CC Cowboys – På Svalbard uten strøm

Allerede den 23. januar kunne jeg skrive om at CC Cowboys skulle spille inn en unplugged cd og dvd på Svalbard. Plata skulle hete «På Svalbard uten strøm». Albumet skulle slippes på markedet den 29. oktober, men måtte utsettes en uke pga leveringsproblemer fra trykkeriet i Tyskland. Årsaken var at det hadde blitt produsert ett visst antall album med en feil. Denne feilvaren skulle forøvrig legges ut som ett eksklusivt produkt. Jeg for min del var fort på pletten når Platekompaniet her i Fredrikstad la ut «På Svalbard uten strøm» til salgs. Jeg fikk meg forøvrig en gedigen positiv overraskelse, de solgte albumet den første uka for bare 119 kroner. Det var utgaven med både cd og dvd. Det var absolutt ett røverkjøp!

Jeg har hørt ganske mange ganger på albumet nå, og må si at jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet ble. Hvis vi ser bort fra «Nå kommer jeg og tar deg»-duetten med Ole Paus, er dette veldig gode sanger alle sammen. Jeg synes CC Cowboys sin egen utgave av «Nå kommer jeg og tar deg» er veldig bra, men jeg klarer rett og slett ikke vokalen til Ole Paus. Hans egen versjon av sangen, som forøvrig er den originale, synes jeg rett og slett er forferdelig. Ole Paus har forøvrig uttalt at «Nå kommer jeg og tar deg» nå er CC Cowboys sin, og har vel med det innsett at den overgår hans egen.

Mine to absolutte favoritter på dette albumet er «Kom igjen», «Mysterium» og den nye «Tilgivelsens kunst». Jeg vil faktisk gå til det skritt å si at «Tilgivelsens kunst» er den beste sangen på hele albumet. Dette er forøvrig en ny sang hvor Magnus Grønneberg synger duett med sin datter. Såvidt meg bekjent, er dette den eneste sangen som ikke er spilt inn på Svalbard. De fleste anmeldelsene jeg har lest av «På Svalbard uten strøm» har vært ganske lunkne, med 3 til 4 på terningene. Nå er i utgangspunktet ikke en terningkast 4 en dårlig karakter, men hvis man leser det anmelderen har skrevet, så får man litt motstridende signaler.

Noen sitater: «Men som «fans only»-dokument betraktet er dette helt OK» og «Den helt nye «Tilgivelsens kunst» blir en parentes..» Men de om det, jeg er kanskje også litt inhabil, men nå uttaler jeg meg på ingen måte objektivt når jeg skriver om den musikken jeg kjøper heller da. Dere kan lese noen anmeldelser på vg.no, dagbladet.no og aftenposten.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/03/cc-cowboys-pa-svalbard-uten-strom/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.