Gassgrill

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i grillmat og det er en god stund siden jeg startet årets grillsesong. Riktignok ikke her hos meg, men hos en kompis rett over gata som har gassgrill. Jeg har alltid sverget til kullgrill, selv om jeg har brukt briketter da, men her i blokka sier det seg selv at det ikke er tillatt å bruke kullgrill på verandaene. Derfor er det gass-, elektrisk- eller ingen grill som gjelder! Jeg har derfor investert i en gassgrill og hente den hos Elkjøp på fredag! I går var det ut for å få kjøpt meg gass til grillen også. Det blir dårlig med grilling uten gass når man har en gassgrill liksom! I tillegg kjøpte jeg med meg litt grillmat, i håp om at jeg skulle få testkjørt grillen i løpet av helga. Jeg visste riktignok ikke når jeg skulle få montert grillen.

Men det tok ikke så lang tid som jeg fryktet å komme i gang med moteringen. Siden jeg ikke akkurat stresset i går, så tok det faktisk litt tid før grillen stod ferdig montert og klar til bruk. Men før den skulle tas i bruk og sette i gang den første «brenn på full guffe i 15 minutter» så måtte jeg igjennom en gasslekkasjetest for å se om det var noe gasslekkasje et eller annet sted. Men det fant jeg ikke, så da var det bare å fyre opp grillen og la den stå på full guffe i minst 15 minutter for å få «brent fra seg» eller noe. Deretter slokket jeg grillen og lot den kjøle seg ned igjen før jeg hadde tenkt å testkjøre med litt grillmat! Utrolig genialt å ha grillen klar og varm på  5 minutter, ikke sant? Med kullgrill er det mildt sagt en mye mer tidkrevende prosess.

Når man lukker igjen grillen blir det også rimelig varmt, så det tok ikke lange tiden å grille maten min heller! Avslutningsvis skulle den brennes på full guffe i 5 minutter for å brenne av eventuelle matrester på grillrista. Så var det bare å kose seg ivei med grillmaten! I dag har jeg også grillet meg litt mat til meg selv. Utrolig kjapt og ikke minst veldig godt! Gleder meg til jeg skal ha grillfest her med familie eller venner! Det skal bli snadder! Hvor mange ganger kommer jeg til å grille i år mon tro? Det har blitt 4 ganger hittil i år allerede!

    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/04/17/gassgrill/

9 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robert Nordli17 april, 2011 kl 22:48

  Den grillingen så pen ut. Skal gå til anskaffelse av grill selv jeg, men det blir kullgrill. Liker den gode gamle grillen jeg se :p

  • kak17 april, 2011 kl 22:50
   Forfatter

  Det står tydelig at grilling med kull og tennvæske er forbudt her oppe, så da er nok dette det beste alternativet, Robert! 😉

  Blir nok mye god grillmat på denne grillen også se! 🙂

  • Marius22 april, 2011 kl 12:02

  Er du fornøyd med grillen Ken? Ser meg om etter gassgrill om dagen selv, men blir så usikker når det skiller så mye i pris på f.eks denne og en Weber. Denne hadde jo en hyggelig pris for å være en modell med 3 brennere og varmehylle 🙂

  • kak22 april, 2011 kl 12:25
   Forfatter

  Hei Marius! Har bare testet grillen to ganger hittil (forrige helg), men den skal få prøvd seg i dag og i morgen når det er «grillfest» her hos meg! Men hittil lover det veldig bra. Har også en kamerat av meg som har en tidligere utgave av denne grillen (uten sidebrenner) og den har fungert strålende!

  Weber er kunstig dyrt synes nå jeg. Det var helt uaktuelt å betale så mye som man faktisk må betale for en Weber! Prøv heller en Nordic Season fra Elkjøp mener nå jeg! 😉

  • Marius22 april, 2011 kl 13:29

  Takk for tips 🙂 Synes også at weber er unaturlig høyt priset. Men nå er jeg ingen grillkjenner heller da så.
  Da blir det nok en Nordic season på meg også 😉

  • kak22 april, 2011 kl 13:32
   Forfatter

  Bare hyggelig! Vær obs på at Savannah 1 har varmehylle mens Savannah 2 har sidebrenner! 😉

  • Marius26 april, 2011 kl 12:43

  Det ble en Savannah 2 på meg 🙂 Litt knotete å skru den sammen synes jeg, men ellers en meget pen grill.. nå bare gleder jeg meg til å få testet den.

  • kak26 april, 2011 kl 17:54
   Forfatter

  Hehe, gratulerer med ny gassgrill, Marius! Det står faktisk i monteringsanvisningen at det kreves 2 personer å montere denne grillen! Men jeg klarte det alene, så da klarer sikkert de fleste andre det også! hehe

  Men litt knot, ja det er jeg enig med deg i. Jeg gadd ikke å stresse, så jeg brukte litt tid på det også.

  Jeg hadde grillfest her både fredag og lørdag og grillen fungerte superb!! 🙂

  • Marius27 april, 2011 kl 19:18

  Ja, jeg tok den på egenhånd jeg også, gikk greit til slutt, men litt dårlige monteringsanvisninger må jeg gi kritikk for 🙂 Prøvekjørte grillen idag, å selvom det kun stod pølser på menyen så ser det ut til at grillen fungerer helt smertefritt 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.