Glimrende service fra SUPERAntiSpyware

Jeg begynte å bruke SUPERAntiSpyware for å bekjente spyware, ad-aware, malware og lignende i januar i år. Jeg valgte også å kjøpe en lisens til SUPERAntiSpyware, slik at jeg kunne benytte meg av alle funksjonene. Det vil i hovedsak si beskyttelse i sanntid, flere konfigurasjonsmuligheter og muligheten til å aktivere «First Chance Prevention». Det vil si at SUPERAntiSpyware scanner pc’en ved oppstart og når pc’en slås av, for å stoppe truslene så tidlig som overhodet mulig. Sistnevnte er dog ikke tilgjengelig for Windows Vista enda som jeg benytter, men det vil komme på ett senere tidspunkt.

Men fra dag en er det en som har irritert meg litt med SUPERAntiSpyware, og det har vært UAC-advarsler i Windows Vista. Hver gang SUPERAntiSpyware skulle oppdatere seg selv har det kommet en UAC-advarsel (User Account Control) hvor du bes om å godkjenne denne aktiviteten eller ikke. Dette er for å forhindre at skadelig programvare kjøres på din pc. Det er bare det at SUPERAntiSpyware på ingen måte er skadelig for din pc, men det har tydligvis ikke Windows Vista fått med seg enda.

Når versjon 4 av SUPERAntiSpyware kom for 5 dager siden, regnet jeg med at dette problemet ville blitt løst, men der ble jeg nok ganske skuffa. UAC-advarslene fortsatte å poppe opp på min pc. Jeg valgte derfor å legge igjen ett innlegg i deres eget forum. Jeg fikk fort avklart at dette problemet ikke hadde blitt løst i versjon 4 av SUPERAntiSpyware, og det var derfor ingen feil hos meg. Greit nok, da var det avklart. Men UAC-advarselen var fortsatt ganske irriterende. Den kommer alltid 2 ganger når jeg starter opp pc’en, og kan også dukke opp mens pc’en står på. Men jeg måtte vel bare finne meg i å leve med dette frem til versjon 4.1 kom ut. På Windows XP er dette ett ikke-eksisterende problem, siden det ikke er noen UAC (User Account Control) i Windows XP.

Men det tok ikke lang tid før det dukket opp en privat melding på forumet til SUPERAntiSpyware. Den kom fra Don Fowler, en av programvareutviklerne hos SUPERAntiSpyware. Jeg ble her tilbudt en pre-release av versjon 4.1 hvor UAC-problemet i Windows Vista hadde blitt løst. Jeg fikk derfor tilsendt build versjon 4.0 build 1156 (den offentlig tilgjengelige versjon 4.0 er build 1154) på mail. Det var bare 2 endrede filer som måtte overskrives, og vips var hele UAC-problemet løst! Forduftet som dugg for sola! Jeg regner ikke med at Don Fowler og restenav utviklerne bak SUPERAntiSpyware kan lese norsk, men jeg har allerede behørig takket for hjelpen pr. epost på engelsk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/08/glimrende-service-fra-superantispyware/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.