Førerløs hest

At man snubler over en hund uten eier kan jo skje rett som det er, men en hest? Klarer ikke å huske om jeg har opplevd det tidligere, men i dag fant jeg ihvertfall en «førerløs» hest på vei ned mot Utgårdskilen, rett etter avkjøringa til Papperhavn. Den var rimelig ubesluttsom der den vandret, og jeg turte derfor ikke å kjøre forbi hesten. Jeg aner jo ikke hva den kunne ha funnet på med en buss ved siden av seg. Til slutt valgte den å stoppe opp og klø seg litt med bakbeinet og stå og beundre utsikten. Kanskje hesten hadde det gøy med å hindre oss bilister og bussjåfører med å komme frem?

Har du opplevd å møte en «førerløs» hest noen gang, eller opplevd at det er vanskelig å komme frem i trafikken pga «ville» dyr? Nå er det jo ikke så veldig vanlig med dyr ute i veien her i dette distriktet, men andre steder kan det kanskje være både kuer og sauer på ville veier? Hva vet vel jeg! De dyrene jeg møter som ofest er rådyr og katter. Kattene er som regel ikke noe problem, de har som regel vett på å løpe så fort de bare orker ut av veien. Men rådyrene derimot kan det være værre med. Når jeg først ser ett rådyr ved eller på vei over veien, bremser jeg nesten helt ned for å være sikker på at det ikke kommer en til med en gang. De går sjeldent alene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/07/16/forerlos-hest/

3 kommentarer

  • Robert Nordli16 juli, 2009 kl 19:12

  Har jo vært på Norges ferie og der har vi sett både sauer og kyr langs og i veien. Syns det er morsomt jeg.

  • kak16 juli, 2009 kl 19:39
   Forfatter

  Det tror jeg så gjerne, Robert! Det er ett litt artig innslag i hverdagen! Ihvertfall her nede hvor det skjer veldig sjeldent! 🙂

 1. Er støtt og stadig plaget med kyrne til naboen. Hele bølingen står ofte og gresser i grøft og sperrer hele veien:-) Ellers er det stort sett hunder man ser ja.:-)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.