Tur til Marstrand

Etter å ha vært en liten tur innom Bohus festning kjørte jeg videre til Marstrand som var målet for turen i går. I likhet med Smögen i forrige uke, er det nok rimelig lavsesong også for Marstrand om dagen. Men det er allikevel interessant å ta seg en tur og ta en titt. Men nettopp fordi sola tar kvelden såpass tidlig, er det litt begrenset med tid man får. Spesielt når man ikke er så tidlig avgårde som man hadde håpet på. Marstrand ligger på øyene Marstrandön og Koön. Koön ligger på «fastlandsiden», eller ihvertfall den delen som har fastlandsforbindelse. Marstrandön kommer man ut til med en linferge som går «i ett sett», ihvertfall på dagtid. Men det er nettopp ute på Marstrandön som selve sentrum av Marstrand ligger. Det er også der vi finner Carlstens festning.

Ser frem til å ta en tur ut til Marstrandön og Carlstens festning til våren eller sommeren når det nok er rimelig mye mer liv der ute! Da er det også mulighet til å komme en tur inn i Carlstens festning og ta en nærmere titt på festningen! Jeg tok ikke meg tid til ta ferga ut til Marstrandön i går, da jeg ønsket å ta noen bilder på vei tilbake fra Marstrand før sola gikk helt ned. Men jeg var nok ikke like heldig med solnegangen i går som tidligere dager, da det var et tykt skylag som lå nederst mot horisonten, det var også mørke og regntunge skyer som var på vei innover. Sistnevnte gir en bare et mer dramatisk uttrykk, så det kan i grunn bare være spennende. Selv om det var fire varmegrader, var det rimelig «friskt» i Marstrand i går, for det blåste ganske mye. Og da hjelper det ikke stort at det er varmegrader. Surt blir det uansett.

Marstrand ligger rett nord for Gøteborg, og det merket jeg godt når jeg  kom ut på E6, trafikken gikk ganske radig, men det var tett trafikk i begge filene. Men jo lengre jeg kom meg vekk fra Gøteborg, jo mindre trafikk ble det på E6. Istedenfor å kjøre inn Strømstad og Systembolaget som ligger der, valgte jeg å stoppe ved Torp shoppingcenter isteden. Det må være litt mindre omvei enn turen innom Strømstad var min tanke. Det var ikke så mye jeg skulle ha, men jeg hadde med meg noen flasker vin og litt sprit. Kjekt å etterfylle «barskapet» litt når man først er over grensa. Men skal jeg avgårde på tilsvarende turer på denne tiden av året, bør jeg nok satse på å komme meg avgårde litt tidligere. Det ble ikke så mye tid jeg fikk tilbragt på Bohus festning og i Marstrand. Men det var jeg selvfølgelig klar over på forhånd, jeg hadde bare lyst til å ta en liten tur.

                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/24/tur-til-marstrand/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.