Nye og bedre objektivdeksler?

Når man kjøper objektiver får man selvfølgelig med objektivdeksler. Men det er ikke alle patentene som er like praktiske og solide i bruk. Nikon sine originale er rett og slett geniale. De er solide og er utformet på en slik måte at det er mulig å gripe/klemme tak i dem for å ta den av eller sette den på mot senter av objektivdekslet. F.eks objektivdekslet som følger med Sigma sine objektiver har ikke dette, og det er derfor helt umulig å ta objektivdekslet av og på når man har solblenderen påmontert objektivet. I tillegg er Sigma sin type av en litt skrøpelig kvalitet. Objektivdekslet på mitt Sigma 150 mm makro gikk i stykker i løpet av noen få dager.

Jeg ble tilbudt en ny fra Elite Foto hvor jeg hadde kjøpt objektivet, men jeg takket høflig nei fordi jeg allerede hadde bestilt en original Nikon LC-72 til Sigma-objektivet. Jeg byttet kjapt ut med en Nikon LC-77 til Sigma 10-20mm-objektivet også. Men objektivdekslet til Sigma 28mm-objektivet har fått leve en god stund. Årsaken er at jeg syntes Nikon LC-77 hadde blitt unødvendig dyrt på ebay. De to første ga jeg rett over 90 kroner inkludert frakt fra Hong Kong, mens nå ligger de originale Nikon LC-77 på omlag 130 kroner. Det er selvfølgelig rimelig forsikring for å beskytte objektivene sine, men jeg har nå funnet en rimeligere modell.

Dette er en kopi som ser nesten helt lik ut den originale Nikon LC-77. Istedenfor «Nikon» står det «Design for Nikon» på den og du får den tilsendt i posten fra Hong Kong for 53 kroner inkludert frakt. Til nesten en tredjedel av prisen av den originale Nikon LC-77, måtte jeg rett og slett bare bestille en slik for å se hvordan den var. Objektivdekslet ble kjøpt og betalt på ebay sist fredag og den lå i postkassa i dag! Jeg kan på det sterkeste anbefale disse objektivdekselen, og ekstra genialt er det kanskje for de av dere som har Canon eller andre typer kamerahus, disse objektivdekslene kommer også med «Design for Canon» og uten tekst i det hele tatt! Ta en titt på nettbutikken John Camera Store på ebay! Nedenfor følger noen bilder av de forskjellige modellene:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/02/nye-og-bedre-objektivdeksler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.