenke på.

Det var først etter at jeg hadde vært hjemom med bobilen etter jobb for å sette fra meg jobbsekk/klær/sko og hente fotoutstyret og en siste tur innom Kiwi Grålum at jeg bestemte meg for å holde meg til den opprinnelige planen og kjøre til Finnskogen i ferien. Men jeg ville ikke rekke å komme meg helt opp i løpet av kvelden, så jeg hadde sett på et stopp enten ved Langvannet eller Hallangen. Jeg bestemte meg for å kjøre til Hallangen. Stoppet ved Kiwi i Rakkestad for å se om de hadde noe mer av det jeg trengte, fikk kjøpt inn litt mer av det jeg trengte og ikke minst fire pakker med brødposer. Det hadde ikke vært å oppdrive på butikken på flere uker.

Så kjørte jeg rett til Hallangen. Så to rever og en STOR elg på vei til Hallangen. Elgen stod rett i vei/skogkanten, men stod heldigvis rolig. Må innrømme at jeg skvatt til ganske kraftig når jeg plutselig ser den store elgen rett ved veien! Det var ingen der når jeg kom frem klokka 22.25 på kvelden. Jeg parkerte litt lengre tilbake enn sist jeg var her. Noen hadde hogd ned / ryddet en del mindre trær, busker og kratt slik at det var mye mer åpent mot vannet enn det har vært tidligere. Tidligere var det bare åpent på midten der jeg parkerte sist. Nå fikk jeg parkert i vater uten å bruke nivåklosser. Alltid fornøyd med å slippe å bruke nivåklossene! Det skulle være rimelig dårlig vær både lørdag og søndag, så den opprinnelige planen var at jeg tenkte å være her ved Hallangen frem til mandag. Det er veldig fint her og det spiller nesten ingen rolle hvor jeg står så lenge det regner.

Jeg hadde hittil kjørt 151,2 kilometer i ferien og brukt 0,78 liter diesel i snitt. Det er brukbart når man drar på en feriepakket bobil som veier tett på 3.500 kilo! Jeg spiste en enkel middag og det var ikke mye jeg puslet med i bobilen før jeg var så trøtt at jeg mer eller mindre stupte i seng. Jeg hadde vært oppe 04.40, begynte på jobb klokka 06.30, ferdig 18.33, fremme ved Hallangen klokka 22.25 på kvelden og jeg hadde ikke fått sovet noe i pausa mi heller. Men klokka ble faktisk 01.13 før jeg kom meg i seng, jeg klarer sjeldent å bare stupe rett i seng etter å ha vært på farta. Jeg trenger litt tid på å roe meg ned. I motsetning til sist tur til Fløterveien – Visterflo var ikke temperaturen i bobilen lavere enn 19 grader i løpet av denne natta.

Det var overskyet, disig og litt tåke når jeg våknet lørdag morgen. Det lysnet opp litt etterhvert, men skyet fort til igjen. Men jeg fikk ihvertfall tatt litt bilder av Camp Hallangen før regnet skulle starte å regne litt senere. Da skulle det regne mer eller mindre hele lørdag og søndag. Men jeg må si at “hugsten” noen hadde stått for her ved Hallangen virkelig hadde gjort susen! Det var som nevnt bare midt på at det var åpning i “skauen” så man så vannet sist jeg var her, men nå var det et mye bredere felt som var åpent ned til vannet. Det hadde blitt utrolig fint! Det vil si at det f.eks kunne stå flere bobiler her og alle kunne ha panoramautsikt til Hallangen!

Jeg hadde ingen store planer for disse regnværsdagene, foruten å ta livet med ro, kose meg med god mat og se film tenkte jeg. Jeg fikk en telefon fra en kollega som var litt skravlesjuk, så det ble litt skravling også. Jeg så først filmen The Old Guard (2020) før jeg spiste middag. Det ble både fiskeburgere med torsk og bacon og kjøttkaker til middag denne lørdagen! Etterpå så jeg filmene The Foreigner (2017), SAS: Rise of the Black Swan (2021) og The Best of Enemies (2019). Og da hadde jeg i grunn “brukt opp” hele lørdagen. Stille og rolig og akkurat som planlagt. Men nå var det på tide å få seg en god natts søvn!

Jeg hadde denne natta også ikke lavere temperatur inne i bobilen enn 19 grader faktisk. Det hadde ikke vært så mye lading fra solcellepanelet av naturlige årsaker, så batteriet var nede på 80%. Det er lenge siden sist. Jeg hadde faktisk revurdert når jeg skulle kjøre nordover til Finnskogen. Ifølge værvarselet så var mandag den eneste dagen jeg var garantert flott vær, og det ville jeg ikke bruke til å kjøre fra Hallangen til Finnskogen. Jeg valgte derfor å pakke sammen ved Hallangen og kjøre nordover i regnværet isteden. Vanligvis blir jeg som regel stående når det er “drittvær”, men nå som det så ut til at mandag var den eneste dagen jeg ville få strøkent vær i Finnskogen, så var det ikke noen tvil. Jeg måtte komme meg oppover og frem til Finnskogen i dag søndag. Jeg dro derfor fra Hallangen klokka 11.51 og håpte å finne en tømmestasjon på veien så jeg fikk tømt de tankene som burde tømmes og fylle opp vanntanken igjen. Når jeg først hadde funnet veien ut i Finnskogen ville jeg helst ikke måtte bryte opp etter et par dager for å finne en tømmestasjon.

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/04/04/to-netter-ved-hallangen-pa-vei-til-finnskogen-med-bobilen/

3 kommentarer

  • Ingrid4 april, 2022 kl 21:21

  Fint ved Hallangen, har ikke overnattet der, bare kjørt forbi. Blir artig å se hvor på Finnskogen du skal; der har jeg vært mange ganger; og området har masse fine plasser for fricamping.

  • kak5 april, 2022 kl 12:00
   Forfatter

  Det er veldig fint ved Hallangen, jeg har nå vært der to ganger. Den første gangen måtte jeg avgårde til legevakta i Bjørkelangen, men slapp heldigvis unna med det denne gangen! 🙂 Siden jeg aldri hadde vært i Finnskogen før og heller aldri vurdert å dra dit med bobil inntil jeg leste to artikler om at nettopp Finnskogen var et eldorado for oss med bobil, så måtte jeg gjøre litt research på forhånd selvfølgelig. Jeg søkte i grupper på Facebook, apper og studerte satellittbilder på Google maps selv, så fant jeg frem til seks alternative plasser i Finnskogen. Men det finnes nok utallige plasser hvis man bare leter og man finner garantert plasser mens man er på tur også. Jeg hadde ikke så god tid at jeg regnet med å besøke dem alle, men sjekke noen av dem. Fra å starte boboillivet med at jeg aldri stod mer enn en natt per sted, så slår jeg meg mye mer til ro på de plassene jeg besøker nå. Helgeturer er sjeldent på noe annet enn et sted og jeg kan stå enda lengre hvis jeg virkelig finner plasser jeg liker meg på! 🙂

 1. Hallangen er fin den. Det ble fløtet tømmer der. Hvis du står på den plassen nærmest Setskog er det en sti bort til dammen der fløterenna gikk til Langebruslor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.