IP24

Det er ikke lenger siden enn i mars det var fullstendig forvirring på forumet til IP24 sist. Det ble varslet at alle kunder skulle få en minimumsdebitering på 99 kroner. Det vil si at man blir fakturert for 99 kroner uansett om man ringer for 99 kroner eller ikke. Men man kan ringe for hele beløpet, det kan derfor ikke regnes som en månedsavgift. Jeg for min del ringer for 20-30 kroner i måneden, og en slik minimumsdebitering vil triple mine telefonutgifter. Det ble derfor «oppstandelse» på nevnte forum i mars, men etter lenge og vel fikk vi beskjed om at det kun gjaldt nye kunder som bestilte IP99. Flesteparten av oss eksisterende kunder har ett abonnement som heter Zero, som har vært uten månedsavgift siden starten.

Nå er vi derimot igang igjen. Den siste uka har det vært fullstendig kaos på forumet til IP24 igjen. Nå har enkelte kunder mottatt informasjon sammen med sin faktura der det står at fra 1. juni vil det være en minimumsdebitering på 89,- kroner. Det som er litt komisk er at man må varsle slikt med minst 1 måneds varsel, men det bryr åpenbart ikke IP24 seg noe om. For oss med bare ett abonnement utgjør ikke prisforskjellen mye, men det er kunder som har flere nummer/abonnement, og da baller det fort på seg. Derfor er det mange som naturlig nok er nysgjerrig på om det er 89,- kr i minimumsdebitering pr. kunde eller pr. nummer. Mange har sendt mail og «ticket» til IP24 via deres helpdeskssytem, men ikke fått noe svar. Jeg gjorde det samme selv den 18. mai, men har ikke fått noe svar fra dem. En har fått svar fra en «Tom» hos IP24 der det ble sagt at minimumsdebiteringen på 89 kr kun gjelder nye kunder, men en annen har blitt oppringt av IP24 og fått beskjed om at dette var feil informasjon.

Derfor – hvem skal man stole på? Hvem har rett? Vil vi bli fakturert for minst 89 kr fra 1. juni eller ikke? Jeg for min del vurderer sterkt å si opp mitt abonnement hos iP24, da jeg rett og slett er dritt lei av denne vinglingen. I tillegg har det vært store kvalitetsproblemer den senere tid. I en periode på 2 uker var det så og si klin umulig å bruke tjenesten dems. Når man betaler så lite som man gjør for den, så klarer man å se litt igjennom fingrene med slike problemer, men når man skal måtte betale like mye for denne tjenesten som de fleste andre IP-telefonitjenester på markedet, får man derimot fort kalde føtter.

Jeg tror jeg rett og slett skal ta en nærmere titt på SkypeOut. Etter at jeg installerte Skype for en tid tilbake har telefoniutgiftene mine blitt mindre og mindre, da jeg bruker Skype til å «ringe» med. Ikke nok med at det er gratis å ringe fra Skype til Skype, det holder en enormt høy lydkvalitet også! Jeg må innrømme at jeg holdt på å dette av stolen når jeg prøvde det ut for første gang og ble helt sjokkert over hvor bra kvalitet det var på samtalen. IP24 kan gå og vogge i forhold til dette! SkypeOut koster 13,2 øre pr. minutt å ringe med, og det er ingen oppkoblings/startavgift. Det er derfor litt dyrere pr. minutt enn IP24 (9 øre pr. minutt) men når man slipper startavgiften og i tillegg slipper en minimumsdebitering, er det absolutt verdt ett forsøk!

Hvordan fungerer så SkypeOut? Jo, man kjøper 10 euro «kreditt» på skype.com og man får da 10 euro på sin «ringesaldo» som det trekkes ifra etterhvert som man ringer. Det fungerer med andre ord på samme måte som ett kontaktkort. Man har i tillegg til enhvertid oversikt over hvor mye det er igjen på sin ringesaldo. Å ringe til mobiltelefoner er derimot i dyreste laget, omlag 1,30 kroner pr. minutt. Da ringer jeg billigere fra tele2 scratch kontant. Det koster meg 79 øre til fasttelefoner/tele2 mobil og 99 øre til mobiltelefoner.

Det blir derfor spennende å se om det kommer noe entydig informasjon fra IP24, og hva denne vil være. Jeg for min del trapper min aktivitet hos IP24 mer og mer ned. Det er bare en ulempe med å bruke SkypeOut fremfor IP24 – nemlig at man ikke har noe telefonnummer som andre kan ringe inn til. I andre land har man noe som heter SkypeIn, det vil si at man har ett telefonnummer som andre kan ringe til, men dette har dessverre norske myndigheter satt en stopper for. Skype prøvde seg, men måtte raskt trekke tilbake tjenesten når Skype ikke kunne levere de pålagte tjenestene som å ringe til nødtelefoner o.l. MEN, det er også den eneste ulempen jeg kan se. Hvis jeg dropper IP24 så slipper jeg å kjøre både SJPhone, Msn Messenger og Skype samtidig! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/23/ip24/

1 kommentar

    • Ebbe Magnussen29 mai, 2006 kl 14:51

    Hei! Hvorfor ikke bruke http://www.woize.com ingen etableringavgift, ingen oppkoblingsavgift, eget nummer slik at andre kan ringe deg. Debiterer pr. sekund, noe Skype gjør pr. minutt. Jeg har det på pc min og på mobilen min (i-mate SP5) og har også nå en adapter der jeg har lagt det inn. Fungerer glimrende. PRØV

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.