Rygge Storsenter er gjerrig på papiret

I tillegg til turen innom Smart Club for å få tak i større kvanta med Kikkoman, gikk også turen til nyåpnede Rygge Storsenter i går. Kjøpesenteret var naturlig nok nytt og fint og forholdsvis stort. Det var noen få interessante butikker, men kjøpesenteret er nok ikke noe jeg kommer til å renne ned. Jeg ser vel ingen grunn til å dra så langt for å shoppe. Men de hadde en ganske stor og fin Musikkverket-butikk som hadde bra utvalg innen både musikk og film. Jeg ble ganske overrasket over at de faktisk hadde den nyeste plata til Ljungblut inne. Ljungblut er forøvrig soloprosjektet til Kim Ljung i Seigmen/Zeromancer.

Men det var ikke derfor jeg valgte å skrive dette innlegget. Mitt første møte med Rygge Storsenter var kundetoalettet dems. Og det var nytt og fint, naturlig nok, men de hadde noen løsninger der som på ingen måte falt i smak. Det første problemet dukket opp etter doturen. Dopapirdispenseren, må jeg vel tross alt kalle dette, var alt annet enn praktisk i bruk. Som dere ser på bildene jeg tok med mobiltelefonen, så dro man ut papiret i midten av dopapirholderen. Før jeg begynte å dra i dopapiret, virket ikke det som en alt for dum løsning, men jeg fikk meg litt av en overraskelse når jeg begynte å dra. Man får nemlig bare ett tørk av gangen, og som vanlig er papiret på slike steder av det tynneste slaget. Det vil si at man trenger ganske mange tørk for hvert «tørk». Jeg endte derfor opp med å sitte å dra og dra ut ett og ett tørk ut av denne utrolig teite dopapirholderen!

Når jeg omsider var ferdig og skulle vaske hendene kom enda en overraskelse. Såpedispenseren var av typen som sprayer såpe på hendene dine, greit nok tenkte jeg. Når jeg skulle tørke hendene var jeg veldig positivt overrasket over at de hadde papir til dette, istedenfor en vifte som blåser lunka luft på hendene dine. Men jeg fikk meg litt av en overraskelse når jeg skulle dra ut papir. Først viste jeg ikke helt hvordan jeg skulle få ut papir, men før jeg viste ordet av det kom det automatisk papir ut av papirholderen. Det virket som det bare var å holde hendene under holderen, så kom det papir ut. Men det var selvfølgelig bare litt papir man fikk av gangen. Jeg måtte derfor repetere dette for å få nok papir til å tørke hendene. Det virket også som om det var lagt inn en «sperre» på å gjenta denne operasjonen flere ganger etterhverandre, fordi jeg måtte vente en stund før den ville gi meg mer papir. Jeg kan forstå at de prøver å gjøre det de kan for å forhindre sløsning av papiret, men dette var utrolig irriterende, spør du meg! Spesielt dopapirholderen som bare ga meg ett tørk av gangen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/30/rygge-storsenter-er-gjerrig-pa-papiret/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.